open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 706/1342/19

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 грудня 2019 року

м

. Христинівка Черкаської області

Суддя

Христинівського районного суду Черкаської області Олійник М.Ф.,

розглянувши матеріали, які надійшли від Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає по АДРЕСА_1 , непрацюючого,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

У протоколі про адміністративне правопорушення серії ОБ № 065405 від 24.08. (рік не зазначено) вказано, що ОСОБА_1 24.08.2019 р. о 10 год. 10 хв. по вул. Мічуріна в с. Мойсівці Драбівського району керував автомобілем ВАЗ-21099, д.н.з. НОМЕР_1 ,в стані алкогольного сп`яніння, огляд на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння проводився із застосуванням приладу «Драгер», в присутності двох свідків, показання приладу становило 0,6 проміле, чим порушив п. 2.9 «а» ПДР.

Дослідивши матеріали справи, вважаю, що провадження у справі про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_1 за ч.1 ст.130 КУпАП підлягає закриттю у зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, з таких підстав.

Суду не надано належних та допустимих доказів, які б підтверджували вчинення ОСОБА_1 вказаного адміністративного правопорушення.

У матеріалах справи наявний результат огляду на стан алкогольного сп`яніння із застосуванням приладу «Драгер», однак його бланк не заповнений, відсутні дані про номер протоколу, місце проведення тесту, П.І ОСОБА_2 інспектора/лікаря, П.І.Б. особи, що тестують, дату народження цієї особи, підпис інспектора/лікаря, підпис особи, що тестують.

У зв`язку з цим суд не може брати до уваги вказаний результат огляду на стан алкогольного сп`яніння із застосуванням приладу «Драгер».

Протокол про адміністративне правопорушення серії ОБ № 065405 щодо ОСОБА_1 також не може бути доказом вчинення останнім адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП, оскільки в його основу покладений вказаний вище результат огляду, у ньому відсутнє зазначення року складення.

Відповідно до ч. 3 ст. 62 Конституції України обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

Відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Враховуючи зазначені обставини, провадження у справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю у зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Керуючись ч. 3 ст. 62 Конституції України, ст.ст. 247 п.1, 284, 287 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В:

Закрити провадження у справі про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП щодо ОСОБА_1 у зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП.

Постанова може бути оскаржена прокурором у випадках, передбачених ч. 5 ст. 7 КУпАП, особою, щодо якої її винесено, а також потерпілим протягом десяти днів з дня винесення постанови, а щодо постанов у справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксовані в автоматичному режимі, - протягом десяти днів з дня вручення такої постанови шляхом подання апеляційної скарги до Черкаського апеляційного суду через Христинівський районний суд Черкаської області.

Суддя М.Ф.Олійник

Джерело: ЄДРСР 86222915
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку