open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 550/717/19

Провадження № 6/550/5/19

У Х В А Л А

26 червня 2019 року смт.Чутове

Чутівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді – Михайлюк О.І.,

при секретарі судового засідання - Шукевич Н.В.,

розглянувши подання старшого державного виконавця ВПВР УДВС ГТУЮ у Полтавській області Ніколенка С.В. про примусове проникнення на територію та сховищ боржника, -

В С Т А Н О В И В:

Старший державний виконавець ВПВР УДВС ГТУЮ у Полтавській області Ніколенко С.В. звернувся до суду з поданням про примусове примусове проникнення на територію та сховищ боржника, а саме філії «Хлібна база №88» Державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів», що розташовані за адресою: смт Скороходове, вул. Першотравнева,9-А Чутівського району Полтавської області.

В обґрунтування подання зазначає, що в провадженні відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області перебуває зведене виконавче провадження № 57020205, щодо стягнення з ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» код 00952166 заборгованості на користь стягувачів в сумі 26 833 343,56 грн.

Станом на 10.06.2019 до складу зведеного виконавчого провадження входить 225 виконавчих проваджень у тому числі 184 виконавчих проваджень на суму 1 081 282,80 грн. по стягненню з ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» заборгованості з заробітної плати.

Всі виконавчі дії проводяться в рамках зведеного виконавчого провадження.

28.03.2018 року державним виконавцем Подільського ВДВС м.Полтава винесено постанову про накладення арешту на все рухоме та нерухоме майно боржника. Відповідні відомості внесено до державних реєстрів.

Для перевірки майнового стану 04.04.2018 до реєструючих право власності установ державним виконавцем направлені запити. Згідно повідомлення ТСЦ 5341 від 21.04.2018 боржником на праві власності зареєстровані транспортні засоби.

Згідно відповіді ДФС встановлено що в боржника наявні відкриті рахунки в банківських установах, на які постановою від 15.05.2018 накладено арешт. У подальшому, згідно відповіді Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області встановленого за боржником на праві власності зареєстрована техніка (трактори, причепи, навантажувач).

З метою виконання рішень судів для списання коштів з рахунків боржника 16.05.2018 до банківських установ направлені платіжні вимоги, однак кошти на рахунках боржника відсутні.

23.05.2018 року для перевірки майнового стану боржника повторно направлені запити до реєструючих право власності установ.

З отриманої відповіді від Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області встановлено, що земельні ділянки за боржником на праві власності не зареєстровані. Відповідно до повідомлення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку боржник ДГТ «Полтавський комбінат хлібопродуктів» серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів відсутній. Також згідно повідомлення з ПАТ «Укрзалізниця» боржник не є власником вантажних вагонів.

Під час проведення виконавчих дій встановлено, що в боржника наявна філія «Хлібна база №88» ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів», яка розташована за адресою: Чутівський район, смт АДРЕСА_1 , вул. Першотравнева 9А.

З метою виконання рішень судів 27.08.2018 державним виконавцем накладено арешт на кошти що містяться на всіх банківських рахунках Філії «Хлібна База №88» Державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів». Постанова про арешт коштів направлена в усі банківські установи.

Для списання коштів з арештованих рахунків філії боржника 02.10.2018 підготовлені платіжні вимоги, які направлені до банківських установ.

Також для списання коштів з арештованих рахунків боржника ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» 03.10.2018 до АТ КБ «ПриватБанк», ПАТ «ПУМБ» та ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» направлено платіжні вимоги.

16.10.2018р. державним виконавцем підготовлені платіжні вимоги, щодо списання коштів з арештованих рахунків Філії «Хлібна база №88» Державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів» до ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» та до АТ КБ «ПриватБанк».

У подальшому платіжні вимоги для списання коштів з рахунків боржника направляються до банківських установ кожні два тижні. Списані кошти перераховуються на погашення заборгованості по заробітній платі. Останнє списання проведено 26.04.2019р., списаних коштів не достатньо для повного виконання рішень судів.

03.12.18р. та 10.12.18р. складено постанову про опис та арешт транспортних засобі належних боржнику, описано автомобіль марки Ауді А6 та автомобіль марки ТОЙОТА АВЕНСИС. Для визначення ринкової вартості яких 13.12.2018 призначено суб`єкта оціночної діяльності – суб`єкта господарювання.

21.01.2019р. до відділу надано звіт щодо визначення ринкової вартості арештованого автомобіля ТОЙОТА АВЕНСИС, вартість авто згідно звіту експерта складала 83 100,00 грн. 28.01.2019 пакет документів передано для реалізації до ДП «СЕТАМ». Згідно протоколу електронних торгів від 20.02.2019 майно реалізовано. Кошти отримані від реалізації спрямовані на погашення заборгованості з заробітної плати.

03.04.2019р. на адресу відділу надійшов звіт експерта щодо визначення ринкової вартості транспортного засобу марки РАФ 2203 та металевих конструкції - частини автомобільних вагів, вартість майна склала 36 100,00 грн.

10.04.2019р. пакет документів передано для реалізації до ДП «СЕТАМ».

Для перевірки майнового стану боржника державним виконавцем періодично направляються запити до реєструючих право власності установ. Останній раз запити направлено 04.04.2019.

07.06.2019р. державним виконавцем з метою перевірки майнового стану боржника та проведення опису здійснено виїзд за адресою: АДРЕСА_1 , територія Філії «Хлібна база №88» Державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів». Однак потрапити на територію Філії «Хлібна база №88» Державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів», за адресою: Чутівський р-н смт Скороходове, вул. Першотравнева 9А не вдалося. Директор філії, ОСОБА_1 . ОСОБА_2 , у доступі не територію відмовив, повідомив, що без вказівки свого керівника доступ він не надасть. За даними обставинами складено акт державного виконавця щодо не допуску на територію.

При візуальному огляді через огорожу встановлено, що на території знаходиться транспортний засіб марки УАЗ 3909, вантажопасажирський сірого кольору, д.н.з. НОМЕР_1 та транспортний засіб VOLSWAGEN PASSAT сірого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 .

В судове засідання представник ВПВР УДВС ГТУЮ у Полтавській області не з`явився, про час та місце розгляду подання був належним чином повідомлений, надав суду заяву, в якій просив розгляд даного подання провести без участі останнього.

Відповідно до ч. 2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши подання, доводи в його обґрунтування, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення подання з огляду на наступне.

Судом встановлено, що в провадженні відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області перебуває зведене виконавче провадження № 57020205, щодо стягнення з ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» код 00952166 заборгованості на користь стягувачів в сумі 26 833 343,56 грн.

Станом на 10.06.2019р. до складу зведеного виконавчого провадження входить 225 виконавчих проваджень у тому числі 184 виконавчих проваджень на суму 1 081 282,80 грн. по стягненню з ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» заборгованості з заробітної плати.

Всі виконавчі дії проводяться в рамках зазначеного зведеного виконавчого провадження.

Також наявні платіжні вимоги та листи банків, яким підтверджується вищевказана заборгованість ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів».

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Держаного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта виробничі будівл ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно доданого до подання акту державного виконавця від 07 червня 2019 року, вбачається, що боржник не допустив виконавця для проведення виконавчих дій до вказаної території та сховищ за вищезазначеною адресою. Акт складено в присутності понятих ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , адвоката Савчука М.І. та директора ОСОБА_5 .

Так в поданні зазначено, що при візуальному огляді через огорожу встановлено, що на території боржника за адресою: смт Скороходове, вул. Першотравнева АДРЕСА_2 Чутівського району Полтавської області, знаходиться транспортний засіб марки УАЗ 3909 вантажопасажирський сірого кольору, д.н.з. НОМЕР_1 та транспортний засіб Volswagen Passat сірого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 .

В матеріалах подання наявні копії повідомлень, згідно яких вбачається про накладення обмежень на проведення реєстраційних операцій на транспортні засоби, що належать Державному підприємству «Полтавський комбінат хлібопродуктів», зокрема на автомобіль марки VOLSWAGEN PASSAT, д.н.з. НОМЕР_2 , що підтверджується повідомленням №1731 від 21.04.2018 року, та УАЗ 3909 вантажопасажирський, д.н.з. НОМЕР_1 , що підтверджується повідомленням №1730 від 21.04.2018 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Пунктом 13 частини 3 статті 18 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено право державного виконавця звертатися до суду з поданням про примусове проникнення до житла чи іншого володіння боржника - фізичної або іншої особи, в якої перебуває майно боржника чи майно та кошти, що належать боржникові від інших осіб.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 53 Закону України «Про виконавче провадження» виконавець має право звернути стягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб, а також на майно та кошти, що належать боржнику від інших осіб. Після надходження відомостей про наявність майна боржника виконавець проводить опис такого майна, накладає на нього арешт, вилучає його і реалізує в установленому цим Законом порядку. Якщо особа, в якої перебуває майно боржника, перешкоджає виконавцю у вилученні такого майна, воно вилучається виконавцем у примусовому порядку.

Згідно ч. 1 ст. 439 ЦПК України питання про примусове проникнення до житла чи іншого володіння боржника - фізичної особи або особи, у якої знаходиться майно боржника чи майно та кошти, належні боржникові від інших осіб, або дитина, щодо якої є виконавчий документ про її відібрання, при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням житла чи іншого володіння особи або судом, який ухвалив рішення за поданням державного виконавця, приватного виконавця.

Аналіз зазначених норм свідчить про те, що державний виконавець вправі звертати стягнення на майно боржника, яке перебуває в інших осіб, в тому числі і юридичних осіб.

Відповідно до вищезазначеного, враховуючи, що державному виконавцю було відмовлено в доступі на зазначену територію боржника – філії «Хлібна база №88» Державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів, з метою перевірки майнового стану боржника та проведення опису за адресою: АДРЕСА_2 , що підтверджується наявними в поданні доказами, враховуючи, що до вищевказаного зведеного виконавчого провадження входить 225 виконавчих проваджень у тому числі 184 виконавчих проваджень на суму 1 081 282,80 грн. по стягненню з ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» заборгованості з заробітної плати, з огляду на нагальну потребу в проведенні зазначених виконавчих дій, суд приходить до висновку, що подання про примусове проникнення на територію та сховищ боржника є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

У Х В А Л И В :

Подання старшого державного виконавця ВПВР УДВС ГТУЮ у Полтавській області Ніколенка С.В. про примусове проникнення на територію та сховищ боржника – задовольнити.

Надати державному виконавцю відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області дозвіл на примусове проникнення на територію, сховищ та інших приміщень філї «Хлібна база №88» Державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів», що розташовані за адресою: смт Скороходове АДРЕСА_3 . Першотравнева АДРЕСА_2 Чутівського району Полтавської області.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції на протязі п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції - до Полтавського апеляційного суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, строк подання апеляційної скарги обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О. І. Михайлюк

Джерело: ЄДРСР 82693920
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку