ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНОНаказ Державного комітету
статистики України
23.01.2006 N 11
( z0276-06 )
Зареєстровано в Міністерствіюстиції України
16 березня 2006 р.
за N 277/12151
{ Документ втратив чинність на підставі НаказуДержавного комітету статистики
N 296 ( z0877-08 ) від 27.08.2008 }
ІНСТРУКЦІЯщодо заповнення форми державного
статистичного спостереження N 13-заг "Звіт
про надходження молока на переробні підприємства
за січень - __________200_ року (квартальна)"
1. Загальні положення
1.1. Адресна частина форми заповнюється таким чином: реквізит "Найменування організації-складача інформації" -
указується повна назва підприємства, що подає форму (згідно з
установчими документами); реквізит "Поштова адреса" - указується фактична повна адреса
підприємства, що подає форму; сітка кодів заповнюється підприємствами згідно з довідкою про
включення підприємства до Єдиного державного реєстру підприємств
та організацій України (ЄДРПОУ).
2. Заповнення бланка форми
2.1. У рядку 01 (графа 1) наводяться молоко та молочні
продукти, які відповідають вимогам діючого стандарту
(ДСТУ 3662-97) у перерахунку на коров'яче молоко. Продукція в
переробленому вигляді, яка надійшла на переробні підприємства,
уключається у форму в перерахунку на основний вид продукції за
встановленими коефіцієнтами. 2.1.1. Дані рядка 01 повинні дорівнювати сумі даних
рядків 02, 03, 04, що характеризують надходження молока та
молочних продуктів у розрізі категорій товаровиробників. 2.1.2. У рядку 02 наводиться надходження молока та молочних
продуктів від сільськогосподарських підприємств (уключаючи
надходження від фермерських господарств та підсобних господарств
підприємств інших галузей економіки). 2.1.3. У рядку 03 наводиться надходження молока та молочних
продуктів від населення (безпосередньо від громадян, особистих
селянських господарств; прийняті сільськогосподарським
підприємством від своїх працівників та службовців за договором для
подальшої доставки їх на переробні підприємства). 2.1.4. У рядку 04 наводиться надходження молока та молочних
продуктів від інших господарських структур (що не знайшли
відображення в рядках 02 та 03 звіту). 2.1.5. Продукція, яка надійшла на переробку на давальницьких
засадах, не включається в загальні обсяги закупленої продукції і
показується у рядках 05, 06.
2.2. У графі 2 рядків 01-04 наводиться вартість закупленої
молочної продукції. Вартістю продукції для завдань цієї Інструкції
є належні до сплати суми за продукцію за цінами, що фактично
склалися у звітному періоді, з урахуванням надбавок (знижок) за
якість продукції, але без урахування накладних витрат на
закупівлю, транспортні та експедиційні витрати, доплат і дотацій,
податку на додану вартість. 2.2.1. У рядках 07 та 08 (графа 2) наводяться суми
нарахованих доплат та дотацій сільськогосподарським виробникам за
продані ними переробним підприємствам молоко та молочну продукцію,
які передбачені чинним законодавством. Ці суми не включаються у
вартість закупленого молока (у рядках 01-04 графи 2). 2.2.2. У рядку 09 (графа 2) наводиться загальна сума фактично
перерахованих доплат та дотацій сільськогосподарським виробникам.
2.3. У рядках 10-18 розділу II наводиться якість молока
згідно з діючим стандартом (ДСТУ 3662-97), яке надійшло на
переробку від сільськогосподарських підприємств. В обсягах
неґатункового молока (рядок 15) також ураховується молоко, яке
належить до неґатункового внаслідок виявлення в ньому в день
приймання інгібувальних речовин. 2.3.1. Обсяг закупленого незбираного молока в перерахунку на
молоко базисної жирності (рядок 11) повинен дорівнювати сумі даних
у рядках з 12 до 15 (сума ґатунків). 2.3.2. У рядку 19 наводяться обсяги молока, які не
відповідають вимогам вищевказаного стандарту. 2.4. Крім того, у рядку 20 проставляється кількість пунктів,
які займалися прийманням молока від господарств населення.
Директор департаменту
статистики сільського
господарства та
навколишнього середовища О.М.Прокопенко
Джерело:Офіційний портал ВРУ