open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 488/3507/18
Моніторити
emblem
Справа № 488/3507/18

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА МИКОЛАЄВА

Справа № 488/3507/18

Провадження № 2-о/488/88/18

УХВАЛА

іменем України

24.09.2018 року м. Миколаїв

Корабельний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого судді – Селіщевої Л.І.,

при секретарі – Тузові Р.О.,

розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Миколаєві питання щодо відведення присяжного від розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Опікунська рада при виконавчому комітеті Миколаївської міської ради про встановлення особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні судді Корабельного районного суду м. Миколаєва Селіщевої Л.І., перебуває вказана цивільна справа про встановлення особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Відповідно до положень частини 2 ст. 18 ЦПК України та за приписами частини 4 ст. 234 ЦПК України, суд розглядає у порядку окремого провадження справи про встановлення особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна у складі одного судді і двох присяжних (згідно із змінами, внесеними Законом № 1847-VIII від 09.02.2017).

Згідно з протоколом попереднього відбору присяжних від 10.08.2018 року, здійсненого за допомогою автоматизованої системи, присяжними у складі суду для розгляду цивільної справи визначено: Жунько Ірину Валеріївну та ОСОБА_2 Ігорівну.

За приписами частини 3 ст. 65 вказаного Закону, особа, включена до списку присяжних, зобов`язана повідомити суд про обставини, що унеможливлюють її участь у здійсненні правосуддя, у разі їх наявності.

Присяжний ОСОБА_3 була повідомлена про необхідність її участі в судовому засіданні, але повідомила, що в судове засідання вона з`явитися не може.

Присяжний ОСОБА_4 підтвердила свою готовність виконувати обов`язки, визначені пунктами 1, 2, 4-6 ч. 7 ст. 56 цього Закону, та повідомила, що відсутні обставини, передбачені частиною 2 статті 65 та частиною 2 ст. 66 Закону, що унеможливлюють її участь у здійсненні правосуддя.

Відповідно до висновку №1 Консультативної ради європейських суддів для Комітету міністрів Ради Європи про стандарти незалежності судових органів та незмінюваність суддів від 01.01.2001, незалежність судової влади означає повну неупередженість із боку суддів. При винесенні судових рішень щодо сторін у судовому розгляді судді повинні бути безсторонніми, вільними від будь-яких зв`язків, прихильності чи упередження, що впливає або може сприйматися як таке, що впливає, на здатність судді приймати незалежні рішення.

На підставі викладеного, суд вбачає підстави для відводу присяжного Коваль О.І., оскільки, вона не може з`явитися до суду для виконання своїх обов`язків, чим перешкоджає розгляду справи у встановлений законом строк.

Згідно з частиною 4 ст. 66 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", увільнення від виконання обов`язків присяжного внаслідок відводу (самовідводу) у конкретній справі здійснюється в порядку, встановленому процесуальним законом або за поданням головуючого судді.

За приписами пункту 4 ч. 1 ст. 20 ЦПК України, суддя не може брати участі в розгляді справи і підлягає відводу (самовідводу), якщо є інші обставини, які викликають сумнів в об`єктивності та неупередженості судді.

У разі задоволення заяви про відвід комусь із суддів або всьому складу суду, якщо справа розглядається колегією суддів, справа розглядається в тому самому суді тим самим кількісним складом колегії суддів без участі відведеного судді або іншим складом суддів, який визначається у порядку, встановленому частиною третьою статті 11-1 ЦПК України, що передбачено частиною 2 ст. 25 цього Кодексу.

Наслідком відводу присяжного є здійснення повторного попереднього добору серед присяжних для визначення одного для участі у розгляді справи у порядку, визначеному частиною 2 статті 67 Закону "Про судоустрій та статус суддів".

З врахуванням необхідності забезпечення судового розгляду у встановленому законом порядку, суд вважає за належне відвести присяжного Коваль Олену Ігорівну від участі у розгляді цивільної справи у порядку окремого провадження.

Керуючись ст. ст. 56, 63, 65, 66, 67 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", ст.ст. 11-1, 18, 20, 25, 234 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відвести присяжного Коваль Олену Ігорівну від участі у розгляді цивільної справи у порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Опікунська рада при виконавчому комітеті Миколаївської міської ради про встановлення особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Передати цивільну справу № 488/3507/18 для здійснення за допомогою автоматизованої системи добору одного присяжного для запрошення до участі у здійсненні правосуддя, у відповідності до вимог статті 11-1 ЦПК та частини 2 статті 67 Закону України "Про судоустрій та статус суддів".

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І. Селіщева

Джерело: ЄДРСР 82643072
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку