open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МИКОЛАЄВА

Справа № 488/231/19

Провадження № 2/488/815/19 р.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.05.2019 року м. Миколаїв

Корабельний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого по справі судді - Селіщевої Л.І.,

за участю секретаря судового засідання - Тузова Р.О.,

розглянувши у спрощеному судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , третя особа: Служба у справах дітей Адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради, КП ДЄЗ "Океан" та Управління комунального майна Миколаївської міської ради, про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням, -

Встановив:

У січні 2019 року позивач - ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом, в якому просить визнати відповідачів - ОСОБА_2 та її малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , такими, що втратили право користування жилим приміщенням - квартирою АДРЕСА_1 .

В обґрунтування свого позову позивач зазначив, що на підставі ордеру на житлове приміщення № 281 серія 007023 , виданого Виконавчім комітетом Миколаївської міської ради від 26 липня 2007 року, йому була надана 3-кімнатна квартира АДРЕСА_1 на склад сім`ї з 4-х осіб.

На теперішній час у спірній квартирі зареєстровані, він, його дочка ОСОБА_2 та її малолітній син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (онук), які з липня 2010 року не проживають за місцем своєї реєстрації, не сплачують комунальні послуги, не підтримують квартиру у належному стані, майно та особисті речі відповідачів в квартирі відсутні, перешкод для проживання у квартирі для відповідачів позивач не створює, вони за власним бажанням та з власної волі не проживають за місцем своєї реєстрації.

Посилаючись на викладене, позивач просить визнати відповідачів такими, що втратили право користування зазначеним житловим приміщенням.

В судове засідання позивач не з`явився, надав заяву про розгляд справи у його відсутність, позовні вимоги підтримує, проти заочного розгляду справи не заперечує.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, була належним чином та своєчасно повідомлена про час та місце судового засідання, будь - яких заяв від неї не надходило, причина її неявки суду не відома.

Представники третіх осіб: в своїх заявах, просили суд провести судове засідання у їх відсутність.

Враховуючи те, що від відповідача заперечення та заява про розгляд справи у її відсутність не надходила, то суд зі згоди позивача ухвалює рішення при заочному розгляді справи у відповідності до положень ст. 280-282 ЦПК України, на підставі наявних в справі доказів.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши надані письмові докази, прийшов до наступного.

Судом встановлені наступні факти і відповідні їм правовідносини.

На підставі ордера № 281 від 26.07.2007 року, виданого Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради, ОСОБА_1 , для постійного проживання, була надана житлова площа - квартира АДРЕСА_1 , на сім`ю у складі з 4 -х осіб: його - ОСОБА_1 , його дружину ОСОБА_4 , сина ОСОБА_5 та дочку ОСОБА_2 (а.с.4).

Рішення Корабельного районного суду м. Миколаєва ОСОБА_4 , колишня дружина позивача, була визнана такою, що втратила право користування спірним житловим приміщенням кв. АДРЕСА_1 (а.с.8).

Згідно довідки про склад сім`ї, виданої КП ДЄЗ "Океан" № 179 від 15.01.2019 року (а.с.7), в квартирі АДРЕСА_1 зареєстровані: ОСОБА_1 (позивач), ОСОБА_2 (дочка) та ОСОБА_3 (онук).

Відповідач ОСОБА_2 та її малолітній син ОСОБА_3 за місцем своєї реєстрації не проживають з 2010 року, що підтверджується актами (а.с.9-12).

Відповідно до ст. 71 ЖК України, при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім`ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється на підставі: судового рішення, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою.

З урахуванням вищевикладеного суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню, так як надані позивачем докази у своїй сукупності вказують на те, що відповідач ОСОБА_2 та її малолітній син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , втратили право користування жилим приміщенням.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 258-259, 264-265, 268, 354 ЦПК України суд -

ВИРІШИВ:

Позов - задовольнити.

Визнати ОСОБА_2 та її малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , такими, що втратили право користування жилим приміщенням - квартирою АДРЕСА_1 .

Копію заочного рішення направити відповідачам для ознайомлення.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом 30 днів з дня його проголошення.

Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку, встановленому цим Кодексом.

Рішення може бути оскаржено, відповідно до п.п. 15, 15.5 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України (в редакції Закону № 2147-УІІІ від 03.10.2017 р.), до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня проголошення рішення. У випадку проголошення у судовому засіданні лише вступної та резолютивної частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повне найменування сторін:

Позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Відповідач: ОСОБА_2 , паспорт та РНОКПП не відомий, яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , серія та номер свідоцтва про народження відсутнє, остання відома адреса реєстрації: АДРЕСА_1 .

Третя особа: Управління комунального майна Миколаївської міської ради, код ЄДРПОУ 26565573, адреса: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20.

Третя особа: Служба у справах дітей Адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради, код ЄДРПОУ 04056612, адреса: м. Миколаїв, пр. Богоявленський, № 314.

Третя особа: КП Дирекция Єдиного Замовника "Океан", адреса: м. Миколаїв, вул. Рибна, 1-Б.

Суддя Л.І. Селіщева

Джерело: ЄДРСР 82591023
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку