open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 200/1474/19-а
Моніторити
Ухвала суду /28.02.2020/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Рішення /09.10.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /10.09.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /22.07.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /21.06.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /21.05.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /10.04.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /20.03.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /01.03.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /01.02.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд
emblem
Справа № 200/1474/19-а
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Ухвала суду /28.02.2020/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Рішення /09.10.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /10.09.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /22.07.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /21.06.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /21.05.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /10.04.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /20.03.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /01.03.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд Ухвала суду /01.02.2019/ Донецький окружний адміністративний суд Донецький окружний адміністративний суд

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залучення другого відповідача

21 червня 2019 р. Справа №200/1474/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Троянова О.В., розглянувши в порядку письмового провадження матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до управління праці та соціального захисту населення Нікольської райдержадміністрації про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

29 січня 2019 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Нікольської райдержадміністрації про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 01 лютого 2019 року відкрито провадження по справі та вирішено питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суддею одноособово, без повідомлення учасників справи. Відповідача зобов`язано надати копію особової справи копію справи ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 та відзив на позов.

Ухвалою суду від 1 березня 2019 року вирішено питання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження та витребувано копію справи ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 та відзив на позов.

Ухвалою суду від 20 березня 2019 року витребувано докази.

3 квітня 2019 року надіслано відзив на позовну заяву.

10 квітня 2019 року на адресу суду надійшло клопотання відповідача про залучення у якості третьої особи Управління праці та соціального захисту населення Першотравенської міської ради Дніпропетровської області та витребувати копію особової справи. Клопотання обґрунтовано тим, що особова справа позивача згідно запиту Управління праці та соціального захисту населення Першотравенської міської ради Дніпропетровської області була направлена до вказаного управління.

10 квітня 2019 року судом закрито підготовче провадження та призначено розгляд справи в порядку письмового провадження.

Розпорядженням від 20 травня 2019 року № 290 повторно автоматично розподілено справу у зв`язку з відсутністю судді Зеленова А.С. та визначено нового головуючого суддю по справі Троянову О.В.

Ухвалою від 21 травня 2019 року справу прийнято до провадження.

Суд під час розгляду матеріалів справи встановив, що особова справа перебуває за місцем проживання позивача, а тому суд дійшов висновку про необхідність залучення другого відповідача, а саме Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Першотравенської міської ради Дніпропетровської області.

Згідно з частиною 3 статті 46 КАС України відповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Відповідно до частин 3, 4 статті 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Згідно з частиною 5 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України, під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Враховуючи характер заявлених предмету та підстав позову, суд дійшов до висновку про необхідність залучення Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Першотравенської міської ради Дніпропетровської області в якості другого відповідача (співвідповідача).

Крім цього, враховуючи вимоги частини 6 статті 48 КАС України, згідно якої після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку, суд вважає за доцільне зазначити, що залучення другого відповідача у справі зумовлює необхідність встановлення судом порядку та строків для подання учасниками справи заяв по суті справи, передбачених чинним КАС України.

Керуючись положеннями статей 48, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити в якості другого відповідача у справі - Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Першотравенської міської ради Дніпропетровської області в якості другого відповідача (ЄДРПОУ 20241102, юридична адреса: 52803, Дніпропетровська область, м. Першотравенськ, вул. Кобзаря, б.15 а).

Розгляд справи розпочати спочатку.

Повідомити відповідачу 2, що справа буде розглядатись одноособово суддею Трояновою Оленою Вікторівною за правилами в порядку спрощеного позовного провадження.

Зобов`язати позивача направити примірник позовної заяви на адресу другого відповідача - Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Першотравенської міської ради Дніпропетровської області та надати до суду підтверджуючі докази такого направлення.

Зобов`язати Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Першотравенської міської ради Дніпропетровської області упродовж п`ятнадцяти днів з дня отримання від позивача примірника позовної заяви подати до канцелярії суду відзив на позовну заяву з доказами надіслання відзиву на адресу учасників справи.

Роз`яснити відповідачу 2, що у відповідності до частини 4 статті 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Відзив або заява про визнання позову мають бути подані відповідачем до суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 1.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили негайно після проголошення та оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

Суддя О.В. Троянова

Джерело: ЄДРСР 82596548
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку