open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 161/10616/19

Провадження № 3/161/2994/19

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 18 вересня 2019 року

Суддя Луцького міськрайонного суду Плахтій І.Б., за участі секретаря судових засідань Ленічевої Н.М., прокурора Сушика Ю.В., особи, що притягується до відповідальності ОСОБА_1 , захисника – Пікуна І.А., розглянувши справу про адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, зареєстрованого та проживаючого по АДРЕСА_1 , приватного підприємця, депутата Луцької міської ради,

-за ч.1 ст.172-6 КУпАП,

В С Т А Н О В И Л А :

ОСОБА _1 , будучи депутатом Луцької міської ради Волинської області, відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини 1статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», будучи суб`єктом, на якого поширюється дія зазначеного Закону, несвоєчасно подав без поважних причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

ОСОБА_1 в судовому засіданні вину у вчиненому правопорушенні визнав повністю. Пояснив, що мав проблеми з відновленням електронного цифрового підпису. Як тільки відновив, то відразу подав декларацію.

Захисник Пікун І.А. в судовому засіданні просив звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності на підставі ст. 22 КУпАП. Суду пояснив, що правопорушення вчинене особою вперше, порушення усунуті були в найкоротший час, до того жодного разу ОСОБА_1 декларацію не подавав, відтак достеменно не був обізнаний із даною процедурою.

В судовому засіданні прокурор просив притягнути ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності, зазначив, що є достатні докази в обґрунтування вини останньої у вчиненні правопорушення.

Згідно зі статтею 68 Конституції України кожен зобов`язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

Частина 1статті 172-6 КУпАП передбачає відповідальність за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Слід зазначити, що правопорушення, пов`язане з корупцією, - це діяння, що не містить ознак корупції, але порушує встановлені Законом України «Про запобігання корупції» вимоги, заборони та обмеження, вчинене особою, зазначеною у ч. 1 ст. 3 Закону, за яке встановлено, в тому числі, і адміністративну відповідальність.

Відповідно до ч.1 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов`язані щорічно до 01 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи,уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Відповідно до підпункту 1 пункту 5 розділу II Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції №3 від 10.06.2016, зареєстроване в Міністерстві юстиції України від 15.07.2016 за №959/29089, щорічна декларація подається у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Винуватість ОСОБА_1 у вчиненні вказаного вище адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, підтверджується наступними доказами: протоколом №143 про вчинення адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією від 20.06.2019; копією відомості, яка доводить ту обставину, що ОСОБА_1 був ознайомлений із вимогами антикорупційного законодавства; письмовими та усними поясненнями правопорушника, витягом з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що з якої слідує, що ОСОБА_1 декларація за 2018 рік подана несвоєчасно, а саме 17.04.2019 року.

Таким чином, в судовому засіданні знайшло своє підтвердження вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Обираючи стягнення за адміністративне правопорушення, суд враховує особу правопорушника, те, що він вперше притягується до адміністративної відповідальності, свою винуватість визнає повністю, пропустив незначний строк для подачі декларації, наміру приховувати свій майновий стан не мав, те, що від вчиненого суспільно небезпечних наслідків не наступило, відсутні обставин, що обтяжують відповідальність, і вважає за можливе звільнити порушника від адміністративної відповідальності в зв`язку з малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення на підставі ст. 22 КУпАП, обмежитись усним зауваженням.

Керуючись ст.ст.22, 283, 284 КУпАП, суд

П О С Т А Н О В И Л А :

Визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП, звільнивши його від відповідальності на підставі ст. 22 КУпАП.

Провадження у справі закрити та обмежитись усним зауваженням.

Постанова може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Луцький міськрайонний суд Волинської області протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя Луцького міськрайонного суду І.Б. Плахтій

Джерело: ЄДРСР 84326427
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку