open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 405/4357/19

2-о/405/37/19

УХВАЛА

18 грудня 2019 року м. Кропивницький

Ленінський районний суд м. Кіровограда у складі:

головуючого - судді Драного В. В.

присяжних: Мартиненко Ю.С., Войтович Д.В.

при секретарі Дерев`янко А. В.

за участі:

представника заявника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: Відділу опіки та піклування Міської ради м. Кропивницького про визнання фізичної особи обмежено дієздатною, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернулась до суду із заявою про визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 обмежено дієздатною.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Кіровограда від 12.06.2019 року відкрито окреме провадження у даній справі та призначено судове засідання.

01.10.2019 року заявник ОСОБА_3 подала до суду клопотання про залучення заінтересованої особи, в якому просить залучити до участі у справі Органу опіки та піклування Подільської районної у місті Кропивницькому ради. В обґрунтування клопотання зазначила, що вона у серпні 2019 року звернулася до Орган опіки та піклування Подільської районної у місті Кропивницькому ради із заявою про призначення її піклувальником ОСОБА_4 , а тому рішення у даній справі може вплинути на їхні права та обов`язки.

Представник заявника у судовому засіданні клопотання про залучення заінтересованої особи підтримала, з підстав, викладених у ньому, просила його задовольнити.

Представник заінтересованої особи у судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином у встановленому законом порядку. Причини неявки суду не повідомив, заяв про відкладення розгляду справи не надав.

Заслухавши пояснення учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про залучення заінтересованої особи підлягає задоволенню з наступних підстав.

Під час розгляду справ окремого провадження суд у відповідності з вимогами статті 294 ЦПК України зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статей 52, 53 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що рішення по даній справі може вплинути на права та обов`язки Органу опіки та піклування Подільської районної у місті Кропивницькому ради, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі у якості заінтересованої особи Органу опіки та піклування Подільської районної у місті Кропивницькому ради.

Керуючись ст.ст. 52, 53, 182, 260, 294 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника про залучення заінтересованої особи – задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Орган опіки та піклування Подільської районної у місті Кропивницькому ради (25006, м. Кропивницький, вул. Дворцова, 53) за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: Відділ опіки та піклування Міської ради м. Кропивницького про визнання фізичної особи обмежено дієздатною.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 20.12.2019 року.

Суддя Ленінського районного суду

м. Кіровограда В.В. Драний

Присяжні: Ю.О. Мартиненко

Д.В. Войтович

Джерело: ЄДРСР 87063089
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку