open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 451/402/19

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.10.2019 року Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області

в складі: головуючого - судді ОСОБА_1

за участі:секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Кам`янка-Бузькаобвинувальний актв кримінальномупровадженні провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140280000073від 06.03.2019року за обвинуваченням

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець смт. Лопатин, жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, не працюючого,одруженого, має на утриманні трьох неповнолітніх дітей, раніше не судимого,-

у скоєнні злочинів, передбачених ст. 366-1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 будучи депутатом сьомого скликання 2015-2017 рр. Березівської сільської ради Радехівського району Львівської області, будучи суб`єктом декларування згідно з підпунктом "б" пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України "Про запобігання корупції", діючи умисно, маючи реальну можливість та достовірно знаючи про обов`язок подання до Єдиного державного реєстру декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік, згідно абзацу 2 частини 2 статті45 Закону України "Про запобігання корупції",не виконавтаких вимогшляхом заповненняна офіційномувеб-сайтіНаціонального агентствадекларацію особи,уповноваженої навиконання функційдержави абомісцевого самоврядування,за минулийрік заформою,що визначаєтьсяНаціональним агентством. Вказане підтверджується інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції, згідно якої станом на 15.02.2019, етапу реєстрування в інформаційно телекомунікаційній системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" не проходив та згідно даних інформаційно телекомунікаційній системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, станом на 07.03.2019 - реєстрації не пройшов.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинив злочин,передбачений ст.366-1КК України,а саме,умисне неподаннясуб`єктомдекларування -особою,уповноваженою навиконання функцій держави або місцевого самоврядування декларації, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції".

Крім цього, ОСОБА_4 являючись депутатом сьомого скликання 2015-2017 рр. Березівської сільської ради Радехівського району Львівської області, будучи суб`єктом декларування згідно з підпунктом "б" пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», діючи умисно, маючи реальну можливість та достовірно знаючи про обов`язок подання до Єдиного державного реєстру декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, згідно абзацу 2 частини 2 статті45 Закону України "Про запобігання корупції", не виконав таких вимог шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. Вказане підтверджується інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції, згідно якої станом на 15.02.2019, етапу реєстрування в інформаційно телекомунікаційній системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» не проходив та згідно даних інформаційно телекомунікаційній системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, станом на 07.03.2019, значений громадянин реєстрації також не пройшов.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинив злочини, передбачені ст. 366-1 КК України, а саме, умисне неподання суб`єктом декларування - особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування декларації, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції".

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою винуватість у вчиненні злочинів передбачених ст. 366-1 КК України визнав повністю, пояснив суду, що дійсно не подав декларацію, оскільки його повноваження як депутата припинились та він забув подати декларацію. Просить суворо його не карати, щиро кається.

Оскільки обвинувачений у повному обсязі визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину, при обставинах, викладених у обвинувальному акті, та приймаючи до уваги, що прокурор також не оспорював встановлені фактичні обставини, при яких скоєно злочин, і судом встановлено, що учасники судового провадження, в тому числі обвинувачений, правильно розуміють зміст цих обставин та відсутні сумніви щодо добровільності їх позиції, роз`яснивши положення ч. 3 ст. 349 КПК України, вислухавши думку учасників судового провадження, які не заперечували проти розгляду кримінального провадження, в порядку, передбаченому ч. 3 ст. 349 КПК України, суд визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин скоєння злочину, які ніким не оспорюються.

Суд вважає доведеною винуватість обвинуваченого ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, його дії вірно кваліфіковано за ст. 366-1 КК України, оскільки він, як суб`єкт декларування - особа, уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування умисно неподав декларацію, передбачену Законом України "Про запобігання корупції" за 2016 р., 2017р.

Крім того, суд вважає доведеною винуватість обвинуваченого ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України. його дії вірно кваліфіковано за ст. 366-1 КК України, оскільки він, як суб`єкт декларування - особа, уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування умисно неподав декларацію, передбачену Законом України "Про запобігання корупції" за 2016 та 2017 рік.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості скоєного злочину, особу обвинуваченого, зокрема, що він раніше не судимий, на обліку в психіатра та нарколога не перебуває, за місцем проживання скарг на нього не надходило, на утриманні має трьох неповнолітніх дітей.

Обставиною, яка пом`якшує покарання обвинуваченому у відповідності до ч. 1 ст. 66 КК України суд визнає його щире каяття.

Обставини, що обтяжують покарання у відповідності до ст. 67 КК України судом не встановлено.

З урахуванням наведеного, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є злочином невеликої тяжкості, особу винного, який раніше несудимий, на обліку в психіатра та нарколога не перебуває, за місцем проживання скарг на нього не надходило, суд приходить до висновку, що ОСОБА_4 необхідно обрати покарання в межах санкції ст. 366-1 КК України у виді громадських робіт з позбавленням права обіймати посади,пов`язані з виконанням функцій державита місцевогосамоврядуваня, що є достатнім для його виправлення та перевиховання, запобігання вчиненню ним нових злочинів, та є достатнім для досягнення передбачених ч. 2 ст.50 КК України цілей покарання.

Запобіжний захід не обирався.

Цивільний позов заявлено не було.

Речових доказів та процесуальних витрати у справі не має.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст. 370,371,374 КПК України, суд

ухвалив:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 України та призначити йому покарання у виді 152 (сто п`ятдесят дві) години громадських робіт з позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядуваня на строк 1 (один) рік.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Львівського апеляційного суду через Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку чи ухвали суду. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому, представнику юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 85070398
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку