open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 727/12327/19

Провадження № 2/727/409/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 січня 2020 року Шевченківський районний суд м.Чернівці в складі:

Головуючого судді Чебан В.М.

при секретарі судових засідань Гладкій Л.І.

за участю представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань приміщення Шевченківського районного суду м. Чернівці цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача – Орган опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Чернівецької міської ради) про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м.Чернівці знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача – Орган опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Чернівецької міської ради) про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням.

Позивачі в позовній заяві посилаються на те, що в кінці 2006 року позивач ОСОБА_3 виграв GRЕENCARD і разом з відповідачами виїхали на постійне місце проживання в США, з того часу вони в квартирі АДРЕСА_1 , лише зареєстровані, але не проживають, їх речі в квартирі відсутні.

Під час підготовчого судового засідання адвокат Дороган І.Г. в інтересах позивачів заявила клопотання про витребування з Управління ДМС у Чернівецькій області відомостей щодо виїзду на постійне місце проживання в США позивача ОСОБА_3 та членів його сім`ї ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , посилаючись на те, що у позивачів є труднощі у поданні даних доказів.

На підтвердження наявності труднощів в отриманні доказів адвокатом Дороган І.Г. було надано суду копію адвокатського запиту від 16 серпня 2019 р., копію відповіді Управління ДМС у Чернівецькій області від 19.08.2019 р., згідно якої останні відмовляють в отриманні даної інформації, посилаючись на те, що дана інформація щодо персональних даних особи охороняється статтями 23 та 37 Закону України «Про інформацію» та статтею 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», відповідно поширення даної інформації може призвести до порушення статті 14 Закону України «Про захист персональних даних».

У відповідності до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Таким чином, заслухавши думку представника позивача, керуючись принципом всебічного та повного дослідження обставин справи, а також засадами змагальності та диспозитивності, суд приходить до переконання, що клопотання позивача щодо витребування доказів підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 81, 84, 258, 260, 261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання адвоката Дороган Інни Григорівни в інтересах ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Управління ДМС у Чернівецькій області інформацію чи подавались в 2006 році ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , жителем АДРЕСА_2 , документи про виїзд на постійне місце проживання в США його та членів його сім`ї: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Судовий розгляд справи відкласти на 09:30 год. 02.03.2020 року.

У випадку неможливості подати вищезазначені докази до початку судового розгляду справи повідомити суд про це із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі із причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом, зокрема, передбачену ст.382 КК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ:

Джерело: ЄДРСР 87299561
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку