open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

про залишення позову без руху

Справа № 185/4168/19

Провадження № 2/414/424/2019

27 червня 2019 р.

місто Кремінна Луганської області

Суддя Кремінського районного суду Луганської області Безкровний І.Г., розглядаючи позовну заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до ОСОБА_1 про витребування майна із чужого незаконного володіння,

ВСТАНОВИВ:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області звернулося до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області з позовом до ОСОБА_1 про витребування майна із чужого незаконного володіння.

Ухвалою Павлоградського міськрайонного суду дніпропетровської області від 27.05.2019 зазначену цивільну справу було передано за підсудністю до Кремінського районного суду Луганської області, оскільки зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання відповідача є м. Голубівка (минула назва – Кіровськ) Луганської області.

Вимоги, яким повинна відповідати будь-яка позовна заява, визначені статтями 175 і 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Однак суд констатує, що позовна заява подана без додержання встановлених вимог, зокрема:

- у позові не зазначається ціна позову (п. 3 ч. 3 ст. 177 ЦПК України), з огляду на що суд також позбавлений можливості встановити, чи сплачено у повному обсязі судовий збір позивачем при зверненні до суду;

- у позові не зазначається щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви (п. 8 ч. 3 ст. 177 ЦПК України).

Так, згідно з п. 2 ч. 1 ст. 176 ЦПК України у позовах про визнання права власності на майно або його витребування ціна позову визначається вартістю майна.

Також відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Позивачем додано до позову платіжне доручення № 1553 від 25.04.2019 про сплату судового збору у розмірі 1921 грн.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» від 08.07.2011 розмір судового збору за подання юридичною особою позовної заяви майнового характеру складає 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, який відповідно до ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» від 23.11.2018 складає 1921 грн.

Таким чином, позивач повинен зазначити ціну позову, виходячи з якої (у разі необхідності) доплатити необхідну суму судового збору до спеціального фонду Державного бюджету Україниза місцем розгляду справи на рахунок № 31216206700151, код за ЄДРПОУ – 37796309, код класифікації доходів бюджету – 22030101, отримувач коштів – УДКСУ у Кремінському районі, МФО отримувача – 804013, банк отримувача – ГУДКСУ у Луганській області. Оригінал документа, що підтверджує сплату судового збору, позивачу необхідно надати безпосередньо до Кремінського районного суду Луганської області.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

За таких обставин, оскільки суддею встановлено, що зазначена позовна заява подана без належного дотримання вимог, передбачених діючим законодавством, суддя вважає за необхідне залишити її без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, роз`яснивши наслідки невиконання вимог цієї ухвали.

Зазначені недоліки мають бути усунуті шляхом подання нового позову з доданими до нього документами (та їх копіями для відповідача) до Кремінського районного суду Луганської області (92900, Луганська область, м. Кремінна, площа Красна, 5).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-177, 185, 258-261, 263 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до ОСОБА_1 про витребування майна із чужого незаконного володіння– залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків у вигляді п`яти днів з дня вручення цієї ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у разі невиконання вимог даної ухвали позовна заява вважатиметься неподаною і буде йому повернута.

Повернення позовної заяви у такому випадку не перешкоджає повторному зверненню із позовом до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для його повернення.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.Г. Безкровний

Джерело: ЄДРСР 82705183
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку