open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

26 лютого 2020 р. Справа №200/14696/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Циганенко А.І., розглянувши матеріали позовної заяви Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ (місцезнаходження: 49005, Дніпропетровська область, м. Дніпро, просп. Гагаріна, буд. 26; код ЄДРПОУ 08571446) до ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) про стягнення витрат,

ВСТАНОВИВ:

17 грудня 2019 року шляхом надіслання поштою позивач, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, звернувся до суду з адміністративним позовом до відповідача, ОСОБА_1 , у якому просив стягнути на користь держави в особі центрального органу виконавчої влади - МВС України в особі його структурного підрозділу - Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ (р/р НОМЕР_2 , код 08571446, банк одержувача ДКСУ м. Київ, МФО 820172) витрати, пов`язані з її утриманням у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ, у розмірі 32 114,73 грн.

Позовні вимоги вмотивовані тим, що у зв`язку з звільненням зі служби в Національній поліції, відповідачем не виконані вимоги Контракту №3438, внаслідок чого ОСОБА_1 зобов`язана відшкодувати витрати, пов`язані з її утриманням у навчальному закладі.

Позовна заява подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), її належить розглядати за правилами адміністративного судочинства. Адміністративний позов подано у строк, установлений законом. Підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, немає.

Враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників адміністративної справи, вбачаються підстави для розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За приписами пункту 20 частини 1 розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України, в редакції Закону № 2147-VIII від 3 жовтня 2017 року, особливості судових викликів та повідомлень, направлення копій судових рішень учасникам справи, у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, визначаються законами України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції».

Згідно статті 1-1 Закону України «якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться в районі проведення антитерористичної операції, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (з посиланням на веб-адресу відповідної ухвали суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень), яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Остання відома адреса місцезнаходження позивача знаходиться в районі проведення антитерористичної операції (86091, Донецька область, с. Веселе, вул. Колгоспна, буд. 38), останній не має офіційної електронної адреси, тому повідомлення ОСОБА_1 про дату, час та місце першого судового засідання має бути розміщено на офіційному веб-сайті судової влади України.

Статтею 49 КАС України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси та обов`язки.

В позовній заяві Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ зазначає в якості третьої особи Головне управління Національної поліції України в Донецькій області, але не наводить обґрунтування того на які права та обов`язки цієї особи, та яким чином може вплинути рішення у цій справі.

За таких обставин відсутні законні підстави для залучення до участі у справі в якості третьої особи Головного управління Національної поліції України в Донецькій області.

Керуючись статтями 2, 5, 12, 32, 121, 123, 126, 133, 160, 161, 171-176, 248, 251, 256, 257, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Відкрити провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ до ОСОБА_1 про стягнення витрат.

3. Розгляд справи провести суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

4. Відмовити в залученні до участі у справі в якості третьої особи Головного управління Національної поліції України в Донецькій області.

5. Роз`яснити сторонам, що процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до КАС України обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом п`ятнадцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Роз`яснити сторонам, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Ухвала постановлена, складена та підписана 26 лютого 2020 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки http://court.gov.ua/).

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.І. Циганенко

Джерело: ЄДРСР 87828321
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку