open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/1466/20

Провадження № 3/552/707/20

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.04.2020 року суддя Київського районного суду м. Полтави Куліш Ю.В. розглянувши матеріали, які надійшли з ВП №1 Полтавського ВП ГУ НП в Полтавській області про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Харків, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , місце роботи (навчання) Харківська Державна академія культури, ідентифікаційний номер не встановлено, за ст. 44-3 КУпАП,

В С Т А Н О В И В :

28.03.2020 року у період часу з 09 год. 30 хв. по 11 год. 30 хв. гр. ОСОБА_1 проводив масовий рекламний захід за адресою: м. Полтава, вул. Зіньківська,4 на ринку БПФ «Елефант», чим порушив вимоги п. 2 Постанови КабінетуМіністрів Українивід 11березня 2020року № 211«Про запобіганняпоширенню натериторії Українигострої респіраторноїхвороби COVID-19,спричиненої короновірусомSARS-CoV-2» таскоїв адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП.

ОСОБА_1 будучи належним чином повідомленим про місце та час розгляду справи, що вбачається з протоколу, до суду не з`явився, причину неявки суду не повідомив.

Відповідно до ст. 268 КпАП України справа про адміністративне правопорушення розглядається судом за відсутності належним чином повідомленої особи, якщо від неї не надійшло клопотань про відкладення розгляду справи. Враховуючи, те що ніяких клопотань на адресу суду про відкладення розгляду справи не надходило, суд вважає за можливе розглянути справу за його відсутності.

Відповідно до вимог ст. ст. 245,251,252,280 КУпАПсуд зобов`язаний повно, всебічно та об`єктивно з`ясувати всі обставини справи, встановити чи було вчинено адміністративне правопорушення та чи винна особа у його вчиненні, дослідити наявні у справі докази, дати їм належну правову оцінку і в залежності від встановленого, прийняти мотивоване законне рішення.

В протоколі про адміністративне правопорушення гр. ОСОБА_1 зазначив, що з протоколом погоджується, та додає пояснення.

В письмових поясненнях ОСОБА_1 зазначив, що 28.03.2020 року з 09 год. 30 хв. до 11 год. 30 хв. за адресою: м. Полтава, вул. Зіньківська, 4, на території ринку він проводив ранкову акцію відкриття магазину з використанням аудіо апаратури гучної дії. Також зазначав, що використовував мікрофон та гучну музику для реклами магазину та збільшення кількості відвідувачів.

Відповідно до ст. 29 Законом України«Про захистнаселення відінфекційних хвороб» карантин встановлюєтьсята відміняєтьсяКабінетом МіністрівУкраїни. Рішення провстановлення карантину,а такожпро йоговідміну негайнодоводиться довідома населеннявідповідної територіїчерез засобимасової інформації. Урішенні провстановлення карантинузазначаються обставини,що призвелидо цього,визначаються межітериторії карантину,затверджуються необхідніпрофілактичні,протиепідемічні таінші заходи,їх виконавціта термінипроведення,встановлюються тимчасовіобмеження правфізичних іюридичних осібта додатковіобов`язки,що покладаютьсяна них.Карантин встановлюєтьсяна період,необхідний дляліквідації епідеміїчи спалахуособливо небезпечноїінфекційної хвороби.На цейперіод можутьзмінюватися режимироботи підприємств,установ,організацій,вноситися іншінеобхідні змінищодо умовїх виробничоїта іншоїдіяльності. Організація та контроль за дотриманням встановленого на території карантину правового режиму, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів покладаються на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Згідно Постанови КабінетуМіністрів Українивід 11березня 2020року № 211«Про запобіганняпоширенню натериторії Українигострої респіраторноїхвороби COVID-19,спричиненої короновірусомSARS-CoV-2» (зі змінами, внесенимипостановою КабінетуМіністрів України№ 215від 16березня 2020року «Провнесення зміндо ПостановиКабінету МіністрівУкраїни від11березня 2020року тапостановою КабінетуМіністрів Українивід № 239 від 25 березня 2020 року «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України») на усій території України з 12 березня 2020 року по 24 квітня 2020 року встановлено карантин.

Відповідно доп.2 зазначеноїпостанови заборонено з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

Крім того, рішенням виконавчого комітету Полтавської міської ради № 66 від 16.03.2020 «Про тимчасове зупинення роботи об`єктів загального користування, розташованих у м. Полтаві, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19» з 17 березня 2020 року до 03 квітня 2020 року тимчасово зупинено роботу усіх типів ринків.

Відповідно до ст.41 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» особи, винні в порушенні законодавства про захист населення від інфекційних хвороб, несуть відповідальність згідно із законами України.

Як вбачається з матеріалів справи, ОСОБА_1 28.03.2020 року у період часу з 09 год. 30 хв. по 11 год. 30 хв. гр. ОСОБА_1 проводив масовий рекламний захід за адресою: м. Полтава, вул. Зіньківська,4 на ринку БПФ «Елефант», що підтверджується рапортом старшого інспектора чергового ВП №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області Середи І.М. ( а.с.2), протоколом огляду місця події (а.с.3), фотофіксацією (а.с. 4,5,6), письмовими поясненнями ОСОБА_1 наданими під час складання протоколу ( а.с.7), письмовими поясненнями ОСОБА_2 ( а.с. 8), рапортом ДОП СП ВП №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області Шабанова Д. (а.с. 12, 20-21), письмовими поясненнями ОСОБА_3 (а.с. 22), рапортом ДОПСП ВП №1 Смірнова А. (а.с.23).

За таких обставин, встановлюючи наявність адміністративного правопорушення в діях особи, щодо якої складено протокол, та даючи оцінку фактичним даним, наявних в матеріалах справи, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю, приходжу до висновку, що вина останнього у вчиненні правопорушення, передбаченогост.44-3 КУпАПповністю доводиться дослідженими доказами.

Таким чином, відповідно дост. 33 КУпАП, при накладенні стягнення, враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, вважаю, що до нього слід застосувати адміністративне стягнення передбачене санкцією ст.. 44-3 КУпАП, у виді штрафу.

Крім того, в силу п.5 ч.2ст.4 Закону України «Про судовий збір»з ОСОБА_1 справляється судовий збір за ставкою - 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 420 грн. 40 коп.

Керуючись ст.ст. 33, 40-1, 245,251,252,268, 280, 283, 284, 294 КУпАП,-

П О С Т А Н О В И В:

Визнати винним ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП, та піддати його адміністративному стягненню у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) грн.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , судовий збір у розмірі 420 грн. 40 коп. в дохід держави.

Постанова може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Київський районний суд м. Полтави шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний термін з дня проголошення постанови.

Строк пред`явлення до виконання постанови 3 місяці з дня її винесення.

Суддя Ю.В.Куліш

Джерело: ЄДРСР 88771672
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку