open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 265/6250/20

Провадження № 3/265/2877/20

П О С Т А Н О В А

08 жовтня 2020 року місто Маріуполь

Суддя Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області Щербіна Артем Валентинович, розглянувши матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого

ч.4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

28 вересня 2020 року на адресу суду з Державної прикордонної служби України Східне регіональне управління Донецький прикордонний загін Відділ прикордонної служби «Маріуполь» надійшов матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.4 ст.85 КУпАП.

З протоколу про адміністративне правопорушення серії ДЛРУ № 124615 від 21 вересня 2020 року вбачається, 21 вересня 2020 року о 21 год. 15 хв. знаходячись на мосту р.Кальміус Донецької області м.Маріуполь, у контрольованому прикордонному районі, 300 (триста) метрів на схід від перших прохідних заводу «Азовсталь», був виявлений гр. ОСОБА_1 , який здійснював вилов живих біоресурсів забороненим знаряддям лову, а саме: сітка «павук» лісова зеленого кольору 2 м. х 2 м. (два на два) метри вічко 15 (п`ятнадцять), металева хрестовина з мотузкою, металеві дуги 4 (чотири) од., водних біоресурсів в сітці не виявлено. Своїми діями порушив ст.63 Закону України «Про тваринний світ», п.3.15 Правил любительського та спортивного рибальства, тобто скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч.4 ст.85 КУпАП.

В матеріалах справи також містяться: рапорт на ім`я во начальника відділу прикордонної служби «»Маріуполь», протокол особистого огляду, огляду речей та вилучення речей і документів, фото, копія паспорту на ім`я ОСОБА_1 .

ОСОБА_1 свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.85 КУпАП визнав, щиро розкаявся, про що надав відповідну заяву.

Відповідно до п. 3.15 Правил спортивного та любительського рибальства, затверджених Наказом Державного комітету рибного господарства України від 15 лютого 1999 року № 19, забороняється лов водних живих ресурсів: із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм.

Частина 4 ст.85 КУпАП передбачає адміністративну відповідальність за грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановленому правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову).

Таким чином, суддя робить висновок, що ОСОБА_1 порушив правило рибальства, а саме здійснював лов риби із застосуванням забороненого знаряддя лову, а отже вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.4 ст.85 КУпАП.

Відповідно до ст.33 КУпАП, стягнення за адміністративне правопорушення накладається у межах, установлених цим Кодексом та іншими законами України. При накладенні стягнення, зокрема враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність.

Обставини, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, відповідно до ст.35 КУпАП суддею не встановлено.

До обставини, що пом`якшують відповідальність за адміністративне правопорушення, відповідно до ст.34 КУпАП, суддя визнає щире розкаяння винного.

Враховуючи майновий стан особи, відносно якої розглядається матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності, те, що біоресурсів не виявлено, суддя вважає, що накладання адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Таким чином, суддя робить висновок, що вчинене ОСОБА_1 адміністративне правопорушення носить малозначний характер.

Відповідно до ст.22 КУпАП, при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.22, 34, 35, 85, 251, 252, 280, 283, 284, 288, 289, 291, 294 Кодексу України про адміністративне правопорушення, суддя

П О С Т А Н О В И В :

1. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.85 КУпАП.

2. Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за ч.1 ст.85 КУпАП на підставі ст.22 КУпАП, обмежившись усним зауваженням.

3. Вилучені у ОСОБА_1 знаряддя лову сітку «павук», металеву хрестовину з мотузкою, металеві дуги 4 (чотири) од., які знаходяться у Державній прикордонній службі України Східного регіонального управління Донецького прикордонного загінну Відділу прикордонної служби «Маріуполь» конфіскувати.

4. Ця постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

5. Ця постанова може бути оскаржена до Донецького апеляційного суду через Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя Донецької області протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя А.В. Щербіна

Джерело: ЄДРСР 92080313
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку