open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 486/91/20 Провадження № 3/486/155/2020

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 січня 2020 року Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

у складі: головуючої- судді - Волкової О.І.

секретаря - Кучмар В.С.

за участі: представника Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради – Єкіменко ОСОБА_1

за участі: представника Ценрта соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді - Поповіч

працівника поліції - ОСОБА_2

розглянув у відкритому судовому засіданні протокол про адміністративне правопорушення, який надійшов від Южноукраїнського ВП Первомайського ВП ГУ НП в Миколаївській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Южноукраїнськ, Миколаївської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , має на утриманні малолітню доньку ОСОБА_4 2015 року народження, працює на ВПЮУ АЕС, за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП,-

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення серії АПР18 №155856 від 07.01.2020р. року, громадянин ОСОБА_3 вчинив адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП та обвинувачується в тому, що 07.01.2020 року блисько 11 години 00 хвилин, вчинив насильство у сім`ї, щодо своєї співмешканки ОСОБА_5 , вчинив з нею сварку під час якої виражався нецензурною лайкою.

У судовому засіданні ОСОБА_3 суду пояснив, що між ним та його співмешкою виникла сварка, під час якої він образив словом співмешканку, у вчиненому розкаявся, усвідомив свою поведінку, та запевнив суд, що подібного більш не повториться. Просив суд застосувати до нього стягнення у вигляді штрафу.

Потерпіла ОСОБА_5 у судовому засідання пояснила, що вона проживає з ОСОБА_6 біля одного року, і це перший випадок коли він проявив агресію. Після сварки, примирилися продовжують проживати разом. Просила суд суворо його не карати.

В судовому засіданні 30.01.2020 року приймали участь представник Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Южноукраїнської міської ради Миколаївської області та представник Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради Миколаївської області, згідно з наданої в судувому засіданні письмової інформації, сім`ю взято на облік центру, крім того сім`ю комісійно відвідували за місцем мешкання на даний час стосунки налагоджено ( іформацію залучено до матеріалів справи).

При розгляді судом протоколу про адміністративне правопорушення судом встановлено, що Южноукраїнського ВП Первомайського ВП ГУ НП в Миколаївській області не надавав інформацію до Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради Миколаївської області про виявлений факт насильства у сім`ї.

Розглянувши протокол про адміністративне правопорушення, вислухавши пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілої, учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що ОСОБА_3 своїми діями вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 173-2 КУпАП.

Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017 домашнє насильство - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім`ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім`єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь. Згідно з визначеними Україною міжнародними стандартами насильство в сім`ї виступає грубим порушенням прав людини і посягає на основні соціальні цінності життя людини, її честь та гідність, недоторканність та безпека, власність та приватне життя, а також направо дітей на виховання у сімейному середовищі.

Суд враховує, що проблема насильства в сім`ї є складовою більш широкою проблемою — проблеми гендерного насильства, подолання якого виступає передумовою забезпечення в Україні принципу гендерної рівності.

Насильство в сім`ї виступає протиправним діянням, що грунтується на гендерних стереотипах, традиційному розподілі соціальних ролей в сімейній сфері та проявом дискримінації за ознакою статі.

При призначенні адміністративного стягнення суд враховує характер скоєного правопорушення, особу правопорушника, ступінь його вини, його майновий стан, стан здоров`я, вік.

З метою виховання особи, яка притягується до адміністративної відповідальності та попередження наступних правопорушень, суд приходить до висновку про необхідність накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу, який є пропорційний скоєному правопорушенню і ризику, який правопорушник станове для потерпілої.

Відповідно до ст. 40-1 КУпАП судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови

про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Керуючись ст.ст. 283, 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА _3 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КУпАП та призначити останньому адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 18 (вісімнадцяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 306 ( триста шість) гривень на користь держави.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави (отримувач коштів: ГУК у м. Києві/м.Київ/22030106; код за ЄДРПОУ 37993783; банк отримувача: Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО): 899998, рахунок отримувача: 908999980313111256000026001, код класифікації доходів бюджету: 22030106) розміром 420,40 гривень ( чотириста двадцять гривен сорок копійок).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку її оскарження.

Постанова може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Миколаївського апеляційного суду через Южноукраїнський міський суд Миколаївської області, протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Южноукраїнського

міського суду О.І.Волкова

Джерело: ЄДРСР 87279700
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку