open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна

ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

08.07.2011  № 12

Про затвердження значення гігієнічного нормативу вмісту харчової добавки підсолоджувач E 955 (сукралоза)

Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" та статті 8 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" ПОСТАНОВЛЯЮ:

1. Затвердити рекомендовані Національною комісією України з Кодекс Аліментаріус та Комітетом з питань гігієнічного регламентування Міністерства охорони здоров'я України гігієнічні нормативи вмісту харчової добавки підсолоджувача E 955 (сукралоза) та регламенти їх використання:

1.1. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту харчової добавки підсолоджувача E 955 (сукралоза) в ароматизованих безалкогольних напоях на основі води, у тому числі функціональних напоях, каві, замінниках кави, чаї, трав'яних напоях та інших гарячих напоях на зерновій основі, крім какао - 300,0 мг/кг; їстівному льоді, у тому числі сорбетах і фруктовому морозиві - 320,0 мг/кг; молочних десертах (пудинг, фруктовий або ароматизований йогурт), джемах, желе, мармеладі зі зниженою калорійністю, фруктових десертах, у тому числі фруктових ароматизованих десертах на основі води, фруктових наповнювачах для борошняних кондитерських виробів, какао сумішах (сиропах) - 400,0 мг/кг; какао-сумішах (сухих) та какао-масах - 580,0 мг/кг; ароматизованих алкогольних та слабоалкогольних напоях - 700,0 мг/кг; кондитерських виробах, у тому числі карамелі і цукерках м'якої консистенції, нузі - 1800 мг/кг; дієтичних добавках - 2400 мг/кг; жувальній гумці - 5000 мг/кг; в якості підсолоджувача до столу - не потребує гігієнічного нормування.

1.2. Погодити використання харчової добавки підсолоджувача E 955 (сукралоза) в ароматизованих безалкогольних напоях на основі води, у тому числі функціональних напоях, каві, замінниках кави, чаї, трав'яних напоях та інших гарячих напоях на зерновій основі, крім какао, їстівному льоді, у тому числі сорбетах і фруктовому морозиві, молочних десертах (пудинг, фруктовий або ароматизований йогурт), джемах, желе, мармеладі зі зниженою калорійністю, фруктових десертах, у тому числі фруктових ароматизованих десертах на основі води, фруктових наповнювачах для борошняних кондитерських виробів, какао сумішах (сиропах), какао-сумішах (сухих) та какао-масах, ароматизованих алкогольних та слабоалкогольних напоях, кондитерських виробах, у тому числі карамелі і цукерках м'якої консистенції, нузі, дієтичних добавках, жувальній гумці та в якості підсолоджувача до столу.

2. Контроль за вмістом підсолоджувача E 955 (сукралози) здійснювати за Методикою визначення сахарину, ацесульфаму К, цикламату, сукралози та аспартаму методом високоефективної рідинної хроматографії у харчових продуктах (МВВ 45-95), затвердженою постановою головного державного санітарного лікаря України від 25.06.99 № 24.

3. Відділу забезпечення діяльності, нормативного та інформаційного забезпечення Державної санітарно-епідеміологічної служби України дану постанову довести до установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, заінтересованих міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в установленому порядку.


А.М. Пономаренко

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: