open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

про передачу адміністративної справи з

одного адміністративного суду до іншого

м . Вінниця

02 грудня 2019 р. Справа № 120/3117/19-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Крапівницької Н. Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Вінниці в порядку спрощеного позовного провадження у режимі відеоконференції з Іванківський районним судом Київської області матеріали справи за позовом:

Адміністрації Державної прикордонної служби

до ОСОБА_1 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького

про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням підчас навчання у вищому військовому навчальному закладі,

У С Т А Н О В И В:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Адміністрації Державної прикордонної служби до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням підчас навчання у вищому військовому навчальному закладі.

Позов мотивований наявністю правових підстав для cтягнення з ОСОБА_1 на користь Адміністрації Державної прикордонної служби України грошових коштів, як витрат, пов`язаних з його утриманням у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, оскільки останній у результаті систематичного невиконанням умов контракту був звільнений з лав військовослужбовців, чим заподіяв державі шкоду на суму 89201,98 грн.

02.10.2019 року судом направлено "Запит органу державної влади, підприємства, установи, організації, закладу" щодо доступу до персональних даних, у якому відповідно до статті 16 Закону України "Про захист персональних даних" запропоновано надати відомості про реєстрацію місця проживання та інші персональні дані, що містяться в картотеці реєстраційного обліку адресно-довідкового підрозділу ГУ ДМС України у Вінницькій області про ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ) з метою отримання інформації про місце проживання (перебування) фізичної особи у відповідності до частини 3 статті 107 КАС України.

09.10.2019 року на адресу суду надійшла відповідь на запит, де згідно до відомостей відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України у Вінницькій області ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , паспорт серії НОМЕР_2 , виданий Ленінським РВУМВС 20.09.2001 року.

Однак, як встановлено судом, відповідачем у цій справі визначено ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 , паспорт серії НОМЕР_3 , виданий Кам`янець-Подільським РВУМВС 20.09.2001 року, згідно якого, адреса місця проживання АДРЕСА_3 , зареєстровано 30.10.2019 року (а.с 18). Щодо останнього місця реєстрації позивача інформація відсутня, відтак судова кореспонденція направлялась за наявними у матеріалах справи адресами.

Ухвалою суду від 15.10.19 року позовну заяву Адміністрації Державної прикордонної служби до ОСОБА_1 про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням підчас навчання у вищому військовому навчальному закладі, залишено без руху та запропоновано позивачу в 5 - денний строк, з дня отримання копії ухвали, усунути недоліки позовної заяви, зазначені в мотивувальній частині ухвали суду.

24.10.19 року недоліки позовної заяві позивачем усунуто.

На адресу суду від відповідача 25.11.2019 року надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з Іванківським районним судом Київської області (вулиця Івана Проскури, 14-а, смт. Іванків, Київська обл., 07201)

Ухвалою від 26.11.2019 року клопотання відповідача ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задоволено. Допущено участь відповідача ОСОБА_1 в судовому засіданні 02.12.2019 року о 10:00 год. у режимі відеоконференції в приміщенні Іванківського районного суду Київської області (вулиця Івана Проскури, 14-а, смт. Іванків, Київська обл., 07201).

У судове засідання 02.12.2019 року з`явився відповідач ОСОБА_1 . Судом з`ясовано та підтверджується копією паспорту ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 , серії НОМЕР_3 , виданого Кам`янець-Подільським РВУМВС 20.09.2001 року, згідно якого, останнє місце реєстрації позивача АДРЕСА_4 (фактично відповідач проживає за адресою: АДРЕСА_5 ).

Позивач та третя особа не з`явились, хоча про дату час і місце судового розгляду цієї справи, повідомлені належним чином.

Судом на розгляд поставлено питання щодо передачі справи за підсудністю до Київського окружного адміністративного суду. Відповідач ОСОБА_1 стосовно зазначеної процесуальної дії щодо передачі справи не заперечував.

Визначаючись щодо передачі цієї справи за підсудністю, суд врахував наступне.

Частиною 5 ст. 171 КАС України передбачено, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому ст. 29 цього Кодексу.

Згідно положень ст. 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 8 ст. 29 КАС України, передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Згідно до ст. 30 КАС України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються. Адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 29 КАС України, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Враховуючи, що адміністративна справа не належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Вінницького окружного адміністративного суду, суд вважає за необхідне адміністративну справу №120/3117/19-а направити за підсудністю до Київського окружного адміністративного суду.

На підставі наведеного та керуючись статтями 29, 30, 171, 248 КАС України, суд,

У Х В А Л И В:

Адміністративну справу №120/3117/19-а за позовом Адміністрації Державної прикордонної служби до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням підчас навчання у вищому військовому навчальному закладі передати на розгляд Київському окружному адміністративному суду.

Роз`яснити сторонам, що з урахуванням положень ч. 8 ст. 29 КАС України справу буде передано до іншого суду після закінчення строку на оскарження цієї ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати сторонам - для відома.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя підпис Крапівницька Н. Л.

Копія вірна Суддя:

Секретар:

Джерело: ЄДРСР 86193444
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку