open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

26 грудня 2019 року

Київ

справа №2140/1691/18

адміністративне провадження №К/9901/24806/19

Верховний Суд у складі судді Касаційного адміністративного суду Олендера І.Я., перевіривши касаційну скаргу Головного управління ДФС у місті Києві на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 23.04.2019 та постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 30.07.2019 у справі №540/270/17 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Садар-М» до Головного управління ДФС у місті Києві, третя особа - Головне управління Державної казначейської служби України у місті Києві, про визнання бездіяльності протиправною,

в с т а н о в и в:

Не погодившись з рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій, Головне управління ДФС у місті Києві 28.08.2019 звернулось з касаційною скаргою до Верховного Суду.

Ухвалою Верховного Суду від 04.09.2019 касаційну скаргу було залишено без руху з мотивів її невідповідності вимогам пункту 3 частини другої статті 330 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України). Цією ж ухвалою заявнику встановлено строк на усунення виявлених судом недоліків, терміном у десять днів з дня отримання копії даної ухвали, протягом якого відповідач має уточнити вимоги касаційної скарги щодо номеру справи та/або судових рішень, які останній має намір оскаржити в касаційному порядку.

Ухвала Верховного Суду від 04.09.2019 була направлена судом засобами поштового зв`язку на адресу відповідача, яку зазначено у поданій ним 28.08.2019 касаційній скарзі.

Згідно з рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, ухвала про залишення касаційної скарги без руху була отримана представником Головного управління ДФС у місті Києві за довіреністю 23.11.2019.

Станом на час спливу встановленого судом строку, Головним управлінням ДФС у місті Києві не усунуто зазначені в ухвалі Верховного Суду від 04.09.2019 недоліки касаційної скарги, у зв`язку з чим касаційна скарга підлягає поверненню.

Повернення Верховним Судом касаційної скарги та надання заявнику права в межах розумних строків та при дотриманні всіх інших вимог процесуального закону на повторне звернення до Верховного Суду з такою скаргою, не є обмеженням доступу до суду, що гарантовано пунктом 8 частини другої статті 129 Конституції України, та забезпечує практичну можливість реалізації права особи на суд у формі касаційного оскарження судового рішення учасником справи.

Відповідно до частини другої статті 332 КАС України до касаційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 330 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Пунктом першим частини четвертої статті 169 КАС України передбачено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

За змістом частини восьмої статті 169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись статтями 169, 248, 330, 332, 355, 359 КАС України, суд -

у х в а л и в:

Касаційну скаргу Головного управління ДФС у місті Києві на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 23.04.2019 та постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 30.07.2019 у справі №540/270/17 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Садар-М» до Головного управління ДФС у місті Києві, третя особа - Головне управління Державної казначейської служби України у місті Києві, про визнання бездіяльності протиправною - повернути заявнику.

Копію ухвали про повернення касаційної скарги надіслати учасникам справи, скаржнику - копію даної ухвали разом з касаційною скаргою та доданими до скарги матеріалами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

...........................

І.Я. Олендер

Суддя Верховного Суду

Джерело: ЄДРСР 86636214
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку