open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна
                             
                             
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
19.06.2007 N 515

Щодо невідкладних заходів із запобігання поширенню

захворювань на гостру кишкову інфекцію серед

дітей у дошкільних та загальноосвітніх

навчальних закладах

Останнім часом у дошкільних та загальноосвітніх навчальних
закладах почастішали випадки захворювання дітей на гостру кишкову
інфекцію. Так, лише у травні цього року на гостру кишкову інфекцію
захворіли 33 учні загальноосвітньої школи с. Зольня Олевського
району Житомирської області, 8 дітей дошкільного навчального
закладу с. Богатир Новоселківського району Донецької області,
сталося групове отруєння учнів загальноосвітньої школи
с. Кричильськ Сарненського району Рівненської області.
Причиною виникнення захворювань стало вживання тістечок з
кремом і тортів з простроченим терміном реалізації.
З метою збереження здоров'я дітей, запобігання поширення
інфекційних хвороб і отруєння дітей неякісним харчовими продуктами
під час навчального процесу та літнього відпочинку й оздоровлення
дітей Н А К А З У Ю:
1. Міністерству освіти і науки Автономної Республіки Крим,
управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської
міських державних адміністрацій, керівникам навчальних закладів:
1.1. Вжити невідкладних заходів щодо створення безпечних умов
для організації харчування дітей.
1.2. Забезпечити неухильне дотримання нормативно-правових
документів щодо організації харчування у дошкільних,
загальноосвітніх навчальних та оздоровчих закладах.
1.3. Посилити протиепідемічні заходи щодо попередження
спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь.
1.4. Заборонити реалізацію через харчоблоки навчальних
закладів кремових виробів і продуктів, які не пройшли
ветеринарного контролю, зокрема, річкової та копченої риби,
грибів, м'яса та яєць водоплавної птиці тощо.
1.5. Забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед
батьківської громадськості щодо організації харчування у сім'ї
дітей різного віку, інформування батьків, дітей і працівників
навчальних закладів про заходи, які необхідно здійснювати для
запобігання виникненню інфекційних хвороб.
1.6. Персональну відповідальність за створення безпечних умов
організації харчування дітей та забезпечення належного
санітарно-епідеміологічного режиму покласти на керівників
навчальних та оздоровчих закладів.
1.7. У всіх випадках порушень безпечних умов організації
харчування дітей, які призводять до виникнення інфекційних
захворювань, забезпечити своєчасне інформування міністерства та
вжиття необхідних адміністративних заходів впливу до посадових
осіб, винних у виникненні епідемнеблагополуччя.
2. Сектору безпеки життєдіяльності (С.П.Коваленко)
забезпечити щотижневий моніторинг захворюваності дітей на гострі
кишкові інфекції та отруєння.
3. Опублікувати цей наказ в "Інформаційному збірнику
Міністерства освіти і науки України" та розмістити на сайті
Міністерства освіти і науки України.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника
Міністра освіти і науки України В.В.Тесленка.
Міністр С.М.Ніколаєнко

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: