open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №204/1342/19

Провадження №2-о/204/37/19

РІШЕННЯ

іменем України

26 червня 2019 року Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська у складі:

головуючий – суддя Книш А.В.,

секретар судового засідання Окунська М.О.,

за участі:

заявника ОСОБА_1 ,

представника заінтересованої особи Нємкіної А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Дніпропетровський обласний центр зайнятості про встановлення факту припинення трудових відносин, –

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернулася до суду з даною заявою, в якій просила встановити факт припинення трудових відносин між нею та ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» (далі – ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА») (ідентифікаційний код юридичної особи 13422671) на підставі ст. 38 КЗпП України за власним бажанням. В обґрунтування заяви посилається на те, що 01 листопада 1992 року її було прийнято на роботу до ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» на посаду інженера по постачанню на підставі наказу №25-ок, про що було зроблено запис в її трудовій книжці. Однак у зв`язку з сімейними обставинами її трудова діяльність в ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» так і не була розпочата. Влітку 2018 року її було запрошено на роботу до АТ КБ «ПриватБанк» та після успішного стажування її було переведено до штату працівників, але оформити трудові відносини не можуть у зв`язку з тим, що в трудовій книжці заявника відсутній запис про припинення трудових відносин з ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА». Заявник намагалася звернутися до ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» за місцем його знаходження, але підприємство там відсутнє, неодноразово телефонувала, надсилала листи, але все марно. Згодом заявнику стало відомо, що ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» ліквідовано. 31 січня 2019 року заявник отримала відповідь з Архівного управління департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів про надання інформації, згідно якої їй повідомили, що документи з кадрових питань ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» на державне зберігання до архівного управління не надходили. Враховуючи, що на даний час виникла потреба в працевлаштуванні у заявника виникла необхідність у встановленні факту припинення трудових відносин.

Ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 19 березня 2019 року відкрито провадження у справі за даною заявою та залучено до розгляду цивільної справи в якості заінтересованої особи Дніпропетровський обласний центр зайнятості, а також витребувано у Головного управління Державної фіскальної служби України в Дніпропетровській області та у Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області інформацію щодо наявності трудових відносин між ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧИМ МАЛИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ТІСА» (ЄДРПОУ 13422671) за період з 01 листопада 1992 року по теперішній час, а також відомості щодо наявних доходів за даний період.

26 квітня 2019 року до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська надійшли пояснення представника заінтересованої особи Дніпропетровського обласного центра зайнятості, згідно яких вказано, що розгляд та результат вирішення даної справи не вплине на права та обов`язкиДніпропетровського обласного центру зайнятості, а тому вважають за недоцільне їх залучення.

Заявник в судовому засіданні заяву підтримала та просила її задовольнити. Разом з цим заявник в судовому засіданні пояснила, що фактично в ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» вона ніколи не працювала, нічого не підписувала, трудова книжка весь час була в неї на руках та заробітну плату вона не отримувала. Таке оформлення трудової діяльності було зроблено для того, щоб вона мала трудовий стаж.

Представник заінтересованої особи Дніпропетровського обласного центру зайнятості Нємкіна А.В. в судовому засіданні підтримала надані письмові пояснення

Вислухавши учасників справи, дослідивши письмові докази, судом встановлені наступні фактичні обставини.

В трудовій книжці заявника за №12 міститься запис про те, що 01 листопада 1992 року на підставі наказу №25-ок від 01 листопада 1992 року її прийнято на посаду інженера з постачання в ТОВ Науково-виробниче мале підприємство «ТІСА» (а.с.9-10).

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» (ідентифікаційний код юридичної особи 13422671) припинено, про що 12 квітня 2017 року внесено відповідний запис до Реєстру (а.с.13-15).

31 січня 2019 року Архівним управлінням департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Дніпровської міської ради заявнику надано відповідь про те, що документи з кадрових питань (особового складу) ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» на державне зберігання до Архівного управління департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Дніпровської міської ради не надходили (а.с.16).

Згідно з частиною 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Частиною 3 ст. 294 ЦПК України визначено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ст.ст. 12, 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з частиною першою статті 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

З відповіді Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області від 11 квітня 2019 року встановлено, що з 01 листопада 1992 року до 01 липня 2000 року надати інформацію неможливо, за звітний 2018 та 2019 роки заявник доходи від ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» не отримувала (а.с.35-36).

З відповіді Головного управління Державної фіскальної служби України в Дніпропетровській області встановлено, що з першого кварталу 1998 року по теперішній час взаємовідносини між заявником та ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА» відсутні (а.с.39-40).

Будь-яких інших належних та допустимих доказів на підтвердження своїх вимог заявник суду не надала.

Заявник в судовому засіданні підтвердила, що вона ніколи не працювала в ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА», нічого не підписувала, трудова книжка весь час була в неї на руках та заробітну плату вона ніколи не отримувала.

Таким чином, в судовому засіданні не встановлені обставини, на які заявник посилається як на обґрунтування своїх вимог, які б давали підстави вважати, що заявник перебувала у трудових відносинах з ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА».

Відповідно до частини 6 ст. 81 ЦПК України доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

З огляду на викладене, враховуючи, що в судовому засіданні не встановлено факт перебування заявника у трудових відносинах з ТОВ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТІСА», у задоволенні заяви про встановлення факту припинення трудових відносин з даним підприємством слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 259, 265, 319 ЦПК України, суд,

ВИРІШИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ), заінтересована особа Дніпропетровський обласний центр зайнятості (місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Юрія Савченка, буд.12, ідентифікаційний код 03490909) про встановлення факту припинення трудових відносин – відмовити повністю.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Дніпровського апеляційного суду через Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Головуючий :

Джерело: ЄДРСР 82809171
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку