open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 226/1900/20

ЄУН 225/1900/20

Провадження № 3/226/865/2020

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2020 року суддя Димитровського міського суду Донецької області Коваленко Тетяна Олександрівна, розглянувши протокол про адміністративне правопорушення, що надійшов з Мирноградського ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Димитров Донецької області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

за частиною першою статті 1732 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

в с т а н о в и л а:

04.08.2020 на адресу Димитровського міського суду з Мирноградського ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області надійшов протокол серії АПР18 №675877 від 29.07.2020 року, складений дільничним офіцером поліції Мирноградського ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області Радченко В.О., відносно ОСОБА_1 за ст.1732 ч.1 КУпАП, згідно якого 28 липня 2020 року ОСОБА_1 , перебуваючи за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_2 , влаштував сварку зі своєю дружиною ОСОБА_2 , під час якої висловлювався нецензурною лайкою на її адресу та погрожував фізичною розправою, чим скоїв психологічне насильство в сім`ї, чим міг заподіяти шкоду її психічному здоров`ю. Своїми діями ОСОБА_1 порушив вимоги Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017 року № 2229-VІІІ та скоїв правопорушення, передбачене частиною першою статті 1732 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вивчивши протокол та долучені до нього матеріали, вважаю, що адміністративний протокол не відповідає вимогам ст.256 КУпАП і підлягає поверненню на дооформлення, виходячи з такого.

Згідно вимог ст.256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення, зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по-батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності; місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення, нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Як слідує зі змісту протоколу, цих вимог особою, яка склала протокол, повністю не дотримано час вчинення адміністративного правопорушення в протоколі не зазначений, що не дозволяє суду призначити справу до судового розгляду.

Оскільки нормами законодавства про адміністративні правопорушення самостійне збирання доказів на суд не покладено, так як згідно ч.2 ст.251 КУпАП це є обов`язком осіб, уповноважених на складання протоколів, недоліки протоколів, що перешкоджають повному, всебічному і об`єктивному з`ясуванню обставин кожної справи, вирішенню її в точній відповідності з законом, виправляються шляхом їх повернення до органу, з якого вони надійшли, для належного доопрацювання. При цьому суд звертає увагу на те, що після усунення недоліків протоколу з ним має бути ознайомлена особа, щодо якої його складено.

Керуючись ч.3 ст.178, ст.256,278 Кодексу України про адміністративне правопорушення, суддя -

п о с т а н о в и в:

Протокол про адміністративне правопорушення серії АПР18 №675877 від 29.07.2020 року відносно ОСОБА_1 за частиною першою статті 1732 КУпАП повернути до Мирноградського відділення поліції Покровського відділу поліції ГУНП в Донецькій області для належного оформлення.

Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Коваленко

Джерело: ЄДРСР 90780534
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку