КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В Авід 17 жовтня 2007 р. N 1222
Київ
Про затвердження Порядку декларування зміниоптово-відпускних цін на продовольчі товари
Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
1. Затвердити Порядок декларування зміни оптово-відпускних
цін на продовольчі товари, що додається.
2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним,
Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям
вжити заходів для забезпечення неухильного виконання Порядку,
затвердженого цією постановою.
3. Державній інспекції з контролю за цінами забезпечити
контроль за додержанням державної дисципліни цін під час
реалізації продовольчих товарів.
Прем'єр-міністр України В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 22
ЗАТВЕРДЖЕНОпостановою Кабінету Міністрів України
від 17 жовтня 2007 р. N 1222
ПОРЯДОКдекларування зміни оптово-відпускних
цін на продовольчі товари
1. Цей Порядок визначає механізм декларування зміни
оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і
другого сорту, борошно житнє обдирне, яловичину, свинину, м'ясо
птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло
вершкове, яйця (далі - продовольчі товари), передбачене пунктом 12
додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня
1996 р. N 1548 ( 1548-96-п ) "Про встановлення повноважень органів
виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо
регулювання цін (тарифів)" (ЗП України, 1996 р., N 21, ст. 596;
Офіційний вісник України, 2001 р., N 47, ст. 2073; 2002 р., N 11,
ст. 511, N 52, ст. 2396; 2004 р., N 42, ст. 2757, N 52, ст. 3452;
2005 р., N 17, ст. 903; 2006 р., N 20, ст. 1463; 2007 р., N 46,
ст. 1882).
2. Декларуванню підлягають зміни оптово-відпускних цін на
продовольчі товари, зазначені у пункті 1 цього Порядку, у разі,
коли такі ціни збільшуються протягом місяця на 1 відсоток.
3. Суб'єкти господарювання, які провадять діяльність з
виробництва та/або реалізації продовольчих товарів, у разі зміни
їх оптово-відпускних цін подають до Ради міністрів Автономної
Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських
держадміністрацій декларацію за встановленою формою згідно з
додатком і такі документи:
пояснювальну записку щодо обґрунтування необхідності зміни
оптово-відпускних цін разом з економічним аналізом фактичних
витрат;
калькуляцію собівартості продовольчих товарів (послуг з
реалізації) із зазначенням обсягу матеріальних та трудових витрат;
довідку про фактичну та декларовану рентабельність від
реалізації продовольчих товарів.
Зазначені документи підписуються керівником суб'єкта
господарювання та завіряються печаткою.
Декларація та документи, зазначені у цьому пункті, подаються
не пізніше ніж за 10 днів до запровадження оптово-відпускних цін
на продовольчі товари.
Додатокоптово-відпускних цін на____________________________
(назва продовольчого товару) ______________________________________
(найменування суб'єкта господарювання)
які запроваджуються з_____________20___року
------------------------------------------------------------------------------- |Поряд-| Найменування|Нормативно- |Одиниця|Оптово-відпускна | Рентабельність, | |ковий |продовольчого| технічна |виміру | ціна з | відсотків | |номер | товару |документація| | урахуванням | | | | | | |податку на додану| | | | | | | вартість за | | | | | | | одиницю виміру,| | | | | | | гривень | | | | | | |-----------------+-----------------| | | | | |фактична|декларо-|фактична|декларо-| | | | | | | вана | (у | вана | | | | | | | |звітному| | | | | | | | |періоді)| | -------------------------------------------------------------------------------
______________________________ __________ ______________________
(найменування посади керівника (підпис) (ініціали та прізвище)
суб'єкта господарювання)
М.П.
Джерело:Офіційний портал ВРУ