open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Це рішення містить правові висновки, від яких відступлено Великою Палатою Верховного Суду

Правова позиція

Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду

згідно з Ухвалою

від 28 травня 2020 року

у справі № 554/2023/20

Кримінальна юрисдикція

Щодо можливості оскарження в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про зміну запобіжного заходу

ФАБУЛА СПРАВИ

Ухвалою слідчого судді суду першої інстанції задоволено клопотання захисників. про зміну запобіжного заходу та змінено підозрюваному ОСОБА_6 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний період доби.

Ухвалою апеляційного суду відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою адвоката в інтересах потерпілих ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 на ухвалу слідчого судді суду першої інстанції.

ОЦІНКА СУДУ

Статтею 309 КПК України передбачено вичерпний перелік ухвал слідчого судді, які підлягають оскарженню під час досудового розслідування в апеляційному порядку, зокрема ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою/домашнього арешту або відмову в його застосування та продовження строку тримання під вартою/домашнього арешту або відмову в його продовженні.

Відповідно до частини третьої цієї статті, скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

ВИСНОВКИ: ухвала слідчого судді про зміну запобіжного заходу не входить до передбаченого ст. 309 КПК переліку ухвал слідчого судді, які підлягають оскарженню під час досудового розслідування в апеляційному порядку, а тому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: право на перегляд судових рішень, предмет апеляційного перегляду, оскарження рішень слідчого судді, підстави відмови у відкритті апеляційного провадження

Повний текст рішення
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: