open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.05.2019 Справа №607/11312/19

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про проведення судово-медичної експертизи,

встановив:

Слідчим відділенням Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області проводиться досудове розслідування, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210180000283 від 08.05.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.286 КК України.

Слідчий СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, у якому просить: доручити експертам Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи провести у кримінальному провадженні №12019210180000283 від 08.05.2019 року, судово-медичну експертизу взірця крові ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя с. Біла, Тернопільського району. На вирішення експертам поставити наступні запитання: Чи міститься в зразку крові ОСОБА_4 спирт? Якщо так, то який саме і в якій кількості ? Якщо в крові ОСОБА_4 виявлено спирт, то в якій степені алкогольного сп`яніння він перебував? Для дослідження експертам направити експертові скляний флакон із зразком крові ОСОБА_4 в опечатаномувиді.Зобов`язати Тернопільське обласне бюро судово-медичної експертизи надати слідчому СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 чи іншій особі за її дорученням чи дорученням керівника органу досудового розслідування ГУНП в області висновок експерта за результатами судово-медичної експертизи взірця крові ОСОБА_4 та об`єкти дослідження чи їх частини (в разі необхідності).

Як вбачається із клопотання та доданих до нього матеріалів, 07.05.2019 року близько 18 год. 20 хв., водій ОСОБА_5 , керуючи автомобілем «Сітроен Берлінго» рн. НОМЕР_1 , рухаючись автодорогою «Броди - Тернопіль» на 68км - 800м. у напрямку до м. Броди, виїхав на смугу зустрічного руху де допустив зіткнення із автомобілем «Сітроен Берлінго» рн. НОМЕР_2 , під керуванням ОСОБА_6 , після чого водій ОСОБА_5 , допустив наступне зіткнення із автомобілем ЗАЗ Віда, рн. НОМЕР_3 , під керуванням ОСОБА_7 , внаслідок чого водій ОСОБА_5 та пасажир автомобіля «Сітроен Берлінго» рн. НОМЕР_1 , ОСОБА_4 отримали тілесні ушкодження.

Відомості про дану дорожньо-транспортну пригоду 08.05.2019 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210180000283. Розслідування цього кримінального провадження доручено слідчому СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 .

Після ДТП у ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя с. Біла, Тернопільського району, в приміщенні приймального відділення Тернопільської обласної університецької лікарні 07.05.2019 року відібрано кров для експертного дослідження.

В ході досудового розслідування виникла необхідність встановити степінь отруєння алкоголем та для цього необхідні спеціальні знання в галузі судової медицини,тому у відповідності до ч.1 ст.242 та ст.243 КПК України необхідно залучити експерта (експертів) для проведення судово-медичної експертизи.

Так, у відповідності до ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження, або якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

У судове засідання слідчий не з`явилася, що не перешкоджає розгляду даного клопотання.

Вивчивши клопотання та додані до нього копії документів, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Беручи до уваги підстави, викладені у клопотанні, те, що для вирішення вказаних питань, які мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слід задовольнити частково за виключенням зобов`язання Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи надати іншій особі за дорученням слідчого чи дорученням керівника органу досудового розслідування висновок експерта за результатами експертизи, оскільки відповідно до ч. 9 ст. 244 КПК України висновок експерта, залученого слідчим суддею, надається особі, за клопотанням якої він був залучений.

Крім цього, слідчий суддя вважає за доцільне визначити експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи, а саме ту, яку вказує слідчий у клопотанні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 242, 244, 245 КПК України, слідчий суддя,

постановив:

Клопотання слідчого СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про проведення судово-медичної експертизи задовольнити частково.

Доручити експертам Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи провести у кримінальному провадженні №12019210180000283 від 08.05.2019 року, судово-медичну експертизу взірця крові ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя с. Біла, Тернопільського району.

На вирішення експертам поставити наступні запитання:

- Чи міститься в зразку крові ОСОБА_4 спирт?

- Якщо так, то який саме і в якій кількості ?

- Якщо в крові ОСОБА_4 виявлено спирт, то в якій степені алкогольного сп`яніння він перебував?

Для дослідження експертам направити експертові скляний флакон із зразком крові ОСОБА_4 в опечатаному виді.

Зобов`язати Тернопільське обласне бюро судово-медичної експертизи надати слідчому СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 висновок експерта за результатами судово-медичної експертизи взірця крові ОСОБА_4 та об`єкти дослідження чи їх частини (в разі необхідності).

В задоволенні решти вимог клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 82594234
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку