open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 626/1500/19

Провадження № 1-кс/626/467/2019

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

27 червня 2019 року м. Красноград

Слідчий суддя Красноградського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Красноградського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, яке погоджено з прокурором Красноградського відділу Первомайської місцевої прокуратури, в рамках кримінального провадження №12019220350000351 від 19.06.2019р. за ч.1 ст.190 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

27.06.2019р. до суду надійшло клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів у даному кримінальному провадженні, на обґрунтування якого останній зазначає, що 18.06.2019 року до ЧЧ Красноградського ВП ГУНП В Харківській області надійшла заява від ОСОБА_4 про те, що 17.06.2019 року невідома особа шляхом обману заволоділа коштами ОСОБА_4 у розмірі 42500 гривень

Відповідні відомості згідно з чинним кримінальним процесуальним законодавством 19.06.2019 року було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019220350000351 за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст.190 КК України шахрайство.

В ході досудового розслідування було допитано у якості потерпілого ОСОБА_4 , останній повідомив, що 16.06.2019 він вирішив придбати пресс-підпорщик марки CLAAS Markant моделі 40, оголошення про продаж якого він знайшов на сайті OLX.UA та вартість якого складала 29000 гривень. Зателефонувавши по номеру мобільного телефону вказаного на сайті ( НОМЕР_1 ) та поспілкувавшись з продавцем він повідомив, що йому необхідний час для прийняття рішення. Пізніше йому зателефонували з іншого номера мобільного телефону ( НОМЕР_2 ) та повідомили, що якщо він має бажання придбати пресс-підборщик то сьогодні буде їхати фура з Ровенської до Харківської області через Одесу, для того щоб отримати техніку вже 18.06.2019 року йому необхідно перерахувати кошти за доставку у розмірі 3500 грн. ОСОБА_4 погодився та перерахував 3500 гривень на рахунок НОМЕР_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 банку на ім`я ОСОБА_5 . Пізніше продавець повідомив йому, що пресс-підборщик вже поїхав у місті Одеса та готується до відправлення у Харківську область тому необхідно перерахувати усю вартість техніки. ОСОБА_4 перерахував 29000грн. на зазначений вище рахунок, після чого до нього знову зателефонував продавець та сказав, що виникла помилка при розміщені оголошення та пресс-підборщик коштує не 29000, а 38900 гривень тому необхідно перерахувати ще 9900 гривень. Після того, як ОСОБА_4 перерахував усю зазначену суму продавцю йому повідомили, що необхідно чекати, увечері фура буде вже в Харківській області, але більше на зв`язок ніхто не виходив та пресс-підборщика отримано не було.

Вжитими заходами особу злочинця(-ців) встановити не представилося можливим.

З метою встановлення осіб, з якими потерпілий спілкувався по телефону, та які можуть бути причетними до вчинення злочину відносно ОСОБА_4 важливо отримати інформацію про можливі вхідні та вихідні дзвінки, а також повідомлень (SMS) абонентів, які виходили на зв`язок з мобільного номеру НОМЕР_2 , з прив`язкою до базових станцій зв`язку, в мережах оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період часу з 06:00 годин 16.06.2017 року по 08:00 годин 19.06.2019.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши слідчого, який підтримав клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно п.7 ч.1 ст.162 КПК України, інформація про зв`язок абонента, надання йому телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалість, зміст, маршрутів передавання тощо, перебуває у власності оператора телекомунікацій та містить в собі охоронювану законом таємницю.

Відповідно ст.21 Закону України «Про інформацію» Інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємно та службова інформація, відносини пов`язані з правовим режимом конфіденційної інформації регулюється законом.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження достатньо підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення істини та встановлення особи яка скоїла вказане правопорушення у даному кримінальному проваджені, клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.39 Закону України «Про телекомунікації» оператори телекомунікації зберігають та надають інформацію про з`єднання свого абонента у порядку, встановленому закону.

Беручи до уваги вищевикладене, та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана вище інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також місця знаходження особи, що причетна до скоєння даного кримінального правопорушення, можливість використати такі відомості як доказ у даному кримінальному провадженні, а також те, що іншим способом вказані відомості отримати неможливо оскільки вказані дані перебувають лише у розпорядженні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, матеріали клопотання містять достатні дані про здійснення слідчим СВ Красноградського ВП ГУ НП досудового розслідування даного кримінального правопорушення, а також приймаючи до уваги те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно надати дозвіл щодо тимчасового доступу до речей і документів, які зазначені в клопотанні.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст.163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Красноградського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках кримінального провадження №12019220350000351 від 19.06.2019р. за ч.1 ст.190 КК України, - задовольнити.

Надати дозвіл щодо тимчасового доступу до речей і документів шляхом отримання інформації від оператора стільникового зв`язку від ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » стосовно всіх вхідних та вихідних дзвінків абонентів, а також повідомлень (SMS) з прив`язкою до базових станцій зв`язку, які виходили на зв`язок з мобільного номеру - НОМЕР_2 , в мережах оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 за період часу з 06:00 годин 16.06.2017 року по 08:00 годин 19.06.2019 року.

Виконання постанови доручити ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » для слідчого СВ Красноградського ВП ГУНП в Харківській області рядового поліції ОСОБА_3 , оперативному працівнику Красноградського ВП ГУНП в Харківській області відповідно до наданого доручення в порядку ст.40 КПК України ОСОБА_6 .

Роз`яснити особам, які повинні надати доступ до речей і документів, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Красноградського районного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 82738810
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку