open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 235/4543/2012

Провадження по справі № 1в/235/153/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 червня 2019 р. Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

у складі: головуючої - судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участі прокурора Красноармійської місцевої прокуратури ОСОБА_3

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Покровська подання начальника Покровського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області ОСОБА_4 про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням строку давності виконання обвинувального вироку стосовно засудженого ОСОБА_5 ,

ВСТАНОВИВ:

Вироком Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 15 серпня 2012 р. ОСОБА_5 засуджений за ч.1 ст. 309 КК України до покарання у виді штрафу у розмірі 1700 грн.

20 червня 2019 р. начальник Покровського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням строку давності виконання обвинувального вироку стосовно засудженого ОСОБА_5 .

Інспектор Покровського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області повідомлений належним чином про місце та час розгляду подання , надав клопотання про розгляд справи у його відсутність .

Засуджений ОСОБА_5 про дату, час, місце розгляду кримінального провадження повідомлявся належним чином , до судового засідання не з`явився, про причини неявки до суду не повідомив.

Обов`язкова участь інспектора Покровського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області, засудженого при розгляді подання судом не визнавалася.

Відповідно до ч. 4 ст. 539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду подання, не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Прокурор у судовому засіданні не заперечував проти задоволення подання начальника Покровського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області ОСОБА_4 про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням строку давності виконання обвинувального вироку стосовно засудженого ОСОБА_5 .

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що ОСОБА_5 підлягає звільненню від призначеного йому покарання у зв`язку із закінченням строку давності виконання обвинувального вироку .

В судовому засіданні встановлено , що вироком Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 15.08.2012 р. ОСОБА_5 засуджений за ч.1 ст. 309 КК України до покарання у виді штрафу у розмірі 1700 грн. Вирок набув законної сили 31.08.2012 р.

Після постановлення вироку Красноармійським міськрайонним судом Донецької області від 15.08.2012 р. ОСОБА_5 в другій декаді серпня 2015 р. вчинив новий злочин , за який його засуджено 11.05.2016 р. Красноармійським міськрайонним судом Донецької області за ч.2 ст. 309 ,71 КК України до покарання у виді 2 років позбавлення волі та штраф 1700 грн. Ухвалою Апеляційного суду Донецької області вирок змінено , виключено ст.. 71 КК України ,вважати засудженим за ст.. 309 ч.1 КК України до одного року позбавлення волі..

Відповідно до ст. 26 Кримінально-виконавчого кодексу України засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально-виконавчу інспекцію (уповноважений орган з питань пробації) за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату штрафу.

Згідно матеріалів кримінального провадження засуджений ОСОБА_5 покарання у виді штрафу за зазначеним вироком не відбув та штраф не сплатив.

Відповідно до ч.1 ст.80 КК України особа звільняється від відбування покарання , якщо з дня набранням чинності обвинувальним вироком його не було виконано у строки- два роки - у разі засудження до покарання менш суворого ,ніж обмеження волі.

Відповідно до ч.4 ст. 80 КК України перебіг давності переривається , якщо до закінчення строків, зазначених у частинах першій та третій цієї статті , засуджений вчинить новий середньої тяжкості, тяжкий або особливо тяжкий злочин. Обчислення давності у даному випадку починається з дня вчинення нового злочину.

ОСОБА_5 , будучи засудженим 15.08.2012 р. Красноармійським міськрайонним судом Донецької області за ч.1 ст. 309 КК України до покарання у виді штрафу у розмірі 1700 грн. та в період з 15 серпня 2012 р. по 31.08.2014 р., тобто протягом двох років , злочинів не вчиняв.

У судовому засіданні встановлено , що з дня набрання чинності обвинувальним вироком відносно ОСОБА_5 пройшло більше 7 років, покарання у виді штрафу не відбуте , при цьому докази ухилення засудженого від відбування покарання відсутні , докази вчинення засудженим нового середньої тяжкості , тяжкого або особливо тяжкого злочину відсутні.

На підставі викладеного , суд приходить до висновку , що наявні усі підстави для звільнення засудженого від відбування покарання у зв`язку із закінченням строку давності виконання обвинувального вироку .

Керуючись ст. 537,539 КПК України, ст.80 КК України, суд, -

У Х В А Л И В:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від покарання, призначеного йому вироком Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 15 серпня 2012 р. за ч.1 ст. 309 КК України, у виді штрафу у розмірі 1 700 (одна тисяча сімсот) грн.,у зв`язку із закінченням строку давності виконання обвинувального вироку .

Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного суду через Красноармійський міськрайонний суд Донецької області шляхом подачі апеляційної скарги протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 82646699
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку