open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Cправа № 127/8991/21

Провадження № 1-кс/127/4003/21

У Х В А Л А

Іменем України

14 квітня 2021 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді: ОСОБА_1

секретар судового засідання: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Вінницького міського суду Вінницької області подання начальника Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№1)» полковника внутрішньої служби ОСОБА_3 про передачу вluetooth навушників в дохід держави, -

ВСТАНОВИВ:

06.04.2021 начальник Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№1)» полковник внутрішньої служби ОСОБА_3 звернувся до суду з поданням про вluetooth навушників, чорного кольору, в дохід держави.

Подання мотивовано тим, що 24.03.2021 було проведено неплановий обшук камерного приміщення №215, де утримуються засуджені до ДПВ чоловіки.

Перед проведенням обшуку засудженим до довічного позбавлення волі було запропоновано здати заборонені для використання та зберігання предмети та речі, про наявність яких вони заперечили.

В результаті проведеного обшуку в засудженого до довічного позбавлення волі ОСОБА_4 , 1971 року народження, під спальним місцем було виявлено та вилучено bluetooth навушники, чорного кольору, ніж-картку та зарядний пристрій до мобільного телефону.

Вищевикладений факт підтверджується матеріалами перевірки, про що свідчить рапорт інспектора ВРіО старшини внутрішньої служби ОСОБА_5 , який зареєстрований у встановленій формі за №86 від 25.03.2021 р. та протокол вилучення заборонених предметів.

В ході проведення розслідування засуджений до довічного позбавлення волі ОСОБА_4 , 1971 року народження, в категоричній формі відмовився від написання пояснення, але в усній формі підтвердив той факт, що вилучені bluetooth навушники, чорного кольору, ніж-картка та зарядний пристрій до мобільного телефону належать йому.

Вилучені bluetooth навушники, чорного кольору в робочому стані було здано на склад ДУ «Вінницька УВП (№1)», про що свідчить квитанція до прибуткового касового ордеру №210 від 24.03.2021 р.

Вилучений ніж-картку було знищено шляхом механічної деформації, шляхом розрізання на частини було знищено зарядний пристрій до мобільного телефону про що свідчить відповідний акт.

В ході проведення ряду оперативних заходів канал надходження вилучених заборонених предметів встановити не вдалось, про що свідчить рапорт оперуповноваженого оперативного відділу старшого лейтенанта внутрішньої служби ОСОБА_6 .

Іншого по даному факту встановити не вдалось.

На підставі викладеного начальник Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№1)» звернувся до суду з даним клопотанням та просив його задовольнити.

Представник ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№1)» в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду подання повідомлявся належним чином

ОСОБА_4 в судове засідання не доставлявся, однак про час та місце розгляду подання повідомлявся належним чином, при цьому бажання приймати участь в судовому засідання не виявив.

Дослідивши матеріали подання, оцінивши докази в їх сукупності, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення подання, з огляду на таке.

Абзацом сьомим частини першої статті 107 Кримінально-виконавчого кодексу України передбачено, що засудженні, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, мають право в порядку, встановленому цим Кодексом і нормативно-правовим актами Державного департаменту України з питань виконання покарань здійснювати листування з особами, які знаходяться за межами колоній, вести з ними телефонні розмови, у тому числі у мережах рухомого (мобільного) зв`язку, користуватися глобальною мережею Інтернет.

Відповідно до абзацу четвертого частини четвертої статті 107 КВК України засудженим забороняється придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

З додатку 6 до «Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань», (Додаток 3 із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства юстиції № 1756/5 від 13.06.2019, № 564/5 від 14.02.2020, № 3306/5 від 23.09.2020), вбачається, що засудженим в колоніях забороняється зберігати будь-яку теле-, радіо-, аудіо- та відеоапаратура, аудіо-, відеокасети, CD- та DVD-диски (за винятком: гучномовець - один на жилу секцію (камеру), телевізор (без можливості виходу в мережу Інтернет) та цифровий ефірний тюнер T2 - один на відділення соціально-психологічної служби або на жилу секцію (камеру), DVD-програвач - один на відділення соціально-психологічної служби або на жилу секцію (камеру)).

Як слідує з протоколу непланового обшуку від 24.03.2021 проведеного у ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№1)», під час обшуку було виявлено та вилучено bluetooth навушники, чорного кольору, ніж-картку та зарядний пристрій до мобільного телефону, який був прихований під спальним місцем засудженого до ДВП.

В ході проведення розслідування було встановлено, що вилучені заборонені предмети належать засудженому до ДПВ ОСОБА_4 , 1971 року народження, який підтвердив вище викладений факт у своєму письмовому поясненні.

Вилучені bluetooth навушники, чорного кольору в робочому стані було здано на склад ДУ «Вінницька УВП (№1)», про що свідчить квитанція до прибуткового касового ордеру №210 від 24.03.2021 р.

Вилучений ніж-картку було знищено шляхом механічної деформації, шляхом розрізання на частини було знищено зарядний пристрій до мобільного телефону про що свідчить відповідний акт.

В ході проведення ряду оперативних заходів канал надходження вилучених заборонених предметів встановити не вдалось, про що свідчить рапорт оперуповноваженого оперативного відділу старшого лейтенанта внутрішньої служби ОСОБА_6 .

Наведене свідчить про те, що вищевказані bluetooth навушники відносяться до предметів і речей, які заборонено зберігати при собі засудженим до позбавлення волі.

Відповідно до частини сьомої статті 102 КВК України перелік і кількість предметів і речей, які засуджені можуть мати при собі, визначається нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України. Зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається.Виявлені узасуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого відповідно до положень розділу VIII Кримінального процесуального кодексу України.

Статтею 41 Конституції України закріплено, що конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.

Враховуючи вищевикладені обставини, суд вважає за необхідне подання задовольнити, а bluetooth навушники передати в дохід держави.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 41 Конституції України, ст.ст. 102, 107 КВК України, п. 29 «Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань», затвердженого наказом ДДУПВП № 275 від 25.12.2003 року, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Подання начальника Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№1)» полковника внутрішньої служби ОСОБА_3 про передачу мобільного телефону в дохід держави задовольнити.

Bluetooth навушники, чорного кольору, передати в дохід держави.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 96330392
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку