open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

31.07.2020

справа № 642/7909/19

провадження 2/642/463/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

31 липня 2020 рокум. Харків

Ленінський районний суд м. Харкова (діє на підставі п.3 розділу ХІІ прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 30.09.2016р.) у складі:

головуючого судді - Ольховського Є.Б.

за участю секретаря судових засідань - Алімурадової Т.Я.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Рибак Я.В. про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Харківської міської ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

встановив:

В провадженні Ленінського районного суду м. Харкова знаходиться вказана цивільна справа.

В підготовчому засіданні адвокат Рибак Я.В. подала до суду уточнене клопотання про витребування доказів, та враховуючи уточнену відповідь Харківського обласного нотаріального архіву від 13.03.20 р. просила суд витребувати у відокремленого підрозділу Харківської районної державної нотаріальної контори Харківської області належним чином засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , та спадкової справи після смерті ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 , померлої 11965, місце відкриття спадщини (місце смерті): АДРЕСА_1 , ( АДРЕСА_2 АДРЕСА_3 ).

Суд дослідивши матеріали справи, вважає необхідним клопотання задовольнити.

Згідно з нормамист.84ЦПКУкраїни особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

З урахуванням вищевикладеного, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та витребувати вищезазначені документи.

Керуючись ст.84 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання -задовольнити.

Витребувати з відокремленого підрозділу Харківської районної державної нотаріальної контори Харківської області (код ЄДРПОУ 02900742, 61052, м. Харків, вул. Є. Котляра, буд.4) належним чином засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце відкриття спадщини (місце смерті): АДРЕСА_1 , ( АДРЕСА_2 АДРЕСА_3 ).

Витребувати з відокремленого підрозділу Харківської районної державної нотаріальної контори Харківської області (код ЄДРПОУ 02900742, 61052, м. Харків, вул. Є. Котляра, буд.4) належним чином засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , померлої 1965 року, місце відкриття спадщини (місце смерті): АДРЕСА_1 , ( АДРЕСА_2 АДРЕСА_3 ).

Встановити строк, в який необхідно надати витребувані судом докази до 25.09.2020 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом відповідно до положеньст.148 ЦПК України.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Є.Б. Ольховський

Джерело: ЄДРСР 90712175
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку