open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа №718/1398/19

Провадження №1-в/718/17/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.03.2020 року м. Кіцмань Чернівецької області

Кіцманський районний суд Чернівецької області у складі: головуючої судді ОСОБА_1 , секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кіцмань,подання фахівцяІ категоріїКіцманського районногосектору філіїДержавної установи«Центр пробації»в Чернівецькійобласті ОСОБА_3 про умовно-достроковезвільнення відвідбування покаранняу виглядівиправних робітвідносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця с.Ошихліби,Кіцманського району,Чернівецької області,зареєстрованого тапроживаючого заадресою: АДРЕСА_1 ,працюючого продавцем-консультантом вмагазині «Вседля дому» АДРЕСА_2 ,засудженого вирокомКіцманського районногосудлу Чернівецькоїобласті від12.06.2019року за ч.1ст.122КК Українидо покаранняу видівиправних робітна строк1(один)рік звідрахуванням 20%із сумизаробітку вдохід держави,

за участю: прокурора ОСОБА_5 ,

прелставника сектору філії ДУ "Центр пробації" ОСОБА_3 ,

засудженого ОСОБА_4

В С Т А Н О В И В:

До Кіцманського районного суду Чернівецької області надійшло подання фахівця І категорії Кіцманського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернівецькій області ОСОБА_3 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання у вигляді виправних робіт відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Подання мотивованетим,що ОСОБА_4 засуджений вирокомКіцманського районногосуду Чернівецькоїобласті від12.06.2019року зач.1ст.122КК Українидо покаранняу видівиправних робітна строк1(один)рік звідрахуванням 20%із сумизаробітку вдохід держави.

23.07.2019 року засудженому ОСОБА_4 було роз`яснено порядок і умови відбування покарання у виді виправних робіт, обов`язки які він повинен виконувати протягом терміну відбування покарання, а саме: додержуватися встановлених відповідно до закону порядку та умов відбування покарання; сумлінно ставитися до праці; з`являтися за викликом до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; погоджувати з уповноваженим органом з питань пробації зміну місця роботи.

З 17.05.2019р. і по даний час ОСОБА_4 працює продавцем-консультантом в магазині «Все для дому» в с. Ошихліби, Кіцманського району, Чернівецької області. За час відбування покарання у вигляді виправних робіт проявив себе з хорошої сторони, позитивно характеризується по місцю роботи, відповідальний, дисциплінований, самокритичний, позитивно характеризується по місцю проживання, до адміністративної відповідальності не притягувався, нового злочину не скоював, до кримінальної відповідальності не притягувався. На заходи профілактичного характеру реагує правильно, порушень обов`язків не допускав.

Вказує, що 04.03.2020 року від засудженого ОСОБА_4 надійшла письмова заява з клопотанням застосувати відносно нього умовно-дострокового звільнення від відбування покарання у вигляді виправних робіт.

В судовому засіданні представник Кіцманського районного сектору з питань пробації ОСОБА_3 та засуджений ОСОБА_4 подання підтримали та просили його задовольнити.

Прокурор не заперечував щодо задволення вказаного подання.

Суд, заслухавши учасників процесу, дослідивши заявлене подання та додані до нього матеріали, прийшов наступних висновків.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 засудженийвироком Кіцманськогорайоннного судуЧернівецької областівід 12.06.2019року зач.1ст.122КК Українидо покаранняу видівиправних робітна строк1(один)рік звідрахуванням 20%із сумизаробітку вдохід держави,

За час перебування на обліку у Кіцманському районному сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернівецькій області, ОСОБА_4 з 17.05.2019р. і по даний час працює продавцем-консультантом в магазині «Все для дому» в с. Ошихліби, Кіцманського району, Чернівецької області. За час відбування покарання у вигляді виправних робіт проявив себе з хорошої сторони, позитивно характеризується по місцю роботи, відповідальний, дисциплінований, самокритичний, позитивно характеризується по місцю проживання, до адміністративної відповідальності не притягувався, нового злочину не скоював, до кримінальної відповідальності не притягувався по дани час.

Встановлено, що строк відбутого покарання ОСОБА_4 у вигляді виправних робіт станом на 05.03.2020 року становить відпрацьованих 7 (сім) місяців 6 днів, що складає більше 2/3 частини строку покарання, а станом на 26.03.2020 року невідбута частина покарання становить 4 (чотири) місяці.

Відповідно до облікової картки засудженого ОСОБА_4 №1/2019 відрахуваня 20% від суми заробітку в дохід держави розпочато з 25 липня 2019 року.

Відповідно до п.2 ч.1ст.537 Кримінально-процесуального кодексу Українипід час виконання вироків суд, визначений частиною другоюстатті 539 цього Кодексу, має право вирішувати такі питання: про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Відповідно до ч.1ст.539 КПК Українипитання, які виникають під час та після виконання вироку, вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Відповідно дост.81 Кримінального кодексу Українидо осіб, що відбувають покарання у виді виправних робіт, службових обмежень для військовослужбовців, обмеження волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Особу може бути умовно-достроково звільнено повністю або частково і від відбування додаткового покарання.

Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття засудженим:

1) не менше половини строку покарання, призначеного судом за злочин невеликої або середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, а також за необережний тяжкий злочин;

2) не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за корупційний злочин середньої тяжкості, умисний тяжкий злочин чи необережний особливо тяжкий злочин, а також у разі, якщо особа раніше відбувала покарання у виді позбавлення волі за умисний злочин і до погашення або зняття судимості знову вчинила умисний злочин, за який вона засуджена до позбавлення волі;

3) не менше трьох чвертей строку покарання, призначеного судом за умисний особливо тяжкий злочин, а також покарання, призначеного особі, яка раніше звільнялася умовно-достроково і знову вчинила умисний злочин протягом невідбутої частини покарання.

Відповідно до ч. 2ст.46Кримінально-виконавчого кодексу Україниуповноважений орган з питань пробації за зразкову поведінку і сумлінне ставлення до праці щодо засуджених може застосовувати такі заходи заохочення: подання до суду матеріалів про умовно-дострокове звільнення засудженого від покарання.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить висновку, що подання Кіцманського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернівецькій області, про умовно-дострокове звільнення ОСОБА_4 від покарання у виді виправних робіт слід задовольнити.

Керуючисьст. 81 КК України, ч. 2ст. 46 КВК України, ст.ст. 537-539 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Подання Кіцманського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернівецькій області про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання у вигляді виправних робіт відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 -задовольнити.

Звільнити умовно-достроково від відбування покарання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Ошихліби, Кіцманського району, Чернівецької області, засудженого вироком Кіцманського районного суду Чернівецької області від 12.06.2019 року за ч.1 ст.122 КК України до покарання у виді виправних робіт на строк 1 (один) рік з відрахуванням 20% із суми заробітку в дохід держави, на невідбутий строк 4 (чотири) місяці.

Ухвала може бути оскаржена до Чернівецького апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Кіцманський районний суд Чернівецької області.

Суддя Кіцманського

районного суду: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 88446818
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку