open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 456/4257/18

Провадження № 2/456/428/2019

РІШЕННЯ

іменем України

(заочне)

31 жовтня 2019 року місто Стрий

Стрийський міськрайонний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Шрамка Р. Т. ,

з участю секретаря: Панилик О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Стрию справу №456/4257/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, –

встановив:

Позивач звернувся із позовом до суду про розірвання шлюбу з ОСОБА_2 , який був зареєстрований 02 червня 1998 року у Підгірцівській сільській раді Стрийського району Львівської області, актовий запис №8. Від спільного проживання у подружжя є двоє дітей: син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та дочка ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Позивач посилається на те, що подружжя припинили шлюбні стосунки через те, що у позивача з відповідачем різні характери та різні погляди на життя, спільне життя у них не склалося, що призвело до розпаду їхньої сім`ї, нормальні подружні стосунки між ними припинено, у зв`язку з чим позивач втратила почуття любові та поваги до відповідача.

Позивач в судове засідання не з?явився, однак його представник ОСОБА_5 подав до суду заяву згідно якої просив справу слухати за їхньої відсутності, позовні вимоги задоволити, проти прийняття заочного рішення не заперечує.

Відповідач в судове засідання не з`явився та не повідомив суду причини своєї неявки, хоча про час та місце розгляду справи був належним чином повідомлений, про що рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення.

Зі згоди позивача, суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст.. 280 ЦПК України, згідно з якими у разі неявки в судове засідання відповідача, який був належним чином повідомлений і від якого не надійшло повідомлення про причини неявки, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до вимог ч.2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ст. 263 ЦПК України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права із дотриманням норм процесуального права. Судове рішення має відповідати завданню цивільного судочинства, визначеному цим Кодексом.

Суд дослідивши матеріали справи вважає, що позов підлягає до задоволення, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 104 СК України шлюб припиняється внаслідок його розірвання.

Відповідно до ст.112 СК України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

У відповідності до ст. 110 ч. 1 СК України позов про розірвання шлюбу може бути пред`явлений одним із подружжя.

Згідно з ч. 1 ст. 51 Конституції України та ст. 24 СК України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Примушення жінки чи чоловіка до шлюбу не допускається.

Судом встановлено, що 02 червня 1998 року у Підгірцівській сільській раді Стрийського району Львівської області, актовий запис №8, було укладено шлюб між сторонами по справі.

Від спільного проживання у подружжя є син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та дочка ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Сімейні та шлюбні стосунки між сторонами припинені.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що сім?я сторін розпалась остаточно і зберегти її неможливо, оскільки позивач та відповідач миритися не бажають, наполягає на розірванні шлюбу, а також приймаючи до уваги, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу буде суперечити інтересам подружжя, позов необхідно задовольнити, а шлюб зареєстрований між сторонами - розірвати.

Керуючись ст. ст. 104, 105, 110, 112, 113 СК України та ст. 12, 141, 247, 263, 264-265, 354, 355, 280-283 ЦПК України, суд,

вирішив:

Позов задоволити. Розірвати шлюб між ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , проживаючої за адресою: Львівська область, Стрийський район, с. АДРЕСА_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , проживаючого за адресою: Львівська область, Стрийський район, с. АДРЕСА_1 , зареєстрований 02 червня 1998 року у Підгірцівській сільській раді Стрийського району Львівської області, актовий запис №8.

Прізвище ОСОБА_1 , після розірвання шлюбу залишити без зміни.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано відповідачем протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Рішення може бути оскаржене позивачем до Львівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а для осіб, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, в цей же строк з дня його отримання.

Суддя

Р

. Т. Шрамко

Джерело: ЄДРСР 86646811
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку