open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 686/16221/19

Провадження № 3/686/4275/19

ПОСТАНОВА

Іменем України

02.07.19

2 липня 2019 року

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Слободян В.С., з участю прокурора Майстра К.П., особи, що притягається до адміністративної відповідальності – ОСОБА_1 , розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Хмельницькому справу про адміністративне правопорушення відносно

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Хмельницького, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_1 , непрацюючого,

за ч.1 ст.172-6 КУпАП,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 , будучи 20.11.2018 року звільненим із посади пожежного-рятувальника 2 державної пожежно-рятувальної частини 1 пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, являючись особою, яка припинила свою діяльність пов`язану із виконанням функції держави та відповідно до пп.«д» п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції», примітки до ст.172-6 КУпАП, суб`єктом відповідальності, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», в порушення вимог ч. 1, абз.2 ч.2 ст.45 вказаного Закону, після звільнення 20.11.2018 року несвоєчасно, без поважних причин подав на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік, а саме подав вказану декларацію тільки 25.04.2019 року, при граничному строку подачі вказаної декларації до 1.04.2019 року.

Винуватість особи, яка притягується до адміністративної відповідальності підтверджується сукупністю зібраних по справі доказів:

- показаннями самого ОСОБА_1 в судовому засіданні про те, що дійсно будучи звільненим із посади пожежного-рятувальника 2 державної пожежно-рятувальної частини 1 пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Хмельницькій області 20.11.2018 року, тобто припинивши свою діяльність пов`язану з виконанням функцій держави та являючись, відповідно до пп.«д» п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції», примітки до ст.172-6 КУпАП, суб`єктом відповідальності, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», без поважних причин, несвоєчасно подав вказану декларацію тільки 25.04.2019 року при граничному строку подачі вказаної декларації до 1.04.2019 року, оскільки не знав, що потрібно виконати зміну ЕЦП (особистого ключа) в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Лише після роз`яснень як це потрібно робити, змінивши ЕЦП в Реєстрі подав Декларацію.

- витягом з наказу начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області від 01.04.2014 року № 207 о/с про призначення ОСОБА_1 пожежним-рятувальником 2 державної пожежно-рятувальної частини 1 державного пожежно-рятувального загону головного управління ДСНС України у Хмельницькій області;

- витягом з наказу начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області від 20.11.2018 року № 635 про звільнення молодшого сержанта служби цивільного захисту ОСОБА_1 , пожежного-рятувальника 2 державної пожежно-рятувальної частини 1 державного пожежно-рятувального загону головного управління ДСНС України у Хмельницькій області;

- пам`яткою при звільненні зі служби цивільного захисту (роботи) осіб начальницького складу та державних службовців ДСНС України, де міститься положення абз. 2 ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», а саме що особи, які припинили діяльність, пов`язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов`язанні наступного року після припинення діяльності подавати в установленому ч. 1 ст. 45 вказаного Закону порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік, з якою ОСОБА_1 ознайомлено під розписку 21.11.2018 року та вручено її примірник;

- розпискою, згідно якої ОСОБА_1 повідомлений необхідність подачі декларації за 2018 рік після звільнення;

- витягом з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, з якого вбачається, що датою публікації Декларації (після звільнення) ОСОБА_1 за 2018 рік є «25.04.2019 22:30».

Оцінивши дослідженні в судовому засіданні докази в їх сукупності, приходжу до висновку про доведеність винуватості ОСОБА_1 у скоєнні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, а саме у несвоєчасному поданні без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

При визначенні виду та розміру стягнення, яке слід накласти на особу, яка притягується до адміністративної відповідальності, враховується характер вчиненого правопорушення, дані про особу порушника, його майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність.

Так, ОСОБА_1 характеризується позитивно.

Він вперше притягується до адміністративної відповідальності, щиро розкався у скоєному, що йому пом`якшує відповідність.

Обставини, що обтяжують його відповідальність відсутні.

За таких обставин на ОСОБА_1 слід накласти стягнення у виді штрафу у мінімальному розмірі, визначеному санкцією ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Керуючись ст.ст.283, 284 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КупАП і накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави 384 грн. 20 коп. судового збору

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником до Хмельницького апеляційного суду через Хмельницький міськрайонний суд протягом 10 днів дня винесення постанови.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 82813228
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку