ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
23.01.2006 N 11
Зареєстровано в Міністерствіюстиції України
16 березня 2006 р.
за N 276/12150
{ Наказ втратив чинність на підставі НаказуДержавного комітету статистики
N 296 ( z0877-08 ) від 27.08.2008 }
Про затвердження Інструкцій щодо заповненняформ державних статистичних спостережень
про надходження продукції тваринництва
на переробні підприємства
Відповідно до статті 14 Закону України "Про державну
статистику" ( 2614-12 ), з метою удосконалення державних
статистичних спостережень у галузі сільського господарства
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити та ввести в дію з 1 квітня 2006 року:
1.1. Інструкцію щодо заповнення форми державного
статистичного спостереження N 11-заг "Звіт про надходження худоби
та птиці на переробні підприємства за січень -__________ 200_ року
(квартальна)" (додається).
1.2. Інструкцію щодо заповнення форми державного
статистичного спостереження N 13-заг "Звіт про надходження молока
на переробні підприємства за січень -__________ 200_ року
(квартальна)" (додається ( z0277-06 ).
2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Остапчука Ю.М.
Голова О.Г.Осауленко
ЗАТВЕРДЖЕНОНаказ Державного комітету
статистики України
23.01.2006 N 11
Зареєстровано в Міністерствіюстиції України
16 березня 2006 р.
щодо заповнення форми державного статистичного
спостереження N 11-заг "Звіт про надходження
худоби та птиці на переробні підприємства
за січень - __________200_ року (квартальна)"
1.Загальні положення
1.1. Адресна частина форми заповнюється таким чином: реквізит "Найменування організації-складача інформації" -
указується повна назва підприємства, що подає форму (згідно з
установчими документами); реквізит "Поштова адреса" - указується фактична повна адреса
підприємства, що подає форму; сітка кодів заповнюється підприємствами згідно з довідкою про
включення підприємства до Єдиного державного реєстру підприємств
та організацій України (ЄДРПОУ).
2. Заповнення бланка форми
2.1. У рядку 01 (графа 1) розділу I наводиться жива маса
худоби та птиці (мінус установлені знижки на вміст
шлунково-кишкового тракту, навалу, засміченості та підвищеної
вологості вовни в овець та пір'яного покриття водоплавної птиці, а
також на тільність, суягність, супоросність і жеребність, які
відповідають вимогам діючих стандартів та технічних умов), худа
худоба, нестандартні свині та птиця, нестандартне м'ясо, а також
фактично отриманий приріст від відгодівлі, нагулу та дорощування
худоби та птиці, що закуплені підприємством для дорощування та
відгодівлі. У загальні обсяги надходжень не включається хвора
худоба, м'ясо якої згідно з правилами ветеринарно-санітарної
експертизи не придатне для використання за харчовою метою. 2.1.1. М'ясо худоби та птиці, продукція в переробленому
вигляді, яка надійшла на переробні підприємства, уключається у
форму в перерахунку на живу вагу за встановленими коефіцієнтами. 2.1.2. Не враховується в обсяги надходжень маса живої
племінної та худоби поліпшеної якості, уключаючи коней, племінних
кролів та птиці, а також маса високопродуктивної великої рогатої
худоби, що була закуплена в товаровиробників для подальшої
реалізації чи з репродуктивною метою. 2.1.3. Продукція, яка надійшла на переробку на давальницьких
засадах, не включається в загальні обсяги закупленої продукції і
наводиться у рядку 12 (графа 1).
2.2. У рядку 02 (графа 1) наводиться обсяг закупленої худоби
та птиці в забійній масі.
2.3. У рядках 03-07 (графа 1) наводяться обсяги, що надійшли
на переробку, у розрізі основних видів худоби в живій масі (сума
рядків з 03 до 07 повинна дорівнювати рядку 01).
2.4. Дані рядка 01 (графа 1) повинні дорівнювати сумі даних
рядків 08, 09 та 10, що характеризують надходження худоби та птиці
в розрізі категорій товаровиробників. 2.4.1. У рядку 08 наводиться надходження худоби та птиці
безпосередньо від підприємств, що здійснюють сільськогосподарську
діяльність (уключаючи надходження від фермерських господарств та
підсобних господарств підприємств інших галузей економіки, а також
приріст від відгодівлі, нагулу та дорощування). 2.4.2. У рядку 09 наводиться надходження худоби та птиці від
населення (безпосередньо від громадян, особистих селянських
господарств; прийняті сільськогосподарським підприємством від
своїх працівників та службовців за договором для подальшої
доставки худоби та птиці на переробні підприємства). 2.4.3. У рядку 10 наводиться надходження худоби та птиці від
інших господарських структур (що не знайшли відображення в
рядках 08 та 09 звіту).
2.5. У графі 2 рядків 01, 03-10 розділу I наводиться вартість
закупленої худоби та птиці. Вартістю продукції для завдань цієї
Інструкції є належні до сплати суми за продукцію за цінами, що
фактично склалися у звітному періоді, з урахуванням надбавок
(знижок) за якість продукції, але без урахування накладних витрат
на закупівлю, транспортні та експедиційні витрати, доплат і
дотацій, податку на додану вартість.
2.6. У графі 3 розділу I, у розрізі категорій господарств та
видів худоби наводяться суми нарахованих доплат та дотацій
сільськогосподарським виробникам за продану ними переробним
підприємствам худобу та птицю, які передбачені чинним
законодавством. Ці суми не включаються у вартість закупленої
худоби та птиці (ряд. 01, 03-10).
2.7. У рядку 17 (графа 3) наводиться загальна сума фактично
перерахованих доплат та дотацій сільськогосподарським виробникам,
яка відображається цілим (одним) числом.
2.8. У рядках з 13 до 16 переробні підприємства проставляють
обсяги власної худоби та птиці - усього та в розрізі їх основних
видів, які надійшли на переробку. 2.8.1. У разі закупівлі підприємством худоби та птиці для
дорощування та відгодівлі, у рахунок обсягів власної худоби та
птиці підприємства включається лише фактично отриманий приріст від
відгодівлі, нагулу та дорощування.
2.9. У розділі II у рядках 18-26 наводяться голови й тонни
закупленої худоби (у живій масі) у розрізі категорій
товаровиробників та видів худоби.
2.10. Крім того, у рядку 27 проставляється кількість пунктів,
які займалися прийманням худоби та птиці від господарств
населення.
Директор департаменту
статистики сільського
господарства та
навколишнього середовища О.М.Прокопенко
Джерело:Офіційний портал ВРУ