open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 697/2874/19

Провадження № 3/697/1026/2019

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02.12.2019 суддя Канівського міськрайонного суду Черкаської області Русаков Г. С., розглянувши матеріали, які надійшли від Канівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою АДРЕСА_1 , працюючого в гімназії ім.І.Франка,-

- за ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

Згідно протоколу серії ОБ № 067673 від 07.10.2019 ОСОБА_1 07.10.2019 о 08 год. 05 хв. в м.Канів по вул.Енергетиків, 73, керуючи транспортним засобом Daewoo Lanos д.н.з. НОМЕР_1 не дотримався безпечної дистанції та здійснив зіткнення з транспортним засобом «Богдан 211040» д.н.з. НОМЕР_2 , після чого не впоравшись з керуванням вдарив т/з VOLKSWAGEN GOLF д.н.з. НОМЕР_3 , тим самим здвинув його з місця так, що той вдарив т/з Chevrolet Captiva д.н.з. НОМЕР_4 , в результаті чого вищевказані т/з отримали механічні пошкодження. Своїми діями ОСОБА_1 порушив п.13.1 Правил дорожнього руху та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.124 КпАП України, про що був складений протокол про адміністративне правопорушення, з яким він був ознайомлений.

В судовому засіданні ОСОБА_1 роз`яснено зміст ст.63 Конституції України та ст.268 КУпАП, права зрозуміло

В судовому засіданні ОСОБА_1 вину не визнав, вважає, що в його діях відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП та порушення п.13.1 ПДР, так як на його думку він безпечно керував т/з, з допустимою швидкістю руху, а правила дорожнього руху були порушені іншим учасником ДТП.

Захисник Шишка Р.І. підтримав думку ОСОБА_1 та вказав, що в діях останнього відсутні подія та склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП, а тому просить провадження в справі закрити.

Вислухавши думки учасників судового засідання, дослідивши письмові матеріали адміністративної справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідальність за ст. 124 КУпАП настає за порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

Відповідно до п. 13.1 Правил дорожнього руху, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України, від 10.10.2001 р., № 1306 водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу повинен дотримувати безпечної дистанції та безпечного інтервалу.

Вина ОСОБА_1 доводиться відомостями протоколу про адміністративне правопорушення серії ОБ № 067673 від 07.10.2019, даними схеми місяця ДТП від 07.10.2019, усними та письмовими поясненнями всіх учасників ДТП.

Суддя вбачає порушення Правил дорожнього руху з боку водія ОСОБА_1 , а саме п.13.1 зокрема, він не був уважним, не дотримався безпечної дистанції та безпечного інтервалу.

Таким чином, суд приходить до висновків, що наслідки ДТП перебувають у безпосередньому причинному зв`язку із діями водія ОСОБА_1 , що дає підстави для суду визнати його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КпАП України та призначити йому покарання у виді штрафу, передбаченого вказаною статтею Кодексу. Застосування до нього цього стягнення буде достатнім для його виховання в дусі додержання законів України, а також запобігання вчиненню нових правопорушень.

Відповідно до ст. 40-1 КпАП України на ОСОБА_1 необхідно покласти сплату судового збору.

Керуючись ст.ст. 40-1, 124, 279, 283, 284, КпАП України, суддя

ПОСТАНОВИВ :

Визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 124 КпАП України та накласти адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходу громадян, що становить 340,00 (триста сорок) гривень.

На підставі частини другої статті 308 КУпАП у разі несплати громадянином штрафу протягом 15 днів з метою примусового виконання цієї постанови органами державної виконавчої служби стягнути з ОСОБА_1 подвійний розмір штрафу 680,00 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІПН НОМЕР_5 судовий збір на користь держави за ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення в сумі 384 грн. 20 коп.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду через міськрайонний суд особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Постанова набирає законної сили “_____”______________ 2019 року

Строк пред`явлення постанови до виконання 3 міс.

Суддя /підпис/ Г.С. Русаков

Згідно з оригіналом: оригінал зберігається при матеріалах справи № 697/2874/19

Суддя Канівського

міськрайонного суду Г. С. Русаков

Джерело: ЄДРСР 86054547
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку