open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

м. Павлоград, вул. Дніпровська, 135, 51400, (05632) 6-28-66

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

ЗАОЧНЕ

26 листопада 2010 року Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді Головіна В.О., при секретарі Шевченко В.В., з участю представника позивача Кравець О .Я., розглянувши у відкритому заочному судовому засіданні в м. Павлограді цивільну справу за позовом Відкритого акціонерного товариства «Енергопостачальна компанія Дніпрообленерго» в особі Павлоградського міського району електричних мереж до ОСОБА_2 про відшкодування збитків

ВСТАНОВИВ

Відкрите акціонерне товариство «Енергопостачальна компанія Дніпрообленерго» в особі Павлоградського міського району електричних мереж звернулося до суду з позовом в якому просить суд стягнути з відповідача на свою користь відшкодування збитків в сумі 1632.97 грн. та судові витрати по справі.

Обгрунтовуючі позов, позивач посилається на те, що 12.11.2009 року було складено акт про порушення відповідачами по справі Правил користування електричною енергією для населення під №030730. На підставі даного акту було проведено розрахунок суми збитків, які завдано*у зв`язку з не облікованим користуванням електричною енергією.

Сума збитків склала 1632.97 грн.

В судовому засіданні представник позивача позов підтримала повністю, посилаючись на обставини викладені в ньому.

Відповідач в судове засідання не зявився, хоча був належним чином повідомлений про час та місце слухання справи.

Судом було ухвалено слухати справу в заочному судовому засіданні.

Вислухавши пояснення представника позивача та дослідивши матеріали справи суд вважає, що позов підлягає повному задоволенню та таких підстав.

В судовому засіданні встановлено, що за фактом без облікового користування відповідачами електричною енергією, Відкритим акціонерним товариством «Енергопостачальна компанія Дніпрообленерго» в особі Павлоградського міського району електричних мереж, 12.11.2009 року було складено акт про порушення відповідачами по справі Правил користування електричною енергією для населення під №030730 (а.с.5).

На підставі даного акту було проведено розрахунок суми збитків, які завдано у зв`язку з не облікованим користуванням електричною енергією.

Сума збитків, відповідно розрахунку розміру відшкодування збитків, склала 1632.97 грн.(а.с.б).

Відповідно до ст.1 Закону України «Про електроенергетику» електроенергія є товарною продукцією призначеною для купівлі-продажу. Електроустановки мають бути забезпечені розрахунковими засобами обліку електроенергії для розрахунків. Підключення електроустановки повз приладу обліку забороняється.

Відповідно до п.42 Правил користування електричною енергією для населення, споживач електричної енергії зобов`язаний забезпечувати належний технічний стан та безяечну експлуатацію своїх електроустановок та побутових електроприводів, забезпечувати збереження приладів обліку і пломб на них. У разі розміщення приладу обліку в квартирі або на іншому об`єкті споживача, невідкладно повідомляти постачальника про недоліки роботи приладів обліку.

П. 48 ПКЕЕН передбачено, що споживач несе відповідальність за розкрадання електричною енергією у разі самовільного підключення до електромереж і споживання електричної енергії без приладів обліку, порушення Правил користування електричною енергією.

Таким позов підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 10, 60, 212 ЦПК У країни суд -

ВИРІШИВ

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Відкритого акціонерного товариства «Енергопостачальна компанія Дніпрообленерго» в особі Павлоградського міського району електричних мереж відшкодування збитків в сумі 1632.97 (одну тисячу шістсот тридцять дві) гривень (дев`яносто сім) копійок.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Відкритого акціонерного товариства «Енергопостачальна компанія Дніпрообленерго» в особі Павлоградського міського району електричних мереж в рахунок забезпечення послуг з інформаційно-технічного забезпечення розгляду справи 120 (сто двадцять) гривень.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Відкритого акціонерного товариства «Енергопостачальна компанія Дніпрообленерго» в особі Павлоградського міського району електричних мереж в рахунок витрат по сплати судового збору 51.00 (п`ятдесят одну) гривню.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Апеляційна скарга подається апеляційному суду Дніпропетровської області через Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Суддя : В.О. Головін

Джерело: ЄДРСР 83491143
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку