open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

04.08.2020

Провадження №2/389/172/20

ЄУН 389/727/20

У Х В А Л А

4 серпня 2020 року Знам`янський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Ябчик Н.М.

за участю секретаря судового засідання Данильчук Л.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні залу суду в місті Знам`янка Кіровоградської області цивільну справу за позовом Квартирно-експлуатаційного відділу м.Кропивницький до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області, про визнання осіб такими, що втратили право на користування житловим приміщенням, та їх виселення,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулася до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області, про визнання осіб такими, що втратили право на користування житловим приміщенням, та їх виселення.

Представник позивачав підготовчомусудовому засіданнізаявив клопотанняпро замінутретьої особиу справі-Службі усправах дітейвиконавчого комітетуЗнам`янської міськоїради Кіровоградськоїобласті наСлужбу усправах дітейЗнам`янськоїрайонної державної адміністрації.Мотивувавши клопотаннятим,що спірнепомешкання,в якому зареєстрованонеповнолітню особу,розташоване вс.Богданівка Знам`янськогорайону Кіровоградськоїобласті,тому Службау справахдітей виконавчогокомітету Знам`янськоїміської радиКіровоградської області, є неналежною третьою особою на стороні відповідача. Вважає, що служба у справах дітей Знам`янської районної державної адміністрації, є належною третьою особою у справі, оскільки повноваження останньої розповсюджуються на територію Знам`янського району, в тому числі і на с. Богданівка.

Відповідач ОСОБА_1 та її представник, не заперечували протии задоволення заявленного клопотання.

Представник третьої особи - Служби у справах дітей виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області, в підготовче судове засідання не з`явився. Надавши при цьому письмові пояснення, з яких вбачається, що Служба у справах дітей виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області, є неналежною третьоюю особою у справі.

Судом ініційовано питання щодо залучення до участі у справі у якості законного представника неповлітнього відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_1 .

Сторони не заперечували проти залучення ОСОБА_1 , в якості представника неповнолітнього.

Відповідно до ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно зі ст. 63 ЦПК Українипризначення або заміна законного представника судом ,у разівідсутності усторони читретьої особи,визнаної недієздатноюабо обмеженоюу цивільнійдієздатності,законного представникасуд заподанням органуопіки тапіклування ухвалоюпризначає опікунаабо піклувальникаі залучаєїх доучасті усправі якзаконних представників. Якщопри розглядісправи будевстановлено,що малолітнячи неповнолітняособа,позбавлена батьківськогопіклування,не маєзаконного представника,суд ухвалоювстановлює наднею відповідноопіку чипіклування заподанням органуопіки тапіклування,призначає опікунаабо піклувальниката залучаєїх доучасті усправі якзаконних представників. Уразі якщозаконний представникне маєправа вестисправу всуді зпідстав,встановлених законом,суд заподанням органуопіки тапіклування замінюєзаконного представника. Судможе призначитиабо замінитизаконного представниказа клопотанняммалолітньої абонеповнолітньої особи,якщо цевідповідає їїінтересам. Звільнення опікуна чи піклувальника в разі, якщо їх призначив суд, і призначення ними інших осіб здійснюються в порядку, встановленомучастиною другоюстатті 300 цього Кодексу.

За викладених обставин, для повного всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити, та вважає за доцільне замінити неналежну третю особу у справі Службу у справах дітей виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області - на належну-Службу у справах дітей Знам`янської районної державної адміністрації та залучити до участі у справі у якості законного представника неповлітнього відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_1 .

Керуючись ст.ст.53,260ЦПК України,суд, -

У Х В А Л И В :

Замінити у цивільній справі за позовом Квартирно-експлуатаційного відділу м.Кропивницький до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служба у справах дітей виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області, про визнання осіб такими, що втратили право на користування житловим приміщенням, та їх виселення, неналежну третю особу Служба у справах дітей виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області на належну - Службу у справах дітей Знам`янської районної державної адміністрації.

Залучити до участі у справі у якості законного представника неповлітнього відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_1 , яка виступатиме самостійно як відповідач та як представник неповнолітнього відповідача

Роз`яснити службі у справах дітей Знам`янської районної державної адміністрації, що вони як третя яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Знам`янського

міськрайонного суду

Кіровогралської області Ябчик Н.М.

Джерело: ЄДРСР 90785194
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку