open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст
Нечинна
                             
                             
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А

від 24 вересня 2008 р. N 848

Київ
{ Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ

N 402 ( 402-2015-п ) від 17.06.2015 }
Про затвердження критеріїв оцінки ступеня ризику

від провадження господарської діяльності, яка підлягає

державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду

Відповідно до статті 5 Закону України "Про основні засади
державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
( 877-16 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
1. Затвердити критерії оцінки ступеня ризику від провадження
господарської діяльності, яка підлягає державному
ветеринарно-санітарному контролю та нагляду, згідно з додатком.
2. Державному комітетові ветеринарної медицини у тримісячний
строк привести власні нормативно-правові акти у відповідність із
цією постановою.

Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 22

Додаток

до постанови Кабінету Міністрів України

від 24 вересня 2008 р. N 848
КРИТЕРІЇ

оцінки ступеня ризику від провадження

господарської діяльності, яка підлягає державному

ветеринарно-санітарному контролю та нагляду

1. Критеріями оцінки ступеня ризику від провадження
господарської діяльності, яка підлягає державному
ветеринарно-санітарному контролю та нагляду, є:
можливість виникнення біологічних, хімічних, фізичних
ризиків, пов'язаних з вирощуванням (виробництвом) продукції;
рівень складності наслідків, виявлених під час проведення
протиепізоотичних та інших запобіжних заходів.
2. Установлюється три ступені ризику - високий, середній та
незначний.
3. До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику
належать суб'єкти, в управлінні (власності, володінні,
користуванні) яких перебувають об'єкти, що використовуються для:
розведення, вирощування, утримання та/або обігу
сільськогосподарських тварин, птиці, риби та інших гідробіонтів;
заготівлі та/або переробки сировини тваринного походження;
забою тварин, первинної переробки та виробництва необроблених
харчових продуктів;
ведення племінної справи у тваринництві;
зберігання сировини та продукції тваринного походження (бази,
склади, холодильники, холодокомбінати тощо);
провадження виставкової діяльності, проведення аукціонів і
функціонування ринків;
виробництва та/або обігу кісткового, кров'яного, рибного,
м'ясо-кісткового борошна;
утилізації трупів тварин та продуктів тваринного походження
(ветсанутильзаводи);
вирощування, утримання та/або обігу домашніх, диких,
екзотичних, зоопаркових, циркових тварин, хутрових звірів;
оптової, роздрібної торгівлі необробленою тваринницькою
харчовою продукцією.
4. До суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику
належать суб'єкти, в управлінні (власності, володінні,
користуванні) яких перебувають об'єкти, що використовуються для;
виробництва кормів рослинного походження, комбікормів та
преміксів, кормів для непродуктивних тварин, відходів цукрової,
олійної, пивної промисловості;
переробки продукції бджільництва, технічної продукції
тваринного походження;
зберігання кормів, кормових сумішей і преміксів.
5. До суб'єктів господарювання з незначним ступенем ризику
належать суб'єкти, в управлінні (власності, володінні,
користуванні) яких перебувають об'єкти, що використовуються для
вирощування непродуктивних тварин, та інші суб'єкти
господарювання, які не належать до суб'єктів господарювання з
високим та середнім ступенем ризику.
6. Планові перевірки суб'єктів господарювання проводяться:
з високим ступенем ризику - не частіше чотирьох разів на рік;
із середнім ступенем ризику - не частіше двох разів на рік;
з незначним ступенем ризику - один раз на рік.

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: