open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Це рішення містить правові висновки Справа № 331/2964/17 (2-а/331/129/2017)
Це рішення містить правові висновки

Правова позиція

Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду

згідно з Постановою

від 10 серпня 2020 року

у справі № 331/2964/17 (2-а/331/129/2017)

Адміністративна юрисдикція

Щодо порядку призначення одноразової грошової допомоги відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»

ФАБУЛА СПРАВИ

ОСОБА_1 звернулася до суду з адміністративним позовом до Запорізького обласного військового комісаріату про визнання протиправними дій щодо повернення позивачу документів стосовно призначення та виплати одноразової грошової допомоги відповідно до Закону України від 20 грудня 1991 року № 2011-XII «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (далі – Закон № 2011-XII) та зобов’язання відповідача направити документи позивача до Міністерства оборони України з метою нарахування та виплати одноразової грошової допомоги.

Постановою районного суду, залишеною без змін ухвалою апеляційного адміністративного суду, позов задоволено частково, а саме визнано протиправною бездіяльність відповідача щодо неподання у 15-денний строк з дня реєстрації всіх документів розпорядникові бюджетних коштів - Міністерству оборони України щодо виплати позивачу одноразової грошової допомоги, а також зобов’язано відповідача подати Міністерству оборони України документи щодо виплати позивачу одноразової грошової допомоги.

КАС ВС залишив без змін рішення попередніх судових інстанцій.

ОЦІНКА СУДУ

Позивач звернулася до Запорізького обласного військового комісаріату із заявою про надання одноразової грошової допомоги у зв’язку із отриманням інвалідності ІІІ групи, внаслідок захворювання отриманого під час проходження військової служби. Проте, листом від 26.10.2016 року Запорізьким обласним військовим комісаріатом їй було повідомлено, що направлення документів до Міністерства оборони України з метою нарахування та виплати одноразової грошової допомоги відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» буде можливе лише після надання документів, передбачених Постановами КМУ № 499 від 28.05.2008 року, № 975 від 25.12.2013 року та № 530 від 14.08.2014 року. Також повідомлено, що позивачка не має права на отримання допомоги, оскільки інвалідність настала пізніше, ніж через три місяці після звільнення зі служби, та до набрання чинності нової редакції ст. 16 Закону № 2011-XII, відповідно до якої прийняті зазначені постанови КМУ.

На підставі аналізу положень постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.2013 року № 975 «Про затвердження Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві» (далі – Постанова № 975) та Постанови Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 року № 671 «Про затвердження Положення про Міністерство оборони України», саме Міністерство оборони України є головним розпорядником бюджетних коштів, спрямованих на виплату одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, військовозобов’язаним та резервістам, яких призвано на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві.

ВИСНОВКИ: вирішення питання призначення чи відмови у призначенні одноразової грошової допомоги відноситься до компетенції Міністерства оборони України. В свою чергу, військовий комісаріат як уповноважений орган у розумінні пункту 13 Постанови № 975 наділений обов’язком у 15-денний строк направити до Міністерства оборони України висновок про наявність або відсутність у позивача підстав для встановлення одноразової грошової допомоги. При цьому, саме у висновку про наявність/відсутність підстав для призначення одноразової грошової допомоги відповідач мав зазначити власну позицію, викладену у листі, направленому позивачці.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: соціальні виплати, захист соціальних прав, оскарження рішень військового комісаріату, порядок надання допомоги військовослужбовцям

Повний текст рішення
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: