open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Дата документу 03.07.2019

Справа № 501/2073/19

1-кс/501/602/19

У Х В А Л А

03 липня 2019 року слідчий суддя Іллічівського міського суду Одеської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чорноморську Одеської області клопотання слідчого Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про надання доручення на проведення судово-медичної експертизи в кримінальному провадженні№12019160160000491 від 27 червня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Іллічівського міського суду Одеської області надійшло зазначене клопотання.

В клопотанні зазначено, що 26 червня 2019 року до Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області надійшло повідомлення про те, що за адресою мешкання: АДРЕСА_1 , раптово померла ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , без ознак насильницької смерті. Для встановлення причини смерті труп направлено до Чорноморського відділення ООБСМЕ.

За даним фактом СВ Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області розпочато кримінальне провадження№12019160160000491 від 27 червня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Слідчий просить доручити експертній установі, провести судово-медичну експертизу в даному кримінальному провадженні, для проведення якої залучити судово-медичних експертів, відповідної кваліфікації.

Для проведення дослідження слідчий просить поставити питання та направити на дослідження експерту труп ОСОБА_4 .

Слідчий ОСОБА_3 та прокурор ОСОБА_5 , які були належним чином повідомлені, про місце та час розгляду клопотання в судове засідання не прибули, що відповідно до ч.3 ст.244 КПК України не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Згідно п.1 ч.2 ст.242 КПК України слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи щодо встановлення причин смерті.

Згідно зі ст.43 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Чинним законодавством, в тому числі Законом України «Про судову експертизу» від 25 лютого 1994 року, наказом Міністерства охорони здоров`я України №254/790 від 26 червня 1995 року «Про затвердження інструкції про проведення судово-медичної експертизи» встановлено порядок та перелік судових експертиз, регламентовано порядок їх проведення.

Слідчий суддя вважає, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

За таких обставин, клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.110, 242, 243, 244, 369-372 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Доручити судово-медичному експерту Чорноморського відділення Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи провести судово-медичну експертизу трупа ОСОБА_4 .

Направити для дослідження експерту труп ОСОБА_4 та поставити перед судово-медичним експертом наступні питання:

1. Яка причина смерті ОСОБА_4 ?

2. Яка давність та час настання смерті ОСОБА_4 ?

3. Чи виявлені які-небудь тілесні ушкодження при проведенні розтину трупа ОСОБА_4 , якщо так, то визначити їх характер та тяжкість, давність спричинення та механізм утворення?

4. Чи наявний причинний зв`язок виявлених ушкоджень з настанням смерті представленої на дослідження ОСОБА_4 ?

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385, 387 КК України.

Висновок експерта видати (направити) слідчому СВ Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 82861310
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку