open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 545/1953/19

Провадження 1-в/545/458/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.10.2019 року Полтавський районний суд Полтавської області в складі

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

представника державної установи «Надержинщинська

виправна колонія (№65)» ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Полтава в режимі відеоконференції між Полтавським районним судом Полтавської області та Державною установою «Надержинщинська виправна колонія (№65)» клопотання засудженої:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м.Могилів-Подільський Вінницької області, громадянки України, українки, вдови, пенсіонерки,зареєстрованої: АДРЕСА_1 ,

За даною справою засуджена:

20.11.2017року Могилів-Подільським міськрайонним судом Вінницької області за ч.2 ст.121 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років,

16.10.2018 року ухвалою Полтавського районного суду Полтавської області зараховано у строк відбування покарання строк попереднього ув`язнення з 21.06.2017 по 26.03.2018 року з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

про звільнення від відбування покарання за хворобою,-

ВСТАНОВИВ:

До Полтавського районного суду звернулась засуджена ОСОБА_5 з клопотанням про звільнення від відбування покарання за хворобою.

В судовому засіданні засуджена клопотання підтримала та прохала його задовольнити.

Представник адміністрації в судовому засіданні заперечив щодо задоволення клопотання вказавши, що у засудженої відсутні хвороби які б перешкоджали б їй відбувати покарання.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні заперечив проти задоволення клопотання засудженої, вказавши на те, що відсутні підстави для звільнення засудженої відповідно до положень ст.. 84 КК України.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку що клопотання засудженої не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно частини 2 статті 84 КК України, особа, яка після вчинення злочину або постановлення вироку захворіла на іншу тяжку хворобу, що перешкоджає відбуванню покарання, може бути звільнена від покарання або від подальшого його відбування. При вирішенні цього питання суд враховує тяжкість вчиненого злочину, характер захворювання, особу засудженого та інші обставини справи.

Згідно Постанови Пленуму Верховного Суду України № 8 від 28.09.73 «Про практику застосування судами законодавства про звільнення від відбуття покарання засуджених, які захворіли на тяжку хворобу» із змінами, внесеними згідно з Постановами Пленуму Верховного Суду України перелік захворювань, які є підставою для представлення в суди матеріалів про звільнення засуджених від дальшого відбуття покарання, затверджений Міністерством охорони здоров`я України 21 квітня 1992 року. Звільнення від відбуття покарання через хворобу з місць позбавлення волі може бути застосоване судом до тих засуджених, які захворіли під час відбуття покарання і ця хвороба перешкоджає відбувати покарання, тобто у випадках, коли дальше утримання в місцях позбавлення волі загрожує їх життю або може призвести до серйозного погіршення здоров`я чи інших тяжких наслідків. Це стосується й тих осіб, які захворіли до засудження, але під час відбуття покарання їхня хвороба внаслідок прогресування набула характеру, зазначеного в Переліку захворювань. Відповідно до Інструкції про порядок медичного обстеження засуджених, які страждають тяжкими хворобами, та представлення на них матеріалів у суди про звільнення від дальшого відбуття покарання, затвердженої Міністерством внутрішніх справ України 13 травня 1992 р., медичне обстеження таких засуджених здійснюють спеціальні лікарські комісії.

Наказом № 1348/5/572 від 15.08.2014 року Міністерства юстиції України, Міністерства охорони здоров`я України був затверджений Порядок організації надання медичної допомоги засудженим до позбавлення волі (далі Порядок), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 серпня 2014 р. за № 990/25767. Цей Порядок визначає основні засади організації надання медичної допомоги засудженим до позбавлення волі та взаємодію закладів охорони здоров`я Державної кримінально-виконавчої служби України (далі - заклади охорони здоров`я ДКВС) із закладами охорони здоров`я з питань надання медичної допомоги засудженим.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено відсутність будь-яких медичних довідок, лікарських висновків щодо стану здоров`я засудженої, які б свідчили про неможливість відбуття останньою покарання у вигляді позбавлення волі.

За таких обставин, клопотання засудженої ОСОБА_5 є не обґрунтованим, а отже таким, що не підлягає до задоволення.

Керуючись ст.84 КК України, ст. ст. 537, 539 КПК України, -

у х в а л и в:

Відмовити задоволенні клопотання ОСОБА_5 про звільнення від відбування покарання за хворобою.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського Апеляційного суду через Полтавський районний суд на протязі 7 діб з моменту її проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 84925327
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку