open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Провадження №3/748/135/20

Єдиний унікальний № 748/175/20

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 січня 2020 року

м

. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого судді Майбороди С.М.,

секретаря Барбаш К.А.

розглянувши в судовому засіданні в залі суду м. Чернігові матеріали справи про адміністративне правопорушення, що надійшли з Управління СБ України в Чернігівській області про притягнення до адміністративної відповідальності за п.5,6 ч.1 ст.212-2 КУпАП

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає в АДРЕСА_1 , провідним фахівцем з режиму секретності групи режимно - секретної роботи Державної установи «Чернігівський слідчий ізолятор», -

В С Т А Н О В И В :

Комісією Управління СБ України в Чернігівській області у період з 17 січня по 21 січня 2020 року, під час проведення тематичної перевірки стану охорони державної таємниці в державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор» виявлено порушення вимог законодавства про державну таємницю, в частині недотримання встановленого порядку надання допуску та доступу до державної таємниці, не вжито заходів щодо забезпечення охорони державної таємниці. Зокрема, ОСОБА_1 , що є провідним фахвцем групи режимно-секретної роботи Державної установи "Чернігівський слідчий ізолятор", не проконтрольовано терміни дії допуску до державної таємниці у працівників установи, своєчасно не підготовлено відповідні документи для переоформлення допуску до державної таємниці за формою 2 провідному фахівцю з режиму секретності групи режимно-секретної роботи ДУ «Чернігівський СІЗО» та старшому оперуповноваженому ДУ «Чернігівський СІЗО". Таким чином, останні працювали із секретними документами, без допуску до державної таємниці, перебуваючи на посадах, які передбачають допуск та доступ до державної таємниці, що свідчить про порушення вимог ст.ст.22,26,27 Закону України "Про державну таємницю" та п.п.47,56,73,76,88 Порядку. Таким чином ОСОБА_1 недотримано встановленого порядку надання допуску та доступу до державної таємниці, не вжито заходів щодо забезпечення охорони державної таємниці, за що передбачена відповідальність п.5,6 ст.212-2 КУпАП.

У судове засідання ОСОБА_1 не з`явився, в матеріалах справи мається заява про розгляд справи за його відсутності, у відповідності до якої свою вину у вчиненому адміністративному правопорушенні визнав.

Винність ОСОБА_1 доводиться дослідженими в судовому засіданні матеріалами справи, зокрема копією акту перевірки стану охорони державної таємниці у Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор», в якому вказуються виявлені порушення, протоколом про адміністративне правопорушення №3 від 24.01.2020 року, який є документом, що офіційно засвідчує факт учинення неправомірних дій, і є одним з джерел доказів. Як слідує з пояснень ОСОБА_1 , що містяться в протоколі, останній не заперечував викладених в ньому обставин.

За таких підстав, хоча в діях ОСОБА_1 наявні ознаки правопорушення, передбаченого п.5,6 ч.1 ст. 212-2 КУпАП, але враховуючи малозначність вчиненого правопорушення, встановлені обставини справи, терміни, в які в подальшому було здійснено переоформлення, а також той факт, що внаслідок діянь особи, що притягається до адміністративної відповідальності не завдано великої громадської небезпеки, не заподіяно значної шкоди державним інтересам, суд, вважає можливим звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22, 283, 284 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В :

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за пунктами 5,6 частини 1 статті 212-2 КУпАП і обмежитись усним зауваженням. Провадження в справі закрити.

Постанова може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду через Чернігівський районний суд Чернігівської області протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя С.М.Майборода

Джерело: ЄДРСР 87285361
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку