open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 520/834/19

Провадження № 1-кс/520/7735/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.06.2019 року

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , розглянувши скаргу адвоката ОСОБА_2 , що діє в інтересах потерпілої ОСОБА_3 , на бездіяльність прокурора в порядку ст.303 КПК України

ВСТАНОВИВ:

21.06.2019 року до Київського районного суду м. Одеси надійшла скарга адвоката ОСОБА_2 , що діє в інтересах потерпілої ОСОБА_3 , на бездіяльність прокурора в порядку ст.303 КПК України, у якій остання просить суд:

1. Зобов`язати слідчого СУ ГУНП в Одеській області, яким здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015060000000251 від 02.12.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.149 КК України, розглянути раніше подане представником потерпілого клопотання та ухвалити належну поставу. А також забезпечити належне досудове розслідування вказаного кримінального , провести належні та необхідні процесуальні дії, відповідно до заявлених представником потерпілого клопотань, та до вимог діючого КПК України у розумні строки. Провести допит потерпілого ОСОБА_3 за участю її представника;

2. Зобов`язати процесуальних керівників прокурорів прокуратури Одеської області: розглянути раніше подане представником потерпілого клопотання № 364/19 від 30.05.2019 року, та надати на дане клопотання належну постанову. А також забезпечити належне процесуальне керівництво досудового розслідування, та здійснити належний контроль за досудовим розслідуванням. Надати вказівки, щодо вчинення певних процесуальних дій та прийняття процесуальних рішень з дотриманням розумних строків проведення досудового розслідування.

Дослідивши скаргу та додані до неї матеріали, якими представник потерпілої обґрунтовує її задоволення, оцінивши всі обставини у сукупності, слідчий суддя приходить до наступного.

З матеріалів провадження вбачається, що в провадженні СУ ГУНП в Одеській області знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015060000000251 від 02.12.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.149 КК України.

Процесуальне керівництво у вищезазначеному кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Одеської області.

30.05.2019 року адвокат ОСОБА_2 , що діє в інтересах потерпілої ОСОБА_3 , звернулася до прокуратури Одеської області із відповідним клопотанням щодо недотримання розумних строків під час досудового розслідування слідчим та прокурором. (№ 364/19 від 30.05.2019 року).

31.05.2019 року начальником відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 адвокату ОСОБА_2 надана відповідь за результатами якої, вищезазначене клопотання останньої скеровано до СУ ГУНП в Одеській області для розгляду по суті.

Не погодившись із вищезазначеною відповіддю прокурора представник потерпілого звернувся до слідчого судді зі скаргою в порядку ст.303 КПК України.

Разом з тим, скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені частиною першоюстатті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

З наданих до суду матеріалів, вбачається, що представником потерпілого пропущено процесуальний строк звернення до слідчого судді із вказаною скаргою, та останній не порушує питання про поновлення цього строку.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.304 КПК України, скарга повертається, якщо, скарга подана після закінчення строку, передбаченого частиною першою цієї статті, і особа її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або слідчий суддя за заявою особи, не знайде підстав для його поновлення.

Водночас, слідчий суддя в порядку здійснення, передбаченомуКримінальним процесуальнимкодексом України судового контролю за дотриманнямправ, свобод та інтересів осібукримінальному провадженні роз`яснює, що повернення скарги не позбавляє права повторного звернення до слідчого судді, суду в порядку, передбаченому цим Кодексом.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 110, 303, 304, 309, 372, 395 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу адвоката ОСОБА_2 , що діє в інтересах потерпілої ОСОБА_3 , на бездіяльність прокурора в порядку ст.303 КПК України повернути автору.

Копію ухвали слідчого судді про повернення скарги невідкладно надіслати особі, яка її подала, разом із скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала слідчого судді про повернення скарги може бути оскаржена безпосередньо до Одеського апеляційного суду протягом 5 (п`яти) днів, з дня її поставлення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 82601837
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку