ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНОНаказ Державного комітету
статистики України
27.08.2008 N 296
( z0877-08 )
Зареєстровано в Міністерствіюстиції України
22 вересня 2008 р.
щодо заповнення форми державного статистичного
спостереження N 11-заг "Надходження худоби
та птиці на переробні підприємства
за січень - __________200_року" (квартальна)
I. Загальні положення
1.1. Форма державного статистичного спостереження N 11-заг
"Надходження худоби та птиці на переробні підприємства за січень -
__________200_року" (квартальна) (далі - форма N 11-заг) подається
органу державної статистики за місцем виробничої діяльності
респондента, який здійснює перероблення закупленої або власної
худоби та птиці, м'яса.
__________200_року" (квартальна) (далі - форма N 11-заг) подається
органу державної статистики за місцем виробничої діяльності
респондента, який здійснює перероблення закупленої або власної
худоби та птиці, м'яса.
1.2. На бланку форми N 11-заг зазначаються повне найменування
і юридичне місцезнаходження респондента згідно з реєстраційними
даними та місце здійснення його виробничої діяльності.
1.3. Підставою для заповнення форми N 11-заг є приймальні
квитанції та інші первинні документи бухгалтерського обліку, що
підтверджують надходження продукції власного виробництва на
переробку.
1.4. Дані про надходження худоби та птиці, м'яса на переробні
підприємства заповнюються у цілих числах у відповідних одиницях
виміру: обсяг продукції - у тоннах, головах; вартість - у гривнях. 1.4.1. При заповненні показників форми N 11-заг всі дані
наводяться зростаючим підсумком з початку року (у січні - за
звітний рік у цілому). 1.4.2. У рядках форми N 11-заг, де показники відсутні,
ставиться прочерк.
1.5. Усі показники форми N 11-заг повинні бути
взаємоузгоджені, достовірні та обґрунтовані документами, які
оформлені в установленому законодавством порядку.
1.6. Форма N 11-заг підписується керівництвом підприємства,
яке несе відповідальність згідно з чинним законодавством.
II. Порядок заповнення розділу 1"Обсяги надходження худоби та птиці" форми N 11-заг
2.1. У рядку 01 (графа 1) відображаються дані щодо живої маси
худоби та птиці (за мінусом установлених знижок на вміст
шлунково-кишкового тракту, навалу, засміченості та підвищеної
вологості овечої вовни та пір'я водоплавної птиці, а також на
тільність, суягність, супоросність і жеребність), а також фактично
отриманий приріст від відгодівлі, нагулу та дорощування худоби та
птиці, що закуплені підприємством для дорощування та відгодівлі. У
загальні обсяги надходжень не включається хвора худоба, м'ясо якої
згідно з правилами ветеринарно-санітарної експертизи не придатне
для харчового використання. 2.1.1. М'ясо худоби та птиці (у тушах), яке надійшло на
переробні підприємства, уключається у форму N 11-заг в перерахунку
на живу вагу за встановленими коефіцієнтами. 2.1.2. Не враховується в обсяги надходжень маса живої
племінної та худоби поліпшеної якості, уключаючи коней, племінних
кролів та птиці, а також маса високопродуктивної великої рогатої
худоби, що була закуплена у товаровиробників для подальшої
реалізації чи з репродуктивною метою. 2.1.3. Продукція, яка надійшла на переробку на давальницьких
засадах, не включається в загальні обсяги закупленої продукції і
наводиться у рядку 12 (графа 1).
2.2. У рядку 02 (графа 1) відображається обсяг закупленої
худоби та птиці в забійній масі.
2.3. У рядках 03-07 (графа 1) відображаються обсяги, що
надійшли на переробку, у розрізі основних видів худоби в живій
масі (сума показників рядків з 03 до 07 повинна дорівнювати
показнику рядка 01 за всіма графами).
2.4. Показник рядка 01 (графа 1) повинен дорівнювати сумі
показників рядків 08, 09 та 10, що характеризують надходження
худоби та птиці, м'яса в розрізі суб'єктів господарювання. 2.4.1. У рядку 08 відображаються надходження продукції від
підприємств, що здійснюють сільськогосподарську діяльність
(уключаючи надходження від фермерських господарств, а також
приріст від відгодівлі, нагулу та дорощування). 2.4.2. У рядку 09 відображаються надходження продукції від
господарств населення (безпосередньо від фізичних осіб; прийнята
сільськогосподарським підприємством від своїх працівників за їхнім
дорученням для подальшої доставки на переробні підприємства). 2.4.3. У рядку 10 відображаються надходження продукції від
інших суб'єктів господарювання (що не знайшли відображення в
рядках 08 та 09).
2.5. У графі 2 рядків 01, 03-10 відображається вартість
закупленої продукції. Вартість продукції - це належні до сплати
суми за продукцію за цінами, що фактично склалися у звітному
періоді, з урахуванням надбавок (знижок) за якість продукції, але
без урахування накладних витрат на закупівлю, транспортних та
експедиційних витрат, дотацій, податку на додану вартість.
2.6. У графі 3 у розрізі видів худоби та суб'єктів
господарювання відображаються суми нарахованих дотацій
сільськогосподарським виробникам за рахунок повернення податку на
додану вартість за продану ними переробним підприємствам власно
вироблену худобу та птицю у живій вазі, які передбачені чинним
законодавством. Ці суми не включаються у вартість закупленої
худоби та птиці (рядки 01, 03-10 графи 2).
2.7. У рядку 17 (графа 3) відображається загальна сума
фактично перерахованих дотацій сільськогосподарським виробникам за
рахунок повернення податку на додану вартість.
2.8. У рядках 13-16 (графа 1) переробні підприємства
проставляють обсяги власної худоби та птиці - усього та в розрізі
їх основних видів, які надійшли на переробку. Показники рядка 13
(графа 1) можуть бути більшими суми показників рядків 14, 15 та 16
за рахунок інших видів худоби. У разі закупівлі підприємством
худоби та птиці для дорощування та відгодівлі у рахунок обсягів
власної худоби та птиці підприємства включається лише фактично
отриманий приріст від відгодівлі, нагулу та дорощування.
III. Порядок заповнення розділу 2"Середня вага закупленої худоби" форми N 11-заг
3.1. У рядках 18-26 (графи 1, 2) відображаються дані про
кількість голів і вагу закупленої худоби (у живій масі) у розрізі
суб'єктів господарювання та видів худоби.
3.2. При заповненні цього розділу має забезпечуватися таке
узгодження показників: - рядок 03 графа 1 більше або дорівнює сумі рядків 18, 21, 24
по графі 2; - рядок 04 графа 1 більше або дорівнює сумі рядків 19, 22, 25
по графі 2; - рядок 06 графа 1 більше або дорівнює сумі рядків 20, 23, 26
по графі 2; - рядок 08 графа 1 більше або дорівнює сумі рядків 18, 19, 20
по графі 2; - рядок 09 графа 1 більше або дорівнює сумі рядків 21, 22, 23
по графі 2; - рядок 10 графа 1 більше або дорівнює сумі рядків 24, 25, 26
по графі 2.
3.3. Крім того, у рядку 27 проставляється кількість пунктів,
які займалися прийманням худоби та птиці, м'яса від фізичних осіб.
Директор департаменту
статистики сільського
господарства та навколишнього
середовища О.М.Прокопенко
Джерело:Офіційний портал ВРУ