open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

415/8377/19

2/415/344/20

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2020 року м. Лисичанськ

Лисичанський міський суд Луганської області в складі:

головуючої судді Калмикової Ю.О.,

за участі секретаря Кравченко О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Лисичанську в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Комунального підприємства «Лисичанська житлово-експлуатаційна контора № 8» до ОСОБА_1 про визнання таким, що втратив право користування житловим приміщенням, третя особа Лисичанська міська рада, -

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Зміст позовних вимог

Комунальне підприємство «Лисичанська житлово-експлуатаційна контора №8» звернулось до Лисичанського міського суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про визнання таким, що втратив право користування житловим приміщенням, третя особа Лисичанська міська рада.

25 жовтня 1983 року на підставі ордеру № 1309 від 18.10.1983 року, виданого за рішенням Лисичанської міської ради № 770 АДРЕСА_2 , була видана ОСОБА_2 .

На теперішній час відповідно до довідки № 12046 від 30.05.2019 року за адресою: АДРЕСА_2 відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до акту про не проживання від 21.06.2019 року за зазначеною адресою зареєстрована особа не проживає з 2010 року по теперішний час, обов`язки щодо сплати житлово-комунальних послуг і забеспечення житла не виконує, заяв до КП «ЛЖЕК № 8» щодо продовження строку збереження права користування житловим приміщенням не звертався.

Внаслідок невиконання зобов`язань зі сплати комунальних послуг станом на 01.06.2019 року наймач має заборгованість у розмірі 9235,54 грн., що підтверджується випискою із особового рахунку квартиронаймача.

З метою збереження житлового фонду та забезпечення прав громадян на житло КП «ЛЖЕК № 8» вимушено звернутися до суду з даною позовною заявою.

Оскільки відповідач у спірній квартирі не проживає більше шести місяців, не сплачує рахунки за користуванням жилим приміщенням і комунальні послуги, не несе інших витрат по утриманню спірної квартири та не приймає участі у спільному побуті, вважається таким, що втратив право користування житловим приміщенням.

Таким чином, позивач просить визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , такою особою, яка втратила право на користування житловим приміщенням, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Надходження позовної заяви та інших заяв до суду

02.03.2020 року ухвалою суду було прийнято до провадження цивільну справу № 415/8377/19 та призначено її до розгляду (а.с.32).

11.12.2019 року третьою особою надано письмові пояснення на позовну заяву, в яких зазначено, що не заперечує проти задоволення позовної заяви (а.с.19-21).

25.05.2020 року позивачем надано письмове клопотання, в якому просив справу розглядати без його участі, позов задовольнити (а.с.35).

25.05.2020 року третьою особою надано письмове клопотання, в якому просив справу розглядати без участі їх представника, не заперечував проти задоволення позову (а.с.35).

Доводи особи, яка подала позов

Позовна заява мотивована тим, що відповідач не проживає за адресою реєстрації без поважних причин більше встановленого законом строку, протягом якого зберігається жиле приміщення за тимчасово відсутніми особами.

Відзив на позовну заяву не надійшов.

Представник позивача КП «ЛЖЕК №8» в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, надав до суду письмове клопотання, в якому просив справу розглядати за їх відсутністю, просив позовні вимоги задовольнити в повному обсязі, проти заочного розгляду справи не заперечував.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про причину неявки суд не повідомив, про день, час та місце слухання справи повідомлявся належним чином, клопотання про відкладення розгляду справи або відзиву до суду не надходило.

Представник третьої особи Лисичанської міської ради в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, надав до суду письмове клопотання, в якому просив справу розглядати за їх відсутністю, надав письмові пояснення, в яких зазначив, що позовні вимоги підтримує та не заперечує проти задоволення позовних вимог.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За таких обставин суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних та доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 280 ЦПК України суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за наявності всіх наступних умов: відповідач належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду; відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; відповідач не подав відзив; позивач не заперечував проти такого вирішення справи.

Представник позивача не заперечував проти розгляду справи за відсутності відповідача.

У зв`язку з наведеним, суд вважає за можливе слухати справу за відсутністю відповідача, а матеріали, що є у справі, достатніми для цього.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд вважає, встановленими наступні фактичні обставини справи.

Фактичні обставини справи, встановлені судом

З матеріалів справи встановлено, що згідно з довідкою № 555 від 06.06.2019, наданою КП «ЛЖЕК № 8», будинок АДРЕСА_1 на балансовому обліку житлового фонду КП №ЛЖЕК № 8» (а.с.8).

Згідно з ордером на жиле приміщення № 1309 від 25 жовтня 1983 року, який виданий Лисичанською міською радою, ОСОБА_2 отримала двокімнатну квартиру за адресою: АДРЕСА_2 (а.с.4).

Згідно з акту про не проживання від 21.06.2019 р. наданого КП «Лисичанська житлово -експлуатаційна контора № 8», про те, що за адресою АДРЕСА_2 нікто не проживає з 2010 року по теперішний час (а.с.5).

Згідно з довідкою № 12023 від 30.05.2019 року, наданою Управлінням адміністративних послуг Лисичанської міської ради Луганської області, за адресою АДРЕСА_2 станом на 30.05.2019 року зареєстрован ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.6).

Згідно з випискою з особистого рахунку № НОМЕР_1, наданою КП ЛЖЕК № 8, за адресою АДРЕСА_2 , площа 50,63 м.кв., квартировинаймач: ОСОБА_3 , кількість проживаючих - 1 чоловік, заборгованість на 01.06.2019 року 9235,54 грн. (а.с.7).

Мотивувальна частина

Відповідно до ч. 1 ст. 71 ЖК України при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім`ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців.

Відповідно до ст. 72 ЖК України визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки, провадиться в судовому порядку.

Відповідно до ст. 163 ЖК України у разі тимчасової відсутності наймача або членів його сім`ї за ними зберігається займане жиле приміщення у випадках і в межах строків, установлених частиною першою, пунктами 1 і 5 частини третьої і частиною четвертою статті 71 цього Кодексу. Тимчасова відсутність наймача та членів його сім`ї не звільняє їх від виконання обов`язків за договором найму жилого приміщення.

За таких обставин суд вважає, що позов заявлено обґрунтовано, доводи, викладені позивачем на підтвердження своїх вимог, знайшли своє підтвердження в ході судового засідання, відповідач ОСОБА_1 дійсно не проживає у квартирі АДРЕСА_3 з 2010 року по теперішній час і судом не встановлено поважність причини відсутності ОСОБА_1 , у зв`язку з чим позов підлягає задоволенню повністю.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 81, 141, 258, 259, 263-265, 273, 280-284 ЦПК, ст.ст. 71, 72, 163 ЖК України, України суд,

УХВАЛИВ:

Позов Комунального підприємства «Лисичанська житлово-експлуатаційна контора № 8» до ОСОБА_1 про визнання таким, що втратив право користування житловим приміщенням, третя особа Лисичанська міська рада, задовольнити повністю.

Визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , таким, що втратили право на користування житловим приміщенням, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги на рішення суду протягом тридцяти днів, з дня його проголошення.

Із урахуванням пункту 15.5 Перехідних положень ЦПК України (в редакції, яка набрала чинності 15.12.2017 року) апеляційні скарги подаються до або через суд першої інстанції, тобто апеляційна скарга може бути подана до Луганського апеляційного суду через Лисичанський міський суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Відомості про учасників справи:

Позивач: Комунальне підприємство «Лисичанська житлово-експлуатаційна контора № 8», місцезнаходження якого за адресою: вул. Жовтнева, 311, м. Лисичанськ, Луганська область, Україна, код ЄДРПОУ 32507163.

Відповідач: ОСОБА_1 , місце проживання якого за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер невідомий.

Третя особа: Лисичанська міська рада, місце знаходження за адресою: вул. Грушевського, 7, м. Лисичанськ, Луганська область, 93108, Україна, ЄДРПОУ 26522196.

СУДДЯ Ю.О. КАЛМИКОВА

Джерело: ЄДРСР 90785673
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку