open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 296/6645/19

1-кс/296/3533/19

УХВАЛА

Іменем України

15 липня 2019 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 ,

про тимчасовий доступ до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

12.07.2018 слідчий звернулася до суду з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого зазначила, що у провадженні СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області, перебувають матеріали досудового розслідування, відомості щодо яких внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12016060020006083, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.09.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190, ч.1 ст.366 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що у достовірно невстановлений слідством час, день та місці, однак не раніше 19.06.2014, у ОСОБА_5 виник злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, що завдало значної шкоди потерпілому, а саме грошовими коштами, які будуть виплачені йому в якості заробітної плати та інших нарахувань після його влаштування на посаду лікаря в ІНФОРМАЦІЯ_1 та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 , посадові обов`язки якого ним фактично виконуватись не будуть.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, 19.06.2014, у невстановлений досудовим розслідуванням час, ОСОБА_5 , не маючи наміру працювати та виконувати посадові обов`язки лікаря-епідеміолога, з корисливих мотивів, звернувся до Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 із заявою про прийняття його на роботу по зовнішньому сумісництву на посаду лікаря-епідеміолога, а також надав пакет документів необхідних для його працевлаштування.

Після розгляду зазначеної заяви, 19.06.2014, у невстановлений досудовим розслідуванням час, головним лікарем Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_6 , який не був обізнаний про злочинні наміри ОСОБА_5 , видано наказ №8 про прийняття ОСОБА_5 на роботу на посаду по сумісництву на 0,5 ставки посадового окладу лікаря-епідеміолога відділу профілактичної, організаційно-методичної роботи та епідмоніторингу з 19.06.2014 з окладом згідно штатного розкладу та відпрацюванням робочого часу згідно встановленого індивідуального графіка: будні дні з 18 години 30 хвилин до 20 години 45 хвилин, п`ятницю та передсвяткові дні з 17 години 15 хвилин до 20 години 30 хвилин, суботу з 08 години 30 хвилин до 15 години 45 хвилин (обідня перерва з 12 години 30 хвилин до 13 години), неділя вихідний.

Продовжуючи свої злочинні дії, направлені на заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, ОСОБА_5 , скориставшись службовою недбалістю посадових осіб Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 , у період з 19.06.2014 по 28.10.2016 посадові обов`язки лікаря-епідеміолога не виконував та у час, передбачений його індивідуальним графіком роботи в ІНФОРМАЦІЯ_1 та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 , не працював, внаслідок чого шляхом зловживання довірою незаконно заволодів державними грошовими коштами, які були виплачені йому ІНФОРМАЦІЯ_3 та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 в якості заробітної плати у 2014 році у сумі 16 303 грн. 41 коп., у 2015 у сумі 32 375 грн. 22 коп., у 2016 році - у сумі 28 765 грн. 07 коп., та нарахувань на заробітну плату у 2014 році у сумі 4 341,99 грн., у 2015 році у сумі 8 622,31 грн., у 2016 році у сумі 5 187,14 грн.

Таким чином, ОСОБА_5 , скориставшись службовою недбалістю посадових осіб Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 , шляхом зловживання довірою заволодів державними грошовими коштами у загальній сумі 77 443 грн. 71 коп., що, відповідно до п. 2 примітки ст. 185 КК України, в сто разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину, а отже завдало значної шкоди потерпілій стороні, а саме КУ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " Житомирської обласної ради (Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

04.07.2019 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що заробітна плата та інші виплати, нараховані ІНФОРМАЦІЯ_3 та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_1 ) у період з 19.06.2014 по 01.11.2016, було перераховано на його особистий картковий рахунок, відкритий в АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ".

З метою встановлення факту отримання ОСОБА_5 заробітної плати та інших виплат, які нараховувались йому ІНФОРМАЦІЯ_3 та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 у період з 19.06.2014 по 01.11.2016, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, що містять охоронювану законом банківську таємницю та знаходяться у володінні АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (юридична адреса: АДРЕСА_1 , адреса для кореспонденції: АДРЕСА_2 ), що являється єдиним способом довести факт отримання ОСОБА_5 вищевказаних грошових коштів під час його перебування на посаді лікаря-епідеміолога Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В судове засідання слідчий не з`явилася, подала заяву про розгляд справи у її відсутності, вимоги клопотання підтримала, просила задовольнити.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України виклик у судове засідання представників АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " призведе до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального правопорушення та процесуальних дій, які заплановано провести.

Дослідивши подані документи та матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення клопотання по суті, суд приходить до наступних висновків.

За змістом п.3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи, зокрема, не становлять собою, або не виключають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

При цьому, ч.6 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч.5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладене, сторона кримінального провадження, яка звернулась з даним клопотанням, довела наявність достатніх підстав вважати, що документи, які містять інформацію про рух коштів на особистому картковому рахунку ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_1 ) перебувають у володінні АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також, що зазначені документи можуть бути використана як докази, іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись вимогами ст.ст.132, 159, 160, 163 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СУ Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 , а також за її дорученням оперуповноваженим Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України оперуповноваженим ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , які здійснюють оперативний супровід вказаного кримінального провадження, тимчасовий доступ до що містять банківську таємницю, з послідуючим вилученням оригіналів вказаних документів та речей в АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ; адреса для кореспонденції: АДРЕСА_2 ) та у Житомирському відділенні АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", а саме:

- виписки про рух коштів на особистому картковому рахунку ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_1 ) із зазначенням ідентифікаційних кодів кореспондентів, назв кореспондентів, МФО банків кореспондентів, номерів розрахункових рахунків кореспондентів, призначення платежів, вхідного та вихiдного залишку коштів на операційний день, суми та дати, часу операції за період з 19.06.2014 по 01.11.2016 роки, як на паперових так і на електронних носіях (у форматі EXEL).

АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " як володілець документів зобов`язаний надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів, що містять банківську таємницю.

Згідно ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 83267455
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку