open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

27 січня 2020 року м. Київ № 640/1717/20

Cуддя Окружного адміністративного суду міста Києва Арсірій Р.О., розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Мобіком"

до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Мобіком" звернулося до суду з позовом до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в якому просить:

-визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №2039 від 05.12.2019 "Про створення багатоканальної телемережі у діапазоні 174-230 МГц (МХ-7).

Відповідно до п.1, п.2 п.3, п.6 ч.1 ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно п.5 ч.4 ст.169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивачем подано до цього самого суду інший позов (позови) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з однакових підстав і щодо такого позову (позовів) на час вирішення питання про відкриття провадження у справі, що розглядається, не постановлена ухвала про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі, повернення позовної заяви або залишення позову без розгляду.

Діловодство спеціалізованого суду (ДСС) містить відомості про те, що до Окружного адміністративного суду міста Києва Товариством з обмеженою відповідальністю "Мобіком" подано ще одну позовну заяву, якій присвоєно номери №640/1757/20.

При цьому, судом встановлено, що зазначений позов звернуто до того самого відповідача з тим самим предметом та з однакових підстав. А саме, Товариством з обмеженою відповідальністю "Мобіком" викладено вимоги до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про:

- визнання протиправним та скасування рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №2039 від 05.12.2019 "Про створення багатоканальної телемережі у діапазоні 174-230 МГц (МХ-7).

Враховуючи викладене, а також беручи до уваги, що станом на час винесення даної ухвали у справі №640/1757/20 не постановлено ухвали про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі, повернення позовної заяви або залишення позову без розгляду, суд приходить до висновку про наявність підстав для повернення позовної заяви.

Відповідно до ч.8 ст.108 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись п.5 ч.4 ст.169, ст.ст.243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя-

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Мобіком" до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, про визнання протиправним та скасування рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №2039 від 05.12.2019 "Про створення багатоканальної телемережі у діапазоні 174-230 МГц (МХ-7) - повернути позивачу.

2. Копію ухвали про повернення позовної заяви та позовні матеріали невідкладно надіслати особі, яка її подала.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку передбаченому ст.256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена повністю або частково протягом 15 днів з дня складення повного судового рішення в апеляційному порядку до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими ст.ст.293-297 Кодексу адміністративного судочинства України з урахуванням підпункту 15.5 пункту 15 частини першої Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України в редакції згідно з Законом України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VIII.

Суддя Р.О. Арсірій

Джерело: ЄДРСР 87199515
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку