open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 640/8960/19

У Х В А Л А

04 жовтня 2019 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Сорочка Є.О., суддів Єгорової Н.М., Федотова І.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання виправлення описки в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 16 вересня 2019 року у справі за адміністративним позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області до Головного територіального управління юстиції у місті Києві про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 16 вересня 2019 року апеляційну скаргу Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 серпня 2019 року залишено без руху та встановлено строк для усунення її недоліків шляхом надання платіжного документа про сплату судового збору.

Проте, у тексті зазначеної ухвали суд апеляційної інстанції допустив арифметичну помилку, зазначивши про необхідність сплати судового збору за подання апеляційної скарги у розмірі 1921 грн замість 2881,5 грн.

Так, відповідно до підпункту 2 пункту 3 частини другої статті 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до адміністративного суду апеляційної скарги на рішення суду ставка судового збору становить 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Згідно підпункту 1 пункту 1 частини другої статті 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, який подано юридичною особою, ставка судового збору становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі (частина перша статті 4 Закону України «Про судовий збір»).

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 1 січня 2019 року прожитковий мінімум для працездатних осіб встановлено на рівні 1921 грн.

Оскільки розмір 1,5 відсотка майнових вимог позивача (5100 грн) є меншим від 1921 грн (прожитковий мінімум для працездатних осіб на 01.01.2019), то за подання апеляційної скарги судовий збір підлягає сплаті у розмірі 150% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня 2019 року, тобто у розмірі 2881,5 грн (1921*150%), а не 1921 грн як це помилково вказано в ухвалі від 16 вересня 2019 року.

Відповідно до частин першої, другої статті 253 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС) суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

Враховуючи допущення судом в ухвалі від 16 вересня 2019 року арифметичної помилки щодо визначення розміру належного до сплати судового збору, апеляційний суд вважає за необхідне виправити описку у цьому рішенні, замінивши слова «судовий збір за подання апеляційної скарги становить 1921 грн» на «судовий збір за подання апеляційної скарги становить 2881,5 грн».

Беручи до уваги виправлення судом помилки в ухвалі про залишення апеляційної скарги без руху, колегія суддів дійшла висновку про необхідність відповідно до частини другої статті 121 КАС продовжити строк для усунення недоліків апеляційної скарги на п`ять днів з дня отримання цієї ухвали.

Враховуючи, що на виконання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху скаржником вже було надано до суду документ про сплату судового збору у розмірі 1921 грн, то у встановлений цим рішенням строк, скаржнику слід надати докази доплати судового збору у розмірі 960,5 грн (2881,5-1921).

Керуючись статтями 34, 121, 248, 253, 325, 329 КАС, суд

УХВАЛИВ:

Виправити описку в тексті ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 16 вересня 2019 року, замінивши слова «судовий збір за подання апеляційної скарги становить 1921 грн» на «судовий збір за подання апеляційної скарги становить 2881,5 грн».

Продовжити Головному управлінню Пенсійного фонду України у Київській області строк усунення недоліків апеляційної скарги на п`ять днів з дня отримання цієї ухвали.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду

Суддя -доповідач Є.О. Сорочко

Суддя Н.М. Єгорова

Суддя І.В. Федотов

Джерело: ЄДРСР 84804760
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку