open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 157/446/21

Провадження №3/157/342/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 квітня 2021 року місто Камінь-Каширський

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Антонюк О.В., розглянувши справу про адміністративне правопорушення, що надійшла від Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області, щодо

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, жителя АДРЕСА_1 , приватний підприємець,

за ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КпАП України),

в с т а н о в и в :

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення серії ГП № 023842 від 26 березня 2021 року, ОСОБА_1 біля 17 год. на вул. Ватутіна, 2 у м. Камені-Каширському здійснював господарську діяльність без отримання ліцензії на провадження такої діяльності, а саме, збув ОСОБА_2 дизельне пальне в кількості 20 л вартістю 460 грн., чим порушив п. 3 Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами, п. 7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», статті 7, 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», збувши пальне з ємності об`ємом 20 тонн, яка знаходилася на вказаній території, за що відповідальність передбачена ч. 1 ст. 164 КпАП України.

У відповідності до ст. 245 КпАП України завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Статтею 278 КпАП України передбачено, що при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення суддя повинен, зокрема, перевірити чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

У протоколі про адміністративне правопорушення, згідно зі ст. 256 КпАП України, зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі. Протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами.

Як вбачається з матеріалів справи про адміністративне правопорушення до них долучено ксерокопії витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності №105794013 від 30 листопада 2017 року та ліцензію на право зберігання пального, а не належним чином завірені копії документів.

Відповідно до п. 5.27 вимог до оформлювання документів ДСТУ 4163-2003 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації Державної уніфікованої системи документації Національного стандарту України, затверджених наказом Держспоживстандарту України від 7 квітня 2003 року №55, відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту підпис.

Зазначені недоліки перешкоджають своєчасному, об`єктивному, всебічному та повному розгляду справи і прийняттю законного рішення, у зв`язку з чим матеріали справи про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_1 необхідно повернути Камінь-Каширському РВП ГУНП у Волинській області для належного оформлення для належного оформлення.

Після усунення причин, що стали підставою для повернення матеріалів справи, останні можуть бути направлені до суду для їх розгляду.

Керуючись ст. ст. 268, 278 КпАП України, -

п о с т а н о в и в :

Матеріали справи щодо ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 164 КпАП України повернути у Камінь-Каширський районний відділ поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя: О. В. Антонюк

Джерело: ЄДРСР 96638046
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку