open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Є .у.н.с.512/724/19

Провадження №2-а/512/31/19

10.12.19

УХВАЛА

10 грудня 2019 року суддя Савранського районного суду Одеської області Бростовська Н.О., розглянувши матеріали адміністративної справи за адміністративним позовом ОСОБА_1 до начальника СРПП №3 Вільшанського ВП Голованівського ВП ГУПП в Кіровоградській області старшого лейтенанта поліції Соколова Олександра Олександровича про визнання дій незаконними та скасування рішення суб`єкта владних повноважень,

ВСТАНОВИЛА:

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160, 161, 172 КАС України.

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства.

Позовну заяву подано з дотриманням правил підсудності та позов подано у строк, установлений законом, зокрема, ст.122 КАС України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, передбачені ст.ст.169, 170 КАС України, - відсутні.

Відповідно до ч.1 ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного).

З огляду на положення ч.ч.2, 6 ст.12, ч.ч.1, 2, 3 ст.257 КАС України, враховуючи незначну складність справи, зокрема, значення справи для сторін, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та незначну складність справи, обсяг та характер доказів у справі, а також кількість сторін справи, суддя з власної ініціативи дійшла висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Таким чином, суддя вважає, що адміністративну позовну заяву необхідно прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі, призначити перше судове засідання та надати відповідачу строк для подання відзиву на позов.

Про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу (ч.9 ст.171 КАС України).

Керуючись ч.1 ст.12, ч.ч.2, 6 ст.12, ч.9 ст.171, ч.2 ст.241, ч.ч.1, 2, 3 ст.257, ст.ст.260, 261, 262 КАС України,

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти адміністративну позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до начальника СРПП №3 Вільшанського ВП Голованівського ВП ГУПП в Кіровоградській області старшого лейтенанта поліції Соколова Олександра Олександровича про визнання дій незаконними та скасування рішення суб`єкта владних повноважень.

Провести розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити перше судове засідання на 10год. 00хв. 04 лютого 2020 року в залі судових засідань №2 Савранського районного суду Одеської області, що знаходиться за адресою: смт.Саврань, вул.Генерала Карначова, 5, Одеської області.

Відповідно до п.9 ч.9 ст.171, ч.1 ст.175, ч.1 ст.182 КАС України позивач має право подати до суду відповідь на відзив не пізніше п`яти днів з дня отримання від відповідача відзиву, а відповідач має право протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз `яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч.2 ст.175 КАС України).

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud1525.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення в порядку, встановленому ч.1 ст.297 КАС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею (ч.2 ст.256 КАС України).

СУДДЯ (підпис)

Суддя Савранського районного

суду Одеської області Бростовська Н.О.

Джерело: ЄДРСР 86509688
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку