ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИЦентральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
19.09.2005 N 29/1-16/4784-ЕП
Начальникамрегіональних митниць,
митниць
Про класифікацію пальмової оліїтоварної позиції 1511
В зв'язку зі змінами у Митному тарифі України
( 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14 ), затвердженими Законом
України від 07.07.05 N 2775-IV ( 2775-15 ) "Про внесення змін до
деяких законів України", та з метою однозначної класифікації
окремих видів товарів згідно з вимогами УКТ ЗЕД, повідомляємо.
У товарних категоріях УКТ ЗЕД 1511 90 11 та 1511 90 19
( 2371а-14 ) класифікується тверда фракція пальмової олії -
пальмовий стеарин, який за своїм жирнокислотним складом
характеризується значним вмістом пальмітинової кислоти "С16:0"
(48-74%) та має температуру плавлення min. 44 град. C.
У товарних категоріях 1511 90 91 та 1511 90 99 ( 2371а-14 )
класифікується рафінована пальмова олія незалежно від її
агрегатного стану (рідка, тверда, пластична або така що мажеться)
та рідка фракція пальмової олії (пальмовий олеїн).
З метою уникнення непорозумінь при класифікації зазначених
товарів пропонуємо зазначати у запитах до експертних підрозділів
питання щодо відповідності складу та фізико-хімічних показників
жиру опису вищезазначених категорій.
Начальник Управління О.Г.Рувін
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua