open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 635/6139/18

Провадження № 2/635/596/2019

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2019 року

смт. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді - Токарєвої Н.М.,

секретар судового засідання - Кондратенко Л.І.,

учасники справи:

позивач: ОСОБА_1 ,

представник позивача: ОСОБА_2 ,

представник позивача: ОСОБА_3 ,

відповідач: Пісочинська селищна рада

Харківського району Харківської області,

відповідач: ОСОБА_4 ,

відповідач: ОСОБА_5 ,

третя особа: Комунальне підприємство «Харківське районне бюро технічної інвентаризації»,

третя особа: Друга державна нотаріальна контора

Харківського району Харківської області,

розглянув у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Пісочинської селищної рада Харківського району Харківської області, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи: Комунальне підприємство «Харківське районне бюро технічної інвентаризації», Друга державна нотаріальна контора Харківського району Харківської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом, -

ВСТАНОВИВ:

22 серпня 2018 року позивач звернулася до суду із позовом, який уточнювала, про визнання за нею права власності на домоволодіння, що розташовано за адресою: АДРЕСА_1 адреса АДРЕСА_2 АДРЕСА_1 ) в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_6 , судові витрати залишити за позивачем.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначила, що на підставі рішення народного суду Харківського району Харківської області по справі № 2-846/1984 від 23.03.1984 за її чоловіком ОСОБА_6 було визнано право власності на житловий в АДРЕСА_1 та в цілому за ним зареєстровано у погосподарській книзі № 9 Пісочинської селищної ради за № 420, особистий рахунок № НОМЕР_1 . ІНФОРМАЦІЯ_1 чоловік позивача помер та вона 07.03.2014 подала до Другої Державної нотаріальної контори Харківського району Харківської області заяву про прийняття спадщини. Рішенням Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області від 08.04.2014 № 105 вказаному житловому будинку було присвоєно нову поштову адресу: АДРЕСА_1 . 10.07.2014 позивач звернулась до державного нотаріуса із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину після смерті чоловіка, однак їй було відмовлено у зв`язку з відсутністю в КП «Харківське районне БТІ» даних про реєстрацію права власності на зазначений житловий будинок, про що видано постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії. Діти покійного – ОСОБА_4 та ОСОБА_5 не звертались із заявами про прийняття спадщини, отже позивач є єдиним спадкоємцем після смерті ОСОБА_6 Тож позивач не має можливості оформити право власності на спадкове майно, тому вона змушена звернутися до суду з цим позовом.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 17 вересня 2018 року провадження по справі відкрито в порядку загального позовного провадження, призначено проведення підготовчого засідання на 07 листопада 2018 року о 11 год. 00 хв.

07 листопада 2018 року позивачем додано клопотання про витребування доказів з Другої державної нотаріальної контори Харківського району Харківської області, а саме відомостей щодо звернення з заявами про прийняття спадщини або відмову від спадщини після смерті ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , який був зареєстрований по АДРЕСА_1 , а також про складання ним заповітів на чиюсь користь.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 07 листопада 2018 року клопотання позивача про забезпечення доказів задоволено, витребувано з Другої державної нотаріальної контори Харківського району Харківської області (Харківська область, м. Люботин, вул. Слобожанська, 24/1), відомості щодо звернення з заявами про прийняття спадщини після смертіОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , який був зареєстрований по АДРЕСА_1 , а також про складання ОСОБА_6 заповітів на чиюсь користь.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 08 травня 2019 року підготовче провадження по справі закрито, призначено справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні 21 червня 2019 року о 16 год. 00 хв.

Представником позивача – адвокатом Євглевським В.Ю. подано до суду заяву про слухання справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав, просив суд їх задовольнити.

Відповідачі ОСОБА_4 та ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилися, подали до суду заяви, в яких проти задоволення позовних вимог не заперечували, майнових вимог не мають, просили суд розглянути справу за їхньої відсутності.

Начальником юридичного відділу Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області надіслано до суду клопотання про розгляд даної справи без участі їхнього представника на підставі діючого законодавства України.

КП «Харківське районне БТІ» надіслано до суду відзив на позовну заяву, в якому зазначено, що право приватної власності на житловий будинок АДРЕСА_1 (колишня адреса: селище Пісочин, хутор Олешки, № 7) за архівними матеріалами до 01 січня 2013 року не зареєстровано, станом на 16.11.2018 за вказаною адресою розташовані житловий будинок літ. «А-1», загальною площею 76,50кв.м., житловою площею 45,00кв.м., сарай літ. «Б», сарай літ. «В», вбиральня літ. «Г», вигрібні ями літ. «Д», літ. «Е», льох літ. «П», колодязь літ. «К», огорожа № 1- 4, самочинне будівництво та переобладнання відсутнє, що в матеріалах справи є рішення народного суду Харківського району Харківської області по справі № 2-846/1984 від 23.03.1984 та рішення Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області від 08.04.2014 № 105 про присвоєння поштової адреси домоволодінню, що з 01.01.2013 бюро технічної інвентаризації не має повноважень щодо реєстрації прав власності на нерухоме майно та не має доступу до Державного реєстру прав власності на нерухоме майно, просили суд розглянути справу без участі представника бюро, прийняти рішення на розсуд суду згідно чинного законодавства.

Інших клопотань та заяв від учасників до суду не надходило.

За загальним правилом частини першої статті 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

В зв`язку з неявкою в судове засідання учасників справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, дослідивши матеріали справи та надані докази, встановив наступні факти та відповідні їм правовідносини.

За приписами ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно зі ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Судом встановлено, що 05 листопада 1977 року ОСОБА_7 уклала шлюб з ОСОБА_6 , який був зареєстрований Пісочинською селищною радою Харківського району Харківської області, актовий запис № 112, видано свідоцтво про укладення шлюбу НОМЕР_2 .

Рішенням народного суду Харківського району та області у справі № 2-846/1984 від 23 березня 1984 року було визнано домашню угоду купівлі-продажу житлового будинку в АДРЕСА_1 дійсною та визнано за ОСОБА_6 право власності на цей будинок.

11 квітня 1984 року житловий будинок в АДРЕСА_3 . Олешки, АДРЕСА_1 , Харківського АДРЕСА_1 був зареєстрований на праві особистої власності за ОСОБА_6 та записаний у погосподарську книгу № 9 Пісочинської селищної ради за № 420, особовий рахунок № НОМЕР_1 .

Згідно виписки з наказу № 77-к по радгоспу «Пісочинський» об`єднання «Харківплодоовощхоз» від 26.04.1984 у зв`язку з купівлею ОСОБА_6 будинку в с. Пісочин, х. Олешки, АДРЕСА_1 , виділити земельну ділянку у розмірі 0,12 га. при придбаному будинку.

Рішенням Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області від 08.04.2014 № 105»Про уточнення поштової адреси житлового будинку в с. АДРЕСА_1 , АДРЕСА_1 спірному житловому будинку було присвоєно нову поштову адресу: АДРЕСА_1 , зобов`язано ОСОБА_6 оформити технічну документацію.

ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_6 , що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_3 .

07 березня 2014 року після смерті ОСОБА_6 Другою Державною нотаріальною конторою Харківського району Харківської області було заведено спадкову справу № 66/2014, про свідчить Витяг про реєстрацію в Спадковому реєстрі № 36823561 від 07.03.2014.

27 березня 2014 року на замовлення позивача ОСОБА_1 КП «Харківське районне БТІ» було виготовлено технічний паспорт на житловий будинок АДРЕСА_1 , з якого вбачається, що за вказаною адресою розташовані: житловий будинок літ. «А-1», з прибудовою літ. «А1-1», тамбуром літ. «а», загальною площею 76,50кв.м., житловою площею 45,00кв.м., допоміжною площею 28,20кв.м., площею літніх приміщень 3,30кв.м. та господарські будівлі і споруди: сарай літ. «Б», сарай літ. «В», вбиральня літ. «Г», вигрібна яма літ. «Д», вигрібна яма літ. «Е», погріб літ. «П», колодязь літ. «к», хвіртка № 1, огорожа № 2, ворота № 3, огорожа № 4.

На замовлення позивача ЧП «Спецстройпроект-1» було виготовлено технічний звіт про можливість експлуатації домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , в кому описані характеристики будівельних конструкцій та які мають задовільний технічний стан, придатні для подальшої експлуатації за призначенням.

Довідкою КП «Харківське районне бюро технічної інвентаризації» від 05.05.2014 № 120 повідомлено, що право приватної власності на житловий будинок АДРЕСА_1 (колишня адреса: селище Пісочин, х. Олешки № 7) за архівними матеріалами до 01 січня 2013 року не зареєстровано. Згідно матеріалів БТІ станом на 27.03.2014 за вказаною адресою розташовані житловий будинок літ. «А-1», загальною площею 76,50кв.м., житловою площею 45,00кв.м., сарай літ. «Б», сарай літ. «В», вбиральня літ. «Г», вигрібні ями літ. «Д», літ. «Е», льох літ. «П», колодязь літ. «К», огорожа № 1- 4, самочинне будівництво та переобладнання не виявлено.

Державним нотаріусом Другої державної нотаріальної контори Харківського району Харківської області Родіоновою Т.І. 10 липня 2014 позивачу видано постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії, згідно якої ОСОБА_1 відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті чоловіка ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 за тих підстав, що згідно даних КП «Харківське районне БТІ» житловий будинок АДРЕСА_1 не зареєстрований. Зазначено, що доньки спадкодавця ОСОБА_5 та ОСОБА_4 подали заяви про відмову від прийняття спадщини після смерті батька ОСОБА_6 .

Листом від 17 січня 2019 року № 52/02-14 Другої державної нотаріальної контори Харківського району Харківської області повідомлено суд, що після смерті ОСОБА_6 , доньки спадкодавця ОСОБА_5 та ОСОБА_4 подали до нотаріальної контори заяви про відмову від прийняття спадщини, дружина спадкодавця ОСОБА_1 подала заяву про прийняття спадщини, інших заяв щодо спадщини не зареєстровано, заповіти від імені ОСОБА_6 не посвідчувались, 10.07.2014 винесено постанову про відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину ОСОБА_1 у зв`язку з тим, що право власності на житловий будинок за спадкодавцем не зареєстровано.

Вирішуючи по суті даний спір суд виходить з того, що загальними засадами цивільного законодавства є, зокрема, справедливість, добросовісність та розумність (пункт 6 частини першої статті 3 ЦК України).

Відповідно до положень статей 55, 124 Конституції України та статті 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів, при цьому відповідно до ст. 5 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором, у випадку, якщо закон або договір не визначають ефективного способу захисту порушеного, невизнаного або оспореного права, свободи чи інтересу особи, яка звернулася до суду, суд відповідно до викладеної в позові вимоги такої особи може визначити у своєму рішенні такий спосіб захисту, який не суперечить закону.

За ч. 1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст. 4, ч. 1 ст. 26, ст. 19, ст. 27 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» державній реєстрації прав підлягає право власності. Записи до Державного реєстру прав вносяться на підставі прийнятого рішення про державну реєстрацію прав. До документів, що підтверджують виникнення, перехід та припинення права власності на нерухоме майно, віднесено також рішення суду.

Державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно, виданого до 1 січня 2013 року органом місцевого самоврядування або місцевою державною адміністрацією, чи його дубліката.

Право власності на збудований житловий будинок набувається в порядку, який існував на час його будівництва.

Питання набуття права власності у 1970-х-1980-х роках регулювались Указом Президії Верховної Ради СРСР від 26 серпня 1948 року «Про право громадян на купівлю і будівництво індивідуальних житлових будинків» (далі - Указ від 26 серпня 1948 року), що був визнаний таким, що втратив чинність, Указом Президії Верховної Ради СРСР від 22 лютого 1988 року № 8502-ІІ, і прийнятою відповідно до Указу від 26 серпня 1948 року постановою Ради Міністрів СРСР від 26 серпня 1948 року «Про порядок застосування Указу Президії Верховної Ради СРСР від 26 серпня 1948 року «Про право громадян на купівлю і будівництво індивідуальних житлових будинків» (далі - Постанова від 26 серпня 1948 року), які, зокрема, визначали умови купівлі будинків.

Положеннями ст. 4, ст. 86 ЦК України, в редакції 1963 року, передбачено, що цивільні права і обов`язки виникають з підстав, передбачених законодавством Союзу РСР і Української РСР, а також з дій громадян і організацій, які хоч і не передбачені законом, але в силу загальних начал і змісту цивільного законодавства породжують цивільні права і обов`язки. Право власності - це врегульовані законом суспільні відносини щодо володіння, користування і розпорядження майном. Право власності в Україні охороняється законом. Відносини власності регулюються Законом України «Про власність», цим Кодексом, іншими законодавчими актами.

Отже, укладаючи домашню угоду купівлі житлового будинку, яка була визнання дійсною на підставі рішення народного суду Харківського району та області у справі № 2-846/1984 від 23 березня 1984 року ОСОБА_6 набув право власності на спірний житловий будинок.

Відповідно до ст. 41 Конституції України, кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю.

Відповідно до ст. 319 ЦК України, власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Усім власникам забезпечується рівні умови здійснення своїх прав.

Згідно із ч. 1 ст. 321 ЦК України право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

За ст. 328, ст. 373 ЦК України право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, зокрема із правочинів. Право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом. Право власності на землю (земельну ділянку) набувається і здійснюється відповідно до закону.

Відповідно до вимог ст. 182 ЦК України право власності та інші речові права на нерухомі речі, обмеження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації.

Згідно з частиною 1 статті 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно» обов`язковій державній реєстрації підлягають речові права на нерухоме майно, що знаходиться на території України, фізичних та юридичних осіб, держави, територіальних громад, іноземців та осіб без громадянства, іноземних юридичних осіб, міжнародних організацій, іноземних держав.

У відповідності до ст. 1216 ЦК України, спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Відповідно до ст. 1218 ЦК України до складу спадку входять всі права та обов`язки, які належали спадкодавцю на момент відкриття спадщини.

Згідно ст. 1222 ЦК України спадкоємцями за заповітом і за законом можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини.

Право на спадок виникає в день відкриття спадку відповідно до вимог ст. 1223 ЦК України.

Відповідно до ст. 1261 ЦК України, у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Згідно ст. ст. 1268-1270, 1272ЦК України спадкоємець за заповітом чи за законом має право прийняти спадщину або не прийняти її. Спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу- 6 місяців з моменту відкриття спадщини, він не заявив про відмову від неї. Незалежно від часу прийняття спадщини вона належить спадкоємцеві з часу відкриття спадщини. Спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування заяву про прийняття спадщини. Для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини. Якщо спадкоємець протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, подав заяву про відмову від прийняття спадщини, він вважається таким, що не прийняв її.

Діти померлого ОСОБА_6 – відповідачі ОСОБА_4 та ОСОБА_5 відмовилися від спадщини, вирішили питання про передання у власність спірного житлового будинку позивачу.

За змістом ст. 16 ЦК України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу. Способами захисту цивільних прав та інтересів можуть бути крім інших – визнання права.

Як роз`яснено в п.23 постанови Пленуму Верховного Суду України від 30.05.2008 № 7 «Про судову практику у справах про спадкування», у разі відмови нотаріуса в оформленні права на спадщину особа може звернутися до суду за правилами позовного провадження.

Згідно ст. ст. 76-77, 80-81, 83 ЦПК України доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, зокрема звуко- і відеозаписів, висновків експертів. Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. Доказуванню підлягають обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір.

Згідно ч. 1 ст. 82 ЦПК України обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання.

Таким чином, під час судового розгляду було встановлено, що спадкодавець набув правомірно право власності на спірний житловий будинок, однак у зв`язку з тим, що ним не було зареєстровано право власності відповідно до вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» спадкоємець не має можливості отримати свідоцтво про право на спадщину, в судовому засіданні було доведено, що дружина покійного ОСОБА_1 є єдиним спадкоємцем, вчинила усі, передбачені Законом дії щодо прийняття спадщини, тож вважається такою, що її прийняла, враховуючи те, що позовні вимоги були визнані відповідачами, суд приходить до висновку, що позові вимоги про визнання права власності на спадкове майно є доведеними та обґрунтованими і підлягають задоволенню.

Питання про розподіл судових витрат суд вирішує на підставі ст. 141 ЦПК України та залишає за рахунок позивача.

Керуючись ст.ст. 12, 78, 80, 81, 141, 263-265 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Пісочинської селищної рада Харківського району Харківської області, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи: Комунальне підприємство «Харківське районне бюро технічної інвентаризації», Друга державна нотаріальна контора Харківського району Харківської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом - задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на житловий будинок літ. «А-1», з прибудовою літ. «А1-1», тамбуром літ. «а», загальною площею 76,50кв.м., житловою площею 45,00кв.м., допоміжною площею 28,20кв.м., площею літніх приміщень 3,30кв.м. та господарські будівлі і споруди: сарай літ. «Б», сарай літ. «В», вбиральня літ. «Г», вигрібна яма літ. «Д», вигрібна яма літ. «Е», погріб літ. «П», колодязь літ. «к», хвіртка № 1, огорожа № 2, ворота № 3, огорожа № 4, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті чоловіка ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Судові витрати у вигляді судового збору залишити за рахунок позивача.

Рішення може бути оскаржене шляхом подачі апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до/або через Харківський районний суд Харківської області.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , паспорт серії НОМЕР_4 , виданий Пісочинським ВМ Харківського РВ УМВС України в Харківській області 25.01.2001, ідентифікаційний номер НОМЕР_5 , зареєстровану за адресою: АДРЕСА_1 ;

Відповідач: Пісочинська селищна рада Харківського району Харківської області, код ЄДРПОУ 04396727, місце знаходження: смт. Пісочин, пров. Транспортний, б. 2, Харківського району Харківської області;

Відповідач: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , паспорт серії НОМЕР_6 , виданий Пісочинським ВМ Харківського РВ УМВС України в Харківській області 14.01.2003, ідентифікаційний номер НОМЕР_7 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

Відповідач: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , паспорт серії НОМЕР_8 , виданий Пісочинським ВМ Харківського РВ УМВС України в Харківській області 16.06.1998, ідентифікаційний номер НОМЕР_9 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

Третя особа: Комунальне підприємство «Харківське районне бюро технічної інвентаризації», місцезнаходження за адресою: Харківська область, Харківський район, смт. Покотилівка, вул. Дачна, б. 16;

Третя особа: Друга державна нотаріальна контора Харківського району Харківської області, код ЄДРПОУ 23141447, місцезнаходження за адресою: Харківська область, м. Люботин, вул. Слобожанська, б. 24/1.

Повний текст рішення складений 26 червня 2019 року.

Суддя Н.М. Токарєва

Джерело: ЄДРСР 82664209
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку